• Ander jeugdnieuws

• In een ander bericht op de website kon u al lezen over het belangrijkste nieuws: de JO11 t/m JO8 mogen weer gaan trainen! Maar er is natuurlijk meer nieuws vanuit de jeugdcommissie, daar leest u in dit bericht meer over.

Jeugdtoernooien

Teylingen heeft besloten het Han Bastiaanstoernooi af te lasten. Dit toernooi stond gepland in het weekend van 13 en 14 juni. Ook alle uittoernooien zijn vervallen.

Dat is ontzettend jammer, maar volgend seizoen gaan we op voor een nieuw toernooi!

Informatie voor het nieuwe seizoen – van de wedstrijdsecretaris Paul van Beek:

“Einde voetbalseizoen” kwam hard aan bij mij en ik gok ook bij velen van jullie.   Nu we van de eerste klap bekomen zijn staan de pijlen alweer gericht op een volgend voetbalseizoen.  Inmiddels heeft een telefonisch overleg met de KNVB plaatsgevonden betreffende het nieuwe seizoen en ik neem jullie graag een stukje mee in de voorbereiding hierop:

Wijzigingen competitie-opzet:

• De leeftijdscategorie JO7 t/m JO12 spelen het seizoen in 4 fasen/reeksen met minimaal 24 wedstrijden in het seizoen.   Indeling voor een nieuwe fase wordt mede gebaseerd op eerdere uitslagen.  Voordelen zijn o.a. gelijkwaardigere wedstrijden, géén wedstrijden in vakantieperioden en per fase weet je vooraf het gehele programma.
    • De leeftijdscategorie JO13 t/m JO19 spelen een najaar- en voorjaarsreeks.   Op dit moment wordt beoordeeld of daarbij weer kan worden teruggegrepen naar het oude systeem van een najaarsreeks “bekercompetitie van 7 wedstrijden” en daarna een voorjaarsreeks “competitie met uit- en thuiswedstrijden”
    • Ook de JO7 t/m JO12 gaan actief aan de slag met het Digitale Wedstrijdformulier.

Pilot JO15 en JO17

Bij de competitie indeling wordt óók gebruik gemaakt van de wetenschap uit de eerdere seizoenen:  de pilot heet “Datagedreven indelen”.  Een pilot in regio Noord vorig seizoen bleek zeer succesvol.      Wij zullen vooraf tijdig de KNVB informeren over de samenstelling van onze teams op basis waarvan indeling zal plaatsvinden.    Doelstelling is de competitie zo spannend mogelijk te maken met zo min mogelijk grote uitslagen en verhoging van het spelplezier van onze jeugdspelers.

Betere afstemming tussen club en KNVB

We weten een aantal problemen nog wel van afgelopen seizoen.  Vreemde uitkomsten bij herindelingen op basis van uitslagen,  een slechte verdeling van uit- en thuiswedstrijden.  En ook op de achtergrond hebben de clubs veel energie gestoken in een soepeler verloop van de competitie.   Afgesproken is dat er eerst nog overleg plaatsvindt tussen club en KNVB voordat alles wordt uitgerold en in de Voetbal.nl app zichtbaar is voor jullie.

Belangrijke data

• Uiterlijk 17 juni 2020 melden wij onze teams voor het nieuwe seizoen aan.  Het is dus voor ons van groot belang om tijdig te weten hoeveel spelers per leeftijdscategorie beschikbaar zijn.  Mocht je een andere keuze dan voetbal (bij Teylingen) maken, mail dan uiterlijk 1 juni aanstaande naar ledenadministratie@rkvvteylingen.nl om dit kenbaar te maken.   Na 1 juni zijn er kosten verbonden aan je lidmaatschap voor het nieuwe voetbalseizoen.
    • Natuurlijk zijn we blij met nieuwe leden! Mochten er broertjes, zusjes, vriendjes lid willen worden, zijn ze uiteraard van harte welkomen. Inschrijven kan via de site van Teylingen: www.rkvvteylingen.nl
    • Voor de nieuwsgierigen onder ons, (pas) op 9 augustus wordt de nieuwe beker/competitie-indeling bekend gemaakt in de Voetbal.nl app

Wanneer het nieuwe voetbalseizoen begint is op dit moment niet te overzien.  We varen op zicht en de tijd zal het ons leren.  Hou je haaks en hopelijk tot snel!

Jeugdkamp

Alle ouders hebben een update ontvangen over het wel of niet doorgaan van het jeugdkamp. Vooralsnog wordt de informatie vanuit de Overheid van halverwege mei afgewacht en wordt uiterlijk 1 juni een besluit genomen.

Wij hopen dat we met z’n allen deze tijd gezond doorkomen en dat we elkaar bij Teylingen weer zullen ontmoeten.
    Voor nu wensen wij jullie allemaal een fijn weekend toe en een prachtige W(K)oningsdag!

Groeten,
    Jeugdcommissie RKVV Teylingen