Vets2

Leidsche Boys – rkvv Teylingen  0-2

Bij één van de, wat mij betreft, gezelligste Leidse verenigingen aan sportpark de Vliet, spelden we onze vijfde wedstrijd van het seizoen. Na de ietwat onrustige moeder aller derby’s van 14 dagen terug pakten we vandaag de draad weer op. Die wedstrijd hadden wij, achteraf kunnen en misschien wel moeten winnen van het vlaggeschip. Dat gebeurde echter niet en we deelden de punten eventerid over ‘zij van 1’ en ‘wij van 2’. Dat wij daarmee een ongelofelijk geacht record zouden beweerkstelligen is menigeen ontgaan, maar sinds mensenheugenis is het niet meer voor gekomen dat wij in 2 van de 4 eerste wedstrijden van het seizoen, punten gepakt hebben en zodoende een aantal clubs onder ons lieten. Vandaag dus de wedstrijd op het sportpark in Leiden waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan sinds de jaren 50 van de vorige eeuw. Daarentegen wel van ’s-morgens vroeg tot ’s-avonds laat, gezellige smartlappen en vooral bier uit flessen. Alhier geen A4’tjes met allerlei, door de KNVB verordoneerde, regels omtrent glas of anderzijds langs het veld of mensen aan deuren naar terrassen, om iedereen tegen te houden die zijn flesje limonade-gazeuse(hè….bestaat dat nog ???) mee wil neme naar het terras. Nee, hier gebeurd het gewoon dat de dame achter de bar de flessen gewoon meegeeft en iemand van de club je achterna komt met plastic bekers…..’Mannen, de wijze mannen in Zeist hebben besloten dat dit niet kan, zelfs niet bij ons……..’ Maar dan op zijn plat Leids!!

Voor de wedstrijd bleek al dat wij er ècht op vooruit zijn gegaan ten opzichte van Leidse Boys. Een aantal spelers van de rood-witten was gestopt of langdurig geblesseerd, waaronder hun lastige, goed voetballende en veel scorende spits. Dat scheelt al gauw zo’n 20 doelpunten voor Leidsche Boys! We begonnen met Walter en Dennis centraal op het middenveld, als blok tegenover mijn oud ploeggenoot ‘kleine Jaap’. Jaap speelde jaren met mij bij de legendarische UDO-vets. Hij heeft (nog steeds) de longen van en 8-span paarden, gestoken in zijn pezige lichaam. Dit krachtmens (lees: prachtmens) rent als een hinde over het veld om dan vlakbij het doel van de tegenstander er achter te komen dat hij niet meer weet wat met de bal te doen. Unieke, lachwekkende momenten heb ik samen met de mannen van UDO met hem beleefd in het veld.

Filatelisten onder ons kennen hem vast wel…..Hij is tevens eigenaar van de beste zaak op postzegelgebied in Nederland. Uit heel Nederland komen de mensen naar zijn zaak in Leiden om er unieke postzegels en munten te kopen en ruilen.  Terug nu naar de eerste helft, waar we duidelijk de betere werden na een voorzichtige start van onze kant. We kwamen steeds dichter bij de goal van LB, wisten echter nog niet te scoren, terwijl we daar toch echt 4 100%-kansen hadden moeten benutten. Met Wesley in de loop van de eerste helft als vervanger voor de steeds fitter wordende Walter (durft hij echt volgende week tegen Foreholte een helfie aan ??), werd ons spel nog beter als het al was. Toen ook Dennis Lans langzaam aan begon te swingen, was het hek helemaal van de dam, alleen………scoren is toch ècht noodzakelijk om punten te pakken. Gelukkig was het wel al 1-0 bij rust. Een stand die erg riskant blijft natuurlijk. Met de balvaste Richard in de tweede helft legden we LB volledig onze wil op. Het resulteerde in nog meer kansen, maar helaas wisten we er maar 1 te benutten. Doelpuntenmakers Tim en Aleks. Uiteindelijk dus een verdiende overwinning en al 3 wedstrijden punten gepakt. Dat is ons al jaren niet gelukt! Voeg daarbij de ziekenboeg van de Vets 2 en we zijn blij dit jaar de beschikking te hebben over een brede selectie.

Bij teugkomst in de kantine bleek dat het vlaggeschip der veteranen bij het Reeuwijkse RVC de punten aldaar gelaten had. Dat betekent uiteindelijk dat de middenmoot in onze afdeling bestaat uit Vets 1 & Vets 2 van Teylingen. Op de plaatsen 5, 6 en 7 staan 3 ploegen met 5 gespeeld 7 punten, te weten DoCos en onze beide vets.

Onderstaande foto is van onze eeuwige man van de wedstrijd, samen met de ‘beste misschieter van het tamelijke wilde westen’ zou Pipo de clown gezegd hebben. De foto is genomen nadat bekend werd dat wij ons record wat betreft het halen van punten per 5 wedstrijden nog een beetje aangescherpt hebben……..

Komende zondag spelen wij de derby tegen Foreholte……Huh, zult u zeggen……. Jaja ook wij spelen tegen onze buur uit Voorhout. Op zaterdagavond is het slappe aftreksel van wat er natuurlijk op zondag staat te gebeuren. Dan pas is de èchte apotheose. In principe zijn we kansloos tegen de Voorhouters die qua voetbal en fitheid simpelweg niet in onze afdeling thuis horen. Wat schets echter mijn verbazing…….Afgelopen zondag verliezen de mannen van hun eigen tweede garnituur. Maar liefst met 6-0. Het valt natuurlijk niet te bewijzen, maar we weten dat Foreholte 1 niet graag omhoog gaat. Zou het spel van ‘bewust wedstrijden laten lopen’ nu al begonnen zijn ? Dat zou betekenen dat er voor ons ook wat te halen valt tegen de mannen met de opgestoken kraagjes in het meest verkeerde shirt op deze hele aardkloot!!

Als de weergoden ons goed gezind blijven, gaan we het allemaal aanstaande zondag zien.