Arthur is pupil van de week

Afgelopen zondag stond er een hele belangrijke wedstrijd op het programma voor Teylingen 1, namelijk de wedstrijd tegen GDA. Bij deze wedstrijd zat een hele fanatieke pupil van de week op de bank: Arthur Sanosian uit Teylingen JO11-1. Arthur voetbalt al een hele tijd bij Teylingen. Hij heeft ook een hele enthousiaste opa en die wilde al vroeg met Arthur naar de hummels. Zo jong als Arthur was, zo graag voetbalde hij al. Toen Arthur ‘echt’ ging voetballen in een team,  startte hij in de F5, daarna F1, vorig jaar JO11-2 en dit jaar JO11-1. Dit team staat onder leiding van Tim van Beek en Nick Abels. Tim? Is dat niet die keeper die vorige week onder de lat mocht staan bij Teylingen 1? Is dat niet die keeper die in zijn eerste Teylingen 1 wedstrijd heel goed gekeept heeft? Juist ja, die Tim! Hoe leuk is dat, dat zijn pupil nu op de bank mag zitten bij het eerste. Arthur is altijd op de training. Trainers Tim en Nick geven hele goede training, zijn aardig en fanatiek. En het gaat goed met Teylingen JO11-1. Afgelopen zaterdag wisten ze uit bij SJC te winnen met 0-5. Arthur staat op het middenveld en is de man van de passes! Hij legt uit dat hij op het middenveld beter assists kan geven op de voorhoede dan dat hij ‘egoot’. Wat een goede mentaliteit! Arthur snapt het spelletje goed en heeft heel goed overzicht!

Arthur zit op de Kinderburg in groep 6/7. Een combinatieklas dus, waarbij Arthur dus eigenlijk in groep 7 zit. Hij heeft 1 juf en dat is juf Marjolein. Ze is heel aardig en kan goed uitleggen. Het leukste op school is rekenen en geschiedenis. Geschiedenis is heel interessant en rekenen kan hij gewoon goed. De minst leuke vakken zijn taal en woordenschat. Dat is namelijk nogal moeilijk en saai. Later wil Arthur graag profvoetballer worden of een hele goede judoka. Want Arthur judoot ook en is daar goed in. Hij heeft al 8 bekers en 13 medailles gehaald. Hij heeft inmiddels de oranje band met blauwe slip. Mij zegt dat niet zoveel, maar echte judo’ers weten het precies. Maar Arthur doet nog meer, hij zit op schaken en ook op vioolles. Arthur is een sportief en muzikaal talent. Hij zit nu ruim een half jaar op vioolles en kan al heel goed viool spelen. Schaken is een ander spel waar Arthur goed in is. Door al die hobby’s heeft Arthur een drukke agenda, maar hij vindt het ook niet leuk om niks te doen. Alleen op dinsdag heeft hij een ‘niksdoen’ dag. Dat is dus de minst leuke dag van de week. Stel nou dat Arthur moet gaan kiezen, wat zou hij dan kiezen? Hij blijft dan sporten, want judo en voetbal doet hij het allerliefste.

Arthur heeft veel vriendjes: Jop, Timo, Duncan, Stijn, Kaya, Camille, Thijs, Luuk, Jochem, Wout, Bram, Ollie (Olivier). Met zijn vriendjes gaat Arthur (hoe kan het ook anders) voetballen! Thuis spelen vindt Arthur maar niks, hij is dus vaak op pad of buiten te vinden. Maar er is iets waar Arthur wel voor gaat zitten: voetbal op de televisie. Zijn favoriete club is Barcelona en de beste speler is Mkhitaryan. Die voetbalt overigens niet bij Barcelona, maar bij Arsenal. Hij speelt op dezelfde positie als Arthur en is Arthur’s grote voorbeeld. Tevens is hij net als Arthur Armeens, hoe bijzonder is dat. Arthur is trouwens Nederlands, Armeens en Russisch. Zijn vader is Armeens, zijn moeder is Russisch en hij is in Nederland geboren. Hij spreekt 3 talen en heeft het naar zijn zin in Nederland en wil hier gewoon blijven wonen. Stel dat Arthur profvoetballer wordt, kan hij kiezen voor welk land hij wil gaan voetballen. Hij wil starten bij een Nederlandse club, bijv. Feyenoord (beste club van Nederland), daarna naar een Spaanse of Engelse club. Net als zijn grote voorbeeld.

Arthur is 10 jaar en heeft 1 broertje Mark van 3 jaar. En is Mark ook al dol op voetballen? Hij heeft een enorme conditie, rent wat af. En ja, hij houdt van voetbal! Dus we krijgen een tweede Sanosian straks bij Teylingen (tenminste dat hoop ik).

Zondag was het dus De Dag voor Arthur. Hij mocht op de bank zitten bij Teylingen 1 en naar zijn trainer kijken. Vooraf had hij er alle vertrouwen in dat Teylingen zou winnen met 3-1.  Wij hoopten dat dat uit zou komen!