Bram is pupil van de week

Bram, het keeperstalent van opa en Bruno Rex

Zondag speelt Teylingen de belangrijke thuiswedstrijd tegen KDO uit Kudelstaart. Voor Teylingen 1 misschien een nieuwe tegenstander, maar bij de jeugd is deze club al wel bekend want we spelen er wel eens een toernooitje. Zo ook Bram Leenen, die aanstaande zondag pupil van de week is.

Bram zit al best lang op voetbal, hij heeft 3 jaar bij de hummels gezeten en denkt dat hij al aan zijn 7e jaar bezig is. Dat kan best kloppen, want toen hij net kon lopen ging hij al mee naar Teylingen. Hij is begonnen in Teylingen F5 en heeft daarna in de F2, F1 en E2 gevoetbald. Dit jaar is hij vaste keeper geworden in Teylingen JO11-1. Ja, ja, Bram is dit seizoen voor het eerst vaste keeper. Daar is hij speciaal op geselecteerd want (bijna) niemand kan zo goed keepen als Bram. Wat is het geheim van het keeperstalent van Bram? Hij weet zeker dat hij van zijn opa heeft geleerd, die uit Drenthe. Die heeft namelijk vroeger ook gekeept en heeft zijn talent via de moeder van Bram (die trouwens heel goed kan voetballen) aan Bram gegeven. Bram is niet bang en duikt voor elke bal. Het lastigste van keepen vindt Bram wel als hij ‘Los’ moet roepen. Daar gaat hij extra op oefenen. Elke week gaat Bram naar de keeperstraining bij Rogier. Die is heel aardig en helpt om Bram nog beter te laten worden. En eerlijk is eerlijk: Bram heeft al heel wat mooie reddingen verricht in zijn team. Met Teylingen JO11-1 gaat het ook best goed. Afgelopen zaterdag hebben ze weer een mooie overwinning binnen gesleept van 4-6 tegen Altior, nadat ze eerst met 3-0 achter stonden.

Naast de keeperstraining gaat Bram ook naar de gewone training van Tim en Nick, die zijn ook de leiders. Tim en Nick zijn heel aardig, en kunnen hele goede training geven. Maar ze zijn soms ook heel erg streng. Dat kan wel eens nodig zijn :-).

Bram zit op de Startbaan in groep 6 bij de juffen Ivonne en Elly. Die zijn net als de trainers ook streng, maar ze kunnen meestal wel heel goed uitleggen. Het leukste op school is gym en zwemmen. Gymles wordt gegeven door juf Elly en Bram vindt het gaaf als ze op de trampoline gaan springen. In de herfstvakantie is Bram bij een trampolinehal geweest en heeft hij een paar saltootjes, voor- en achteruit gemaakt. Ik weet niet of juf Elly dat voor doet in de gymles, maar voor Bram is het een fluitje van een cent. Het stomste op school is taal, want dat is moeilijk. Hij zou dat het liefst overslaan. Later wordt Bram bollenboer, dat weet hij al zeker. In het bedrijf van zijn vader werken, dat lijkt hem wel wat.

Broer Jim kan dan de wereld over reizen, Bram blijft op de zaak om hard te werken. Dat doet hij nu al af en toe, hij kan al op de heftruck rijden en op de tractor. Naast bollenboer zijn wil Bram graag bij Teylingen blijven voetballen. Misschien de opvolger van Tim van Beek in Teylingen 1 te zijner tijd? Dan moet Tim natuurlijk wel eerst Wessel opvolgen. Dat is echt een supergoede keeper, zegt Bram. Hij hoopt dat hij zondag nog veel van Wessel kan leren.

Vriendjes heeft Bram heel erg veel: Nick, Ties, Dave, Joris, Jochem, Thijs en nog veel meer. Met zijn vriendjes gaat Bram buitenspelen, zwemmen in de Wasbeek, Jumpen in de springhal en bij zijn vader op het bedrijf lekker ravotten. Andere hobby’s van Bram zijn op de crossmotor rijden en op het golfkarretje rijden. De crossmotor staat bij vader Jaco op de zaak, daar kunnen Jim en Bram lekker crossen op het land naast en achter de schuur. Misschien ligt er ook nog wel een carriere als crossrijden in het verschiet! Een soort Verstappen maar dan op de motor.

Bram heeft dus een grote broer Jim, van 12 jaar. Jim voetbalt in Teylingen JO13-1 als verdediger. Bram en Jim zijn meestal de beste vrienden, maar soms even niet. Verder is er nog een vogel, Bruno, bij zijn moeder thuis; en een hond Boris bij zijn vader. Bruno is een geinig vogeltje, maar hij kan wel bijten. Dan is zijn bijnaam Bruno Rex.

Gelukkig bijt Boris niet, dat is een hele lieve, grote hond.

De beste club is volgens Bram Ajax, en zijn favoriete spelers zijn Klaas Jan Huntelaar en Onana. Hoe kan het ook anders een keeper. Bram hoeft later geen profkeeper te worden, maar hij vindt het wel leuk om naar Onana te kijken; Bram blijft liever bij het cluppie in Sassenheim. Of Ajax kampioen gaat worden, dat weet Bram nog niet. Stiekem verwacht hij van niet, hij denkt dat PSV deze eer gaat halen. Maar je weet maar nooit! Feyenoord wordt het sowieso niet, volgens Bram. Haha.. hij moest het natuurlijk even inwrijven bij mij. Vooral dat Ajax van Feyenoord heeft gewonnen, vond Bram erg leuk.

En dan is het zondag zover, Bram mag op de bank zitten bij Teylingen 1.

Zijn favoriete speler van Teylingen is Wessel Zonjee, en die zal Bram dan ook zondag op gaan halen. Ja, ja Wessel is populair bij de jeugd van Teylingen. Bram heeft er heel veel zin in en verwacht dat Teylingen gaat winnen van KDO met 2-1. Maar mochten ze gelijk spelen met 0-0  is Bram ook best tevreden, als Wessel er dan maar geen één doorlaat, dat is het belangrijkste vindt Bram. We zullen het gaan zien!

Zie het YouTube filmpje voor een prachtige impressie van Bram z’n dag

Bram is pupil van de week — 1 reactie