• Chris is pupil van de week

 • Zaterdag speelt Teylingen een uitwedstrijd, maar dan thuis en ook nog eens al om 15.00 uur! Een bijzondere constructie, maar niet minder leuk!  En natuurlijk hebben we dan ook gewoon een pupil van de week. Dat is deze week Chris Batenburg uit Teylingen JO12-2.

  Chris voetbalt al heel wat jaren bij Teylingen. Hij is begonnen in Teylingen JO9-2, en daarna via de JO10-2 en JO11-2 in de JO12-2 terecht gekomen. Heel wat jaren is de leider van het team Jeroen Terol geweest. Nadat Jeroen aangaf dat hij het stokje graag over wilde dragen, was daar de vader van Chris, Niels die dit graag wilde gaan doen. En hoe gaat het nu met de JO12-2? Het gaat eigenlijk supergoed. De laatste wedstrijden worden steeds gewonnen, ze staan nu op de tweede plek. Het kan nog spannend worden in de poule. Dit komt ook doordat ze goede training krijgen van Tim en Jonathan (spelers van Teylingen JO17-1). Dit zijn hele aardige trainers en ze kunnen heel goede training geven. Chris gaat eigenlijk altijd naar de training, behalve dan als hij op vakantie is of als de training niet doorgaat. Maar dat is eigenlijk wel logisch…En Chris is iemand die bijna op de voetbal woont, hij is eigenlijk buren van Teylingen. Hij kan dus lopend naar de training!

  Chris zit op de Springplank. Dat is wel een eindje fietsen, maar hij woonde eerst vlakbij de Springplank. Toen ze gingen verhuizen wilde hij graag op die school blijven. Volgend jaar gaat Chris naar het voortgezet onderwijs, en dan heeft hij voor het Rijnlands gekozen. Dan kan hij bijna weer lopend. Op de Springplank heeft hij juf Floor en juf Ingeborg. Juf Floor kan wel streng zijn, maar is vooral aardig en grappig. Juf Ingeborg is ook heel aardig en ze staat echt ‘midden’ in de groep. Het leukste vak is begrijpend lezen, maar in rekenen is Chris ook heel goed. Het minst leuke is eigenlijk wel gym, behalve als er dan gevoetbald wordt. Waarvoor Chris aan het studeren is, weet hij nog niet precies. Hij wil wel graag de kant op van de accountancy. En hoe kan dat ook anders. Zijn vader is accountant bij Novens!

  Vriendjes heeft Chris in overvloed: Stef, Philip, Ids en Annabelle. Met zijn vrienden gaat hij vaak buiten spelen of gamen. En met buitenspelen gaan ze vaak voetballen. Met Philip en Ids zit Chris ook in het voetbalteam. En Annabelle? Die kan ook voetballen, ze heeft op voetbal gezeten bij Ter Leede. Met gamen speelt Chris vooral Fortnite. En is Chris nog fan van een voetbalclub? Ja zeker, hij is voor Ajax! De beste speler van Ajax is Tadic, want hij kan goede passes geven, en geeft ook goede aanwijzingen in het team. Een echte aanvoerder dus! Chris gaat er vanuit dat Ajax nog kampioen gaat worden dit seizoen.

  Chris heeft een broertje, Xavi van 9 jaar. Xavi voetbalt ook bij Teylingen in Teylingen JO9. Het is wel fijn om een broertje te hebben, je kan veel samen doen hoewel ze als broers ook echt wel eens ruzie maken. Dat hoort erbij! Vader Niels is dus leider van het team, en dan hebben we nog moeder Suzanne, die wel eens helpt bij de jeugdactiviteiten. Verder zijn er in huize Batenburg nog vissen te vinden. Die geeft Chris wel eten, maar daar hoeft hij verder niet zo veel aan te doen.

  In de laatste wedstrijd van Teylingen JO12-2 (23 april) speelde Chris de wedstrijd tegen RCL. Hij staat op het middenveld (links) en heeft wedstrijd gewonnen met 6-1! Chris heeft maar liefst 3 doelpunten gemaakt, waarvan eentje via een speler van de tegenpartij. Een soort eigen doelpunt dus, maar wij rekenen hem aan Chris. Als middenvelder is Chris zelfs topscoorder! Wauw! Maar dat kan hij natuurlijk niet zijn zonder zijn teamgenoten die hem goede voorzetten geven. Want winnen en verliezen dat doe je het met het hele team.

  Chris vindt het heel gaaf om pupil van de week te zijn en ook een beetje spannend. Het maakt hem niet uit wie van Teylingen 1 hem komt ophalen, hij vindt iedereen goed! Wie er bij hem voor de deur staat zaterdag is dus nog een verrassing. In ieder geval hoeft die speler van Teylingen niet om te fietsen…

  Hij hoopt dat Teylingen gaat winnen met 3-1. Hoe leuk zou dat zijn! Dan kunnen we weer verder feesten in de kantine.