• 2 vrijwilligers koninklijk onderscheiden

• Op maandag 26 april heeft onze burgemeester Carla Breuer bekend gemaakt aan welke inwoners een koninklijke onderscheiding is verleend ter gelegenheid van Koningsdag. In de gemeente Teylingen zijn 16 lintjes uitgereikt. Wij zijn erg trots dat onder deze gedecoreerden ook 2 echte RKVV Teylingers zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hieronder de officiële tekst die bij de onderscheidingen is vermeld.

De heer G.J. (Gerard) van Vliet (81)

De heer Gerard van Vliet is op jonge leeftijd al gestart met vrijwilligerswerk en is inmiddels al meer dan 60 jaar actief. De heer Van Vliet zet zich niet alleen in voor de sport, maar ook voor de natuur en de mensen om hem heen.

Vanaf de tijd dat hij stopte met zelf voetballen bij RKVV Teylingen, was hij als vrijwilliger op en rond de velden van de vereniging te vinden. De heer Van Vliet startte bij RKVV Teylingen als jeugdtrainer en was vervolgens 26 jaar jeugdleider. Hij was scheidsrechter bij jeugd- en seniorenwedstrijden en draaide bardiensten. Om extra geld voor de club binnen te halen organiseerde hij loterijen bij thuiswedstrijden van het eerste elftal van Teylingen en haalde hij oud papier op. De heer Van Vliet was en is elke week op het voetbalveld te vinden: de velden nalopen, gaten vullen, lijnen trekken op het veld. Maar ook het onderhoud van het groen bij het sportpark is bij hem in goede handen. Naast het onderhoud van de sportvelden en het groen bij het sportpark, zorgt de heer Van Vliet ook voor de tuinen van anderen. In sommige gevallen is hij van tuinman uitgegroeid tot mantelzorger en doet hij wekelijks boodschappen en gaat mee op bezoekjes aan het ziekenhuis. Het leven van de heer Van Vliet draait om zorgen voor anderen.

De heer T.M.P. (Theo) van der Vlugt (71)

De heer Theo van der Vlugt zet zich al 55 jaar belangeloos in voor sportvereniging, kerk en maatschappij. De heer Van der Vlugt is al 60 jaar trouw lid van voetbalvereniging RKVV Teylingen en 55 jaar actief als vrijwilliger voor de vereniging. De heer Van der Vlugt begon als jeugdleider, werd jeugdtrainer en werkte zich als snel op als hoofdleider van de jeugd. Maar ook de organisatie van het jaarlijkse jeugdkamp, waar zo’n 70 jeugdleden aan meedoen, was tientallen jaren bij hem in goede handen. Tot twee jaar geleden was de heer Van der Vlugt keeperstrainer van de selectiekeepers van RKVV Teylingen. Daarnaast werd hij keeperstrainer van het G-team, een team voor jongens met een beperking. Als elftalbegeleider van selectieteams was de heer Van der Vlugt ook op zondag te vinden op het sportpark. Op zaterdagochtend is hij vaak achter de bar te vinden. Bovendien is hij dagelijks ’s ochtends op en rond het sportpark bezig met onderhoudswerk, schilderwerk binnen en buiten. De heer Van der Vlugt fluit vrijwel elke week een (jeugd)wedstrijd en is actief als bestuurslid van de Stichting Vrienden van Teylingen. De heer Van der Vlugt zet zich ook al ruim 30 jaar in voor de St. Pancratius kerk in Sassenheim. Hij is collectant, en heeft 25 jaar de functie van secretaris vervuld. Daarnaast is hij enthousiast lid van het Kerkveiling comité en heeft hierbij de afgelopen vijf jaar de functie van voorzitter van het comité op zich genomen. De heer Van der Vlugt was ook nauw betrokken bij de oprichting van Carnavalsvereniging De Saksen en medeoprichter van de personeelsvereniging van J.G. van der Mey BV.

Wij zijn ontzettend trots dat we Gerard en Theo voortaan als Koninklijk onderscheiden op ons mooie sportpark kunnen verwelkomen. De felicitaties namens de vereniging zijn inmiddels overgebracht.