• Cas is Pupil van de Week

 • Aanstaande zaterdag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk Teylingen thuis tegen SJZ. En was het niet SJZ waar Teylingen 2 seizoenen geleden van verloren heeft, waardoor het kampioenschap net niet werd behaald? Een beladen duel dus, waarbij Teylingen iets recht heeft te zetten. En dat met een hele leuke enthousiaste pupil van de week, Cas Pille uit Teylingen JO12-1.

  Cas woont in Voorhout maar voetbalt toch in Sassenheim. Hij wilde graag als klein jongetje voetballen, en kwam mede door de Combibrug, bij Teylingen terecht. Het fijne was dat de hummeltraining vrijblijvend was en op zondag. En hoewel er geen kinderen van school bij Teylingen voetbalden, maakte Cas al snel nieuwe vriendjes. Na de hummels is hij dan ook bij Teylingen gebleven en heeft hij in de JO8-1, JO9-1, JO10-1 en JO11-1 gevoetbald. Dit seizoen speelt hij in Teylingen JO12-1. En wie zijn de trainers van het team? Dat zijn z’n vader Ton en Bob (de vader van Mees). Is het nou lastig om training te krijgen van je vader? Helemaal niet, dat is juist onwijs leuk. En de vader van Cas, Ton is naast trainer, ook op meerdere fronten vrijwilliger in de jeugd van Teylingen. En dan is er nog een mooi verhaal: de opa van Cas, opa Ton, fluit voor de KNVB. En opa Ton heeft wel eens wedstrijden van Teylingen 1 gefloten. Maar aanstaande zaterdag is dat niet het geval, maar misschien komt hij wel kijken. Cas heeft nog een zusje, Ize, van 8 jaar. Ize houdt wat minder van voetbal, maar houdt van dansen en atletiek. En komt Ize kijken zaterdag? Ja vast wel!

  Aangezien papa trainer is, is Cas altijd van de partij met de trainingen. Teylingen JO12-1 is een hecht team, en het hele team komt trouw naar de traingen. Ze zijn nu een klasse hoger ingedeeld, en hebben wat meer tegenstand gekregen. Afgelopen zaterdag heeft het team verloren van Valken. Jammer, maar volgende week weer een nieuwe wedstrijd.
  Cas zit op de Achtbaan, locatie Beukenrode, in groep 8. Hij heeft meester Bas & meester Joost. En ook nog een ondersteunjuf, en dat is juf Esther. En nu tijdelijk nog juf Sheila. Als je zoveel juffen en meesters hebt, is het dan soms een hele lastige klas? Nee hoor, het is een topklas, het loopt gewoon even zo en de klas wordt soms gesplitst. Het is namelijk een combinatieklas, groep 7/8. De allerleukste meester is meester Bas, hij was vorig jaar ook de meester van Cas en is super aardig en behulpzaam. Meester Bas voetbalt zelf ook, bij Foreholte, in een team samen met een Teylingenbekende, Mo Ait-el-Houssi! Dus wordt er in de klas regelmatig over voetbal gepraat.  Meester Bas is voor AJAX en dat matcht goed met Cas. En er wordt niet alleen na het weekend over voetbal gepraat, maar de hele week door. Alleen als AJAX verloren heeft, is het even wat stiller. Gelukkig is een ander jongetje uit de klas voor Feyenoord. Dus dan kunnen ze het uitgebreid even over Feyenoord hebben. Cas heeft een tweede favoriete eredivisieclub, Excelsior, de club met dezelfde kleuren als Teylingen. Cas mocht zelfs een keer mee oplopen bij Excelsior en heeft in de dug out gezeten. Wauw wat gaaf! Het oplopen op het veld mocht met het hele team, en ze mochten ook nog met de vlaggen zwaaien. En dan is er neef Finn, die zelfs een seizoenkaart heeft. Als over Ajax dus niets gezegd hoeft te worden, dan praat Cas gewoon over Excelsior.

  Het leukste op school is uiteraard buitenspelen, en dan lekker voetballen. Verder vindt Cas spelling leuk, en biologie (natuur) / science. En weet Cas al wat hij later worden wil? Ja, misschien uitvinder of zo. Dan is het wel handig dat hij natuur/science leuk vindt.

  Wie zijn de vriendjes van Cas? Dat zijn Quinten, Tom, Sepp, Sam en Luca. En de jongens uit het team natuurlijk. En wat doet Cas dan zoal met zijn vrienden? Lekker buitenspelen en gamen. En verder houdt Cas van televisie kijken en bankhangen op zijn tijd. De leukste programma’s zijn Waku, waku, checkpoint, Peperbollen en nu het Sinterklaasjournaal. Dat blijft altijd leuk.

  Terug naar voetbal. Cas is dus voor AJAX, maar zijn vader is voor Feyenoord. Hoe komt dat? Dat komt omdat jongens naar hun moeder luisteren, en de mama van Cas is voor Ajax 😊. De beste van Ajax is, tja moeilijke vraag op dit moment, Taylor. Wat verwacht Cas van Ajax dit seizoen? Ze gaan zeker nog stijgen, maar top 10 moet haalbaar zijn, zelfs linkerrijtje zit er nog wel in.

  En Teylingen 1 dan? Dat is echt wel een goed team. De speler die Cas het beste kent, is Melvin van Stijn. Cas kent hem van Play2 Improve voetbalkampen, daar is Melvin zijn trainer geweest. Van Melvin moest Cas nog eens een bottle flip doen, maar dat lukt niet als Melvin het flesje eerst heeft leeggedronken. Dus wil Cas met Melvin een nieuwe uitdaging aangaan om zaterdag een bottle flip challenge te doen. En dan niet met een leeg flesje.

  Maar het belangrijkste is de wedstrijd tegen SJZ en dat Melvin met het team wint van SJZ. Cas hoopt dat Teylingen gaat winnen met 4-2. Wauw, dat wordt dan een mooi potje met veel doelpunten. Enne, bij de vorige wedstrijd tegen SJZ was Melvin nog niet van de partij, en dit jaar wel. Dan moet het goed komen toch?