• Broodnodige punten voor Teylingen

• Teylingen heeft in een stormachtige wedstrijd eindelijk weer eens een driepunter weten te bemachtigen. Tegen Wilhelmus uit Den Haag werd het na een 1-1 ruststand 3-1 voor de gastheren.

Teylingen begon met de wind in de rug en dat pakte al vrij snel in de wedstrijd goed uit. Een goed teruggelegde bal van Mike van der Zon kwam zo terecht bij Billal el Kourami. Hij schoot de bal goed binnen en zo stonden de Sassenheimers vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. De omstandigheden waren verre van optimaal gistermiddag. Er stond een keiharde wind en dat maakte voetballen schier onmogelijk. Vorige week gooide de KNVB het hele programma eruit, maar was het gistermiddag nu zoveel beter? Goed voetbal was in ieder geval niet mogelijk. Voor de rust moest Teylingen nog wel een tegentreffer incasseren. Het was invaller Mark van der Heijden (el Kourami had inmiddels het veld verlaten wegens een blessure) die in aanraking kwam met Jacky Adam. De leidsman wees onverbiddelijk naar de stip en diezelfde Adam wist de juiste hoek uit te zoeken, 1-1.

Na de rust deed Teylingen het een stuk beter dan Wilhelmus. Wilhelmus speelde voor de wind, maar koos continu de verkeerde oplossing. Teylingen bleef loeren op de mogelijkheden die kwamen en vanuit een corner van van der Zon (z´n tweede assist van de middag) kopte van der Heijden goed raak, 2-1. Kort voor tijd besliste Dani Hoogkamer het duel. Samen met Pascal de Ridder liepen zij richting de doelman van Wilhelmus en het was dus kilometerveter Hoogkamer die met zijn kenmerkende loopvermogen de 3-1 binnen werkte.

Een nuttige overwinning voor Teylingen. Volgende week een vrije dag, de week erna de inhaalwedstrijd bij HVV. Middenvelder Mike van der Zon was verheugd na eindelijk weer een winstpartij: ´Ja, dit is echt een opluchting. Eindelijk winnen we weer eens. Het waren zware en lastige omstandigheden om in te spelen. Wilhelmus hebben we twee keer verslagen dit seizoen en is schijnbaar een tegenstander die ons goed ligt´.
    Over zijn eigen rol is van der Zon duidelijk: ´Dit seizoen moet ik zorgen voor diepgang zonder bal vanaf het middenveld achter de laatste lijn van de tegenstander. Dit lukt op zich best aardig alleen heb ik pas één keer gescoord in vijftien wedstrijden. Dat vind ik persoonlijk veel te weinig, al staan daar wel zeven assists tegenover en daar ben ik dan wel tevreden over. In de volgende wedstrijd tegen HVV (op zondag 1 maart, red.) proberen wij deze goede spirit voort te zetten. Thuis speelden we 0-0 tegen ze en gister verloren zij van laagvlieger Concordia. Ondanks dat zij tweede staan in de ranglijst gaan wij daar winnen´, sloot het grote talent zijn verhaal af.

Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, Driessen, Dofferhoff; el Kourami (28. van der Heijden), van der Zon, Hoogkamer; Witkamp, Safi (81. Gorter) en de Ridder.
    11. 1-0, Billal el Kourami 45. 1-1, Jacky Adam (pen.) 54. 2-1, Mark van der Heijden 85. 3-1, Dani Hoogkamer