Friso is pupil van de week

Friso, leraar Don Ard (t), Sint en AJAX plus zijn grote voorbeeld Dirk

Aanstaande zondag is het derbydag bij Teylingen. Dan speelt Teylingen 1 de altijd spannende wedstrijd thuis tegen Foreholte 1. Foreholte staat er goed voor in de 2e klasse en Teylingen kan de punten heel goed gebruiken om weg te blijven uit de degradatiezone. Daarom zal het zeker een meer dan spannende wedstrijd worden. Pupil van de week bij deze wedstrijd is Friso Schmidt uit Teylingen JO11-1. Friso heeft al even afgekeken hoe het moet om pupil te zijn; afgelopen zondag heeft hij bij zijn vriendje David gekeken. Laten we hopen dat Friso zondag geluk gaat brengen op de bank bij Teylingen 1.

Friso is bezig met zijn 4e seizoen bij Teylingen. Hij is begonnen in de F3, en via de F1 en de E3 dit jaar in Teylingen E1 gekomen, of te wel JO11-1. Friso heeft eerst een andere sport gedaan, namelijk volleybal maar vond voetbal zo leuk dat hij dat ook wilde. Hij heeft toen 1 jaar allebei de sporten gedaan, maar dat was toch een beetje lastig en een beetje druk. Daarom moest hij toen een belangrijke keuze maken en die was volgens mij niet heel moeilijk. Het werd voetbal want dat vond hij net even wat leuker dan volleybal. In het veld staat Friso op het middenveld en dat gaat hem heel goed af. Zo goed zelfs dat hij af en toe ook scoort! Dat komt ook omdat hij altijd gaat trainen. Hij mist misschien 1 training per jaar, maar dat kan hij echt niet omdat hij bijvoorbeeld ziek is. Training wordt gegeven door Marcel de Groot en dat is een goede trainer. Daarnaast is Marcel ook de leider van de E1, en dat doet hij zo goed dat de witte zakdoekjes nog niet 1 x tevoorschijn zijn gekomen. Een topcoach is het. En hoe ziet Friso de overstap naar de D (JO13) volgend seizoen? Daar heeft hij best zin in. En met buitenspel gaat het ook wel goed komen, want hij weet precies hoe dat werkt.

Friso zit doordeweeks op de Springplank, en daar is zijn moeder ook nog eens juf! Maar Friso zit niet bij zijn moeder in de klas, want zijn moeder geeft les in groep 5 en Friso zit al in groep 7b bij Don Ard. En laat ik de naam van deze meester nu al tijden verkeerd spellen! Ik dacht dat het Don Art was, maar deze meester moet niets van ‘kunst’ hebben, het is dus Don Ard. Bedankt Friso, nu doe ik het voor altijd goed! En wat vindt Friso ervan dat deze meester voor Feyenoord is? Dat maakt Friso eigenlijk niets uit, want het is een hele leuke meester. Friso zelf is overigens niet voor Feyenoord, die heeft meer met Ajax. Het leukste op school is gym, vooral als er met gym gevoetbald mag worden. Het stomste op school is taal, dat is nogal saai. En je moet maar steeds alles herhalen, echt mega vervelend. Maar ja, het hoort er wel bij. Friso heeft nog geen idee wat hij later wil worden, gelukkig kan hij daar nog wel een tijdje over nadenken.

De vriendjes van Friso zijn alle jongens van Teylingen JO11-1, Timo, Dani, Lex en Bjorn. Het leukste om met zijn vriendjes te doen is voetballen op het schoolplein. En anders, als het slecht weer is,  binnen gamen. Het schoolplein is ongeveer het tweede huis van Friso, daar is hij heel vaak na schooltijd te vinden. Als hij toch binnen aan het gamen is, dan speelt hij Fifa. Hoe kan het ook anders. Friso is dus eigenlijk wel een beetje voetbalverslaafd. Zijn favoriete club is Ajax, en alles spelers zijn z’n idolen. Hij is ook wel eens naar een wedstrijd geweest, en er staat nog een wedstrijd op het programma. Hij heeft namelijk van de goede Sint een bezoek aan een wedstrijd van AJAX cadeau gekregen. Maar welke wedstrijd, dat is nog niet bekend. Misschien neemt Sint hem wel mee naar een wedstrijd van AJAX tegen een Spaanse club? Gelijk even genieten van de Spaanse Zon, dat klinkt goed. De wedstrijd waar Friso eerder is geweest is de wedstrijd tegen NEC. Toen speelde AJAX gelijk met 2-2. Toch een beetje teleurstellend…

Soms, als Friso tijd over heeft, dan kijkt hij televisie. En tja, wat kijk je dan als je gek bent van voetbal? Juist ja, voetbal. En heel soms ook naar andere sporten, vooral als het tijd is voor de Olympische Spelen.

Friso heeft 1 broer Tristan van 12 jaar, en 1 zusje Lobke, van 8 jaar. Alle 3 de kinderen zijn heel sportief, maar ze doen allemaal iets anders. Tristan zit op breakdance, en Lobke op hockey. Als Friso geen wedstrijd heeft, dan gaat hij wel bij Lobke kijken. Ze kan het heel goed, en scoort ook wel eens een doelpunt. En natuurlijk komen Tristan en Lobke zondag bij Friso kijken! Want dan wordt het de middag van Friso!

Friso heeft er heel veel zin in. Zijn favoriete speler van Teylingen is Dirk Zwetsloot. Die kent hij namelijk van het jeugdkamp en hij kan heel erg goed voetballen. Eigenlijk is Dirk een beetje het voorbeeld voor Friso. Zo goed als Dirk worden, dat wil Friso ook. En dan zien we Friso over een aantal jaar in Teylingen 1, mocht AJAX hem niet weggekaapt hebben. Friso heeft een goed gevoel over de wedstrijd van zondag. Hij verwacht dat Teylingen met 2-0 gaat winnen. Ik hoop heel erg voor Friso, en voor heel Teylingen, dat dat uit gaat komen. We zullen het gaat zien!

Friso is pupil van de week — 1 reactie