• Cees L.J. heeft een lange geschiedenis met Teylingen

 • In het eerste interview met Richard over L.J. Sport hebben wij u al gemeld dat er een leuk interview zou komen met Cees Landwer Johan. Zoals bij vele bekend houdt Cees wel van een gezellig praatje en het zou zonde zijn als je als nieuwe sponsorcommissie niet langs gaat bij een oud lid van de sponsorcommissie. Want Cees is bij Teylingen niet alleen bekend als een jarenlange sponsor maar is ook zeer actief geweest als vrijwilliger. 

  Wij zijn uitgenodigd bij “Huize Landwer Johan” waar Cees ook nog zijn mooie kantoor intact heeft gehouden. Wanneer je zijn kantoor binnenloopt, valt het gelijk op hoeveel de winkel heeft betekend in het leven van Cees. 

  Zelf begonnen met het rondbrengen van Petroleum voor zijn vader TH. Landwer Johan om vervolgens het bedrijf om te toveren tot Sporthuis Landwer Johan. De mooie geschiedenis van het uiteindelijke L.J. Sport is ook te lezen in het interview met Richard.

  Als keeper heeft Cees veel jaren bij Teylingen onder de lat gestaan. In de senioren heeft Cees vooral in de “overige elftallen” gekeept. Hij heeft 1 jaartje in het tweede mogen staan. Het eerste was helaas niet mogelijk want daar stond Lefeber onder de lat, die was gewoonweg een stuk beter. 

  Een leuk moment wat altijd nog is bijgebleven, was het moment dat Jos Waasdorp een bal zo hard op doel schoot dat de bal (vroeger nog met veters gestikt) in de handen van Cees uit elkaar klapte!

  In het kantoor zijn heel veel foto’s te zien van Sporthuis Landwer Johan als sponsor. Onder de naam Sporthuis Landwer Johan is Cees in 1970 begonnen met het sponsoren van de A1 bij R.K.V.V. Teylingen. Vanaf 1971 is daar ook de selectie van Teylingen bij gekomen. Dit betekent dus dat de naam Landwer Johan al meer dan 50 jaar op het shirt bij R.K.V.V. Teylingen staat!

  Het bleef niet alleen bij het sponsoren van veldteams, in 1975 zijn daar ook zaalvoetbalteams bijgekomen. Vanaf 1977 begon het (onder de wat ouderen van ons) welbekende “Landwer Johan Mercurius Boys”. In de loop van de Jaren zijn de verenigingen uitgebreid door heel de bollenstreek.

  Het hart van Cees blijft toch wel heel erg bij Teylingen liggen en heeft dan ook heel veel voor Teylingen gedaan! Als we de geschiedenis een beetje doornemen komen daar functies voorbij als lid van de sponsorcommissie, een bestuursfunctie, voorzitter van de loterijcommissie en hij heeft veel voor het clubblad gedaan, toen nog onder leiding van Jan de Bruin.

  Als lid van de sponsorcommissie heeft Cees heel wat sponsors weten te strikken en daar ook hele leuke acties aan gekoppeld! Weet u nog dat je zelf een auto kon winnen bij Teylingen? Hier heeft Cees zich hard voor gemaakt. Wat een stunt was dat! Heel de bollenstreek stond op zijn kop omdat er een auto te winnen was bij R.K.V.V. Teylingen. 

  Ons gesprek gaat van het ene uiterste naar andere uiterste. Wat een prachtige geschiedenis heeft Cees al met Teylingen en zelfs nu loopt Cees nog rond bij de club. Op woensdagavond heeft hij met een verfijnd clubje nog alle plezier in biljart en klaverjas! 

  Wij kunnen nog uren met Cees blijven praten en dan weten we nog maar 1% van de verhalen over onze mooie club! Om u allen een kleine impressie te geven wat Sporthuis Landwer Johan/ L.J. Sport allemaal in de geschiedenis heeft gesponsord kunt de onderstaande foto’s bekijken. Velen van jullie zullen heel wat namen herkennen! 

  Cees het was prachtig om met u gesproken te hebben en BEDANKT voor al uw jaren inzet voor de Club. Wij kunnen een goed voorbeeld aan u nemen!