Dave is pupil

Dave, de voetbalgenen van opa Theo, Karel de pyrrhura en spits Jaap Zwetsloot

 

Dave Klootwijk is de eerste zaterdagpupil van Teylingen die ook nog eens op de bank zit bij een lichtwedstrijd! Want Teylingen speelt aanstaande zaterdag de derby tegen Foreholte om 17.30 uur. Juist ja, op zaterdag en we hopen dat er heel veel publiek zal zijn, zowel jeugd als volwassenen om Teylingen aan te moedigen!

 

Voor Dave is het dus extra speciaal om pupil van de week te zijn. Het is dan ook een echt Teylingenjongetje, dat z’n hele leven al bij Teylingen rondloopt. Dave heeft namelijk een oudere broer, Robin, die 5 jaar was toen Dave werd geboren. Robin was toen al aan het voetballen, dus Dave ging trouw mee. Echt een kind van de club dus! Dave is zelf begonnen met voetballen zodra hij kon lopen. Toen hij een jaar of 4 was ging hij naar de hummeltraining bij Piet. Daar heeft Dave de basis gelegd voor zijn voetbalcarriere. Na de hummels kwam Dave terecht in de F4, F2, F1 en JO11-3. Dit seizoen speelt hij in de JO12-1. En die JO12 is een soort van nieuw dit seizoen. Voorheen ging je na de JO11 naar de JO13 en op een groot veld voetballen. Maar dat was vroeger! Sinds dit jaar is er ook de JO12. Dan speel je 8 x 8 op een half veld. En dat doet Dave nu dus ook. Dave staat in de spits of linksachter. Dat is best bijzonder dus; hij is verdediger en aanvaller in 1! En ik denk dat hij zelfs op het middenveld uit de voeten kan. Het liefst staat Dave spits, dan kan hij lekker doelpunten maken. Afgelopen zaterdag speelde de JO12 tegen DoCoS en ook toen wist Dave het net te vinden. De wedstrijd werd gewonnen met 6-4. Trainers en leiders van dit team zijn Tim en Nick. Dat zijn grappige trainers, maar ze geven wel serieuze training hoor! En ze coachen goed met de wedstrijden. Dat blijkt  wel uit de uitslagen van de JO12, want ze hebben al heel wat wedstrijdjes gewonnen. Dave gaat trouw naar de training, 2x per week, net als de andere jongens van het team. Want door goed te trainen gaan de wedstrijden op zaterdag ook beter.

 

Dave studeert aan de Startbaan en zit in groep 6. Zijn juffen zijn Saskia en Astrid. De juffen zijn soms streng en soms aardig. Maar als ze niet streng zouden zijn, dan wordt het vast een beetje te gezellig in de klas. Juf Astrid houdt volgens mijn wel een beetje van voetbal. Ik heb haar wel eens gezien bij Foreholte als vrijwilliger achter de bar. Ze is dan dus van de tegenpartij….Maar ze zal het vast leuk vinden voor Dave als Teylingen weet te winnen zaterdag. Het leukste op school is gym maar spelling en zwemmen zijn ook leuke vakken. Wat Dave later worden wil? Hij heeft nog geen idee. Misschien iets waar hij deze vakken kan combineren? Sportleraar of zo? We gaan het wel zien.

 

Dave woont met vader Ron, moeder Nathalie en broer Robin. Ron en Nathalie zijn actieve vrijwilligers bij Teylingen, maar Robin ook. Die is jeugdtrainer van Teylingen JO10-1 en dat team speelt zaterdag een voorwedstrijdje. Robin zelf voetbalt in Teylingen JO17-2. Verder hebben ze een huisdier, Karel genaamd. Karel is een pyrrhura. U weet dan natuurlijk gelijk wat voor beest dat is. Het is geen hond, geen kat, geen konijn maar een soort van papegaai. Hij kan zelfs praten, het eerste woord dat hij kon zeggen was Feyenoord (als je goed luistert). Nu zijn Karel aan het leren om  Teylingen te zeggen ?. En dan het verhaal van opa Theo. Volgens opa heeft Dave de voetbalgenen van hem. Alhoewel wij dat ernstig betwijfelen. Het verhaal gaat namelijk dat opa Theo een penalty mocht nemen en die tegen de cornervlag aanschoot. Of dat door een polletje kwam?

 

Vriendjes van Dave zijn Nordin, Tijn, Omar, Thijs, Wout, Duncan, Bram en Jochem. Het kan zijn dat hij nog iemand is vergeten, dan sorry! De meeste jongens voetballen bij Teylingen, maar niet allemaal bij Dave in het team. U kunt dus wel raden wat ze in hun vrije tijd gaan doen…voetballen. Maar ook bussie kruit is leuk om te doen. En als het slecht weer is, dan wordt er gegamed. Vooral Fortnite en FIFA zijn favoriete spelletjes.

 

 

 

Dave houdt verder ook van voetbal kijken. Hij is een echte Feyenoordfan. Al een paar keer is Dave naar de Kuip geweest om een wedstrijd te bekijken, bijv. Feyenoord-PSV. Toen zat Dave met zijn vader naast het uitvak. En ja hoor, Feyenoord wist te winnen met 2-1, en dat kwam toen mede door de doellijntechnologie! De PSV supporters vonden dat minder leuk, die staken een bepaalde vinger omhoog…Maar Dave had de dag van zijn leven. En Feyenoord wist dat seizoen kampioen te worden. De favoriete voetballer van Feyenoord is Jordi Clasie en dat is al lang de favoriet van Dave. Al voordat Clasie wegging bij Feyenoord. Want Clasie speelt op het middenveld en dat deed Dave in zijn begintijd bij Teylingen ook. Zo zie je maar, als middenvelder begonnen en nu in de spits en de verdediging. Dave verwacht dat PSV dit seizoen kampioen gaat worden, maar Feyenoord gaat gewoon lekker meedraaien.

 

Dave is niet alleen fan van Feyenoord, hij is ook voor Bayern Munchen en Paris Saint German. De beste voetballer is Mbappe, dat is een aanvaller van PSG. Dave zou wel net zo goed als Mbappe willen worden. Dat wordt nog ff doortrainen, maar je weet maar nooit! En anders gaat Dave in Teylingen 1 voetballen, dan kan hij later zelf de pupil van de week ophalen. Dat is dan bijvoorbeeld Siem of Kick van Bob en Anne van der Vlugt ?. Maar zover is het nog niet. Eerst mag Dave zelf pupil van de week zijn. Normaal wordt de pupil opgehaald door een speler van Teylingen 1, maar dat is zaterdag een beetje lastig. Want Dave moet eerst zelf voetballen. Daarom gaat hij zijn held van Teylingen 1 zelf ophalen, en neemt hij die maar naar zijn wedstrijd. En wie dat is….Jaap Zwetsloot, de spits van Teylingen! Jaap is dus een soort van pupil van de week bij Teylingen JO12-1. Na deze wedstrijd is Dave druk met spandoeken maken, ratels verven en de persconferentie. Daar heeft Dave nog wel een vraag voor Jaap, die verklapt hij nog niet. Die gaat hij zaterdag stellen. Na de persconferentie zal Dave aansluiten bij Teylingen 1 en de middag, of avond, van zijn leven hebben. Hij hoopt dat Teylingen gaat winnen met 2-1 met als doelpuntenmaker 1 x Jaap en 1 x Pascal. Dan wordt het daarna feest in de kantine en gaat Dave op de schouders. Tot zaterdag!


 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.