Jeugdnieuws start 2019-2020

Het nieuwe seizoen gaat beginnen! Vanaf volgende week starten we weer bij RKVV Teylingen.

Openingsdag 

Op zondag 25 augustus is de traditionele openingsdag voor de JO13, JO11, JO10, JO9 en JO8 + hummels.

Alle leden zijn uitgenodigd, maar ze mogen ook vriendjes en vriendinnetjes meenemen. Iedereen is van harte welkom!

Deze dag wordt verzorgd door Play2Improve en onze eigen Teylingentrainers.

Aanvang

10.00 – 11.00 Hummels

10.00 – 12.00 JO8 / JO9 / JO10 / JO11 / JO13

Wij hopen dat zoveel mogelijk spelers/speelsters erbij zijn!

Indelingen JO8 en JO9

De indelingen van de JO9 en JO8 worden op maandag 26 augustus bekend gemaakt.

Gedurende de vakantie melden veel kinderen zich nog aan; dit is de reden dat deze teams later pas ingedeeld worden.

Ophalen trainingspakken + tassen

Alle jeugdspelers (met uitzondering van de meidenteams en hummels) van Teylingen krijgen een trainingspak + tas in bruikleen.

De trainingspakken zijn bedoeld om te dragen op de wedstrijddagen. Er mag NIET in de pakken getraind worden.

Iedereen die nog geen trainingspak heeft, kan deze op zondag 25 augustus tussen 10.00 en 12.30 ophalen in het clubhuis van Teylingen.

Ook kunnen spelers hun huidige pak/tas omruilen voor een grotere maat.

Mocht het niet lukken om op deze dag het pak + tas op te halen, laat het dan even aan ons weten en geef de gewenste maat door. De spullen kunnen dan opgehaald worden op maandag 2 september tussen 19.00 en 20.00 uur.

Trainingen

De trainingen van de JO8 t/m JO11 starten op woensdag 28 augustus.

De trainingen van de overige teams starten na de openingsdag, dus vanaf 26 augustus volgens het trainingsschema dat je elders op de website vind.

Mochten er teams eerder starten (dus aankomende week al), zal dit aan de ouders/spelers door de trainers zelf kenbaar worden gemaakt.

Hummels

Op zondag is er regelmatig training voor de jongste voetballertjes van Teylingen op ons sportcomplex ”De Roode Molen” in Sassenheim (in de winter in sporthal de Wasbeek). Onder leiding van Piet van der Klugt & Cees van der Zwet jr kunnen jongens en meisjes van 3 t/m 6 jaar de beginselen van het voetbalspel leren.

Deelname aan de training is geheel vrijblijvend, kosteloos en gaat altijd door.

Ouders zullen op een spontane en enthousiaste manier bij de verschillende spelvormen worden betrokken en beloond met een lekker kopje koffie na afloop van de training. Voor de kinderen is er na afloop limonade.

Het hummelschema voor het komende seizoen wordt gepubliceerd op de website en op onze Facebookpagina.

Wedstrijden

De eerste wedstrijden staan gepland op zaterdag 31 augustus, de laatste zaterdag van de vakantie.

Mocht je dan nog op vakantie zijn, kun je dit doorgeven aan je leider of (als er nog geen leider bekend is) via een reply op deze mail.

Het wedstrijdprogramma op de website is altijd actueel.

Alle teams van Teylingen spelen in gesponsorde wedstrijdkleding, de tas met wedstrijdkleding wordt om toerbeurten door ouders gewassen.

Net al andere seizoen zijn de eerste wedstrijden bekerwedstrijden. Na 3 wedstrijden voor de beker, volgen de competitiewedstrijden.

Teams die de bekerwedstrijden hebben gewonnen, gaan door naar de volgende ronde.

Bij de JO11, JO10, JO9, JO8 is de opzet voor beker- en competitiewedstrijden dit seizoen aangepast.

Dit kunt u teruglezen via deze link: https://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/56033/passender-voetbalaanbod-pupillen-o8-tot-en-met-o10

Spelregelbewijs

Alle spelers die overgaan van de JO17 naar de JO19 moeten het spelregelbewijs halen.

De KNVB heeft dit in het leven geroepen omdat het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Het geeft de spelers meer inzicht in de regels en daardoor begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter.

De spelers die het betreft, hebben hiervoor al eerder mails ontvangen. Nog niet iedereen heeft het spelregelbewijs gehaald.

Zonder spelregelbewijs mag er niet gevoetbald worden. Daarom een vriendelijk maar dringend verzoek aan de spelers om dit alsnog in orde te maken.

Pasfoto’s

Wie de voetbalapp van de KNVB gebruikt, heeft het vast wel gezien.

Bij ieder team kun je spelers terugvinden met hun foto. Iedere speler kan overigens zelf aangeven of hij/zij de gegevens wilt tonen in de app, of dat hij/zij het afgeschermd wilt hebben.

De scheidsrechter moet een wedstrijd in goede banen kunnen leiden, en controleert voor aanvang van de wedstrijd alle spelers. Daarom kan de scheidsrechter wel altijd de namen, geboortedatum + foto’s van de spelers inzien.

Het is daarom van belang dat van iedere speler een duidelijke foto in de app komt. Dit moet een pasfoto zijn.

Degene die de app gebruiken, kunnen de foto zelf uploaden. Voor degene die de app niet gebruikt, of de foto niet kunnen uploaden, het verzoek om een foto te mailen naar jeugdsecretaris@rkvvteylingen.nl.

Meer informatie via: https://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/48684/zorg-weer-voor-een-correcte-en-herkenbare-pasfoto-op-je-spelerspas

Wijziging spelregels

Een aantal spelregels voor elftallen is met ingang van dit seizoen gewijzigd.

De wijzigingen vindt u terug via deze link: https://www.knvb.nl/nieuws/assist-scheidsrechters/assist-scheidsrechters/56605/dit-zijn-de-nieuwe-spelregels-het-seizoen.

Vrijwilligers

Teylingen is een vereniging die draait op vrijwilligers. De laatste jaren merken we dat het steeds moeilijker wordt om voldoende vrijwilligers te vinden om de club draaiende te houden.

We doen dan ook een dringende oproep aan u om u aan te melden als vrijwilliger en een steentje bij te dragen bij het draaien van onze mooie club. We zijn nog op zoek naar:

Scheidsrechters (indien gewenst, kunnen we u hiervoor opleiden)

Trainers voor de JO15

Barmedewerkers

Enz.

 

Tenslotte nog het volgende:

Teylingen verzorgt al jaren het rondbrengen van de boekjes voor de Oranjevereniging (in september en april). Met de opbrengst hiervan kunnen wij leuke jeugdactiviteiten organiseren.

Wij kunnen nog een aantal nieuwe vrijwilligers hiervoor gebruiken. Hoe mee vrijwilligers, hoe kleiner de wijken! Wilt u uw steentje bijdragen, dan hoor ik het graag!

Ik wens u nog een fijne vakantie toe, en wellicht tot 25 augustus.

Met vriendelijke groet,

Sandra van Vliet

Jeugdcommissie RKVV Teylingen