• Dag 1 mini voetbalkamp

 •  

  Vandaag is het Minikamp 2020 gestart. Zeg maar een Voetbalkamp 2.0, op gepaste afstand van hetgeen we anders in de eerste week van de grote vakantie zo gewend zijn. Natuurlijk zijn er verschillen met de gebruikelijke kampweek. Je mist “de bubbel” waarbij je de hele week met de groep in je eigen wereldje optrekt, alsof de buitenwereld even niet meer bestaat. Géén bosrijke omgeving, géén busreis en al helemaal géén drukte op de slaapkamers. Aan de andere kant, je bent veel frisser op de dag zelf, komt er niet achter dat je bent vergeten om spullen in te pakken en met name voor de allerjongsten is het een prima alternatief om alvast te proeven aan (een deel van) het kampleven.

  Voor de nieuwe keukenstaf was dit een try-out. Alvast een kijkje in zeg maar de eigen, toekomstige keuken. Ik moet zeggen dat Daphne, Lita en Inge met veel energie, enthousiasme en vrolijkheid de keukenstaf runnen onder het wakende ervaren oog van Marijke en de sterke hulpkracht van Fonsie. Toppers! Onmisbaar voor een goed draaiend kamp. Voordeel van een keuken zoals bij Teylingen is dat je prima apparatuur hebt om mee te werken. De snack bij de lunch was dan ook een heerlijk extraatje die we normaal niet kunnen realiseren. De eerste dag kwam de jeugd en begeleiding ook niets tekort met een lekker bakkie (en de taart van Inge), veel water en limonade en heerlijke tussendoortjes.

  De begeleidingsgroep is deze miniweek een mix van ervaring (met Dennis, Tim, Philip, Koen, Jop) en onze jeugdige toekomstige garde (Stijn, Michael, Robin, Nick, Jari, Bink). Mooi om te zien dat deze leiders al goed bekend zijn met de jongste groepen omdat zij ze wekelijks met het training geven al begeleiden. Dus over toppers gesproken. Al deze leiders, jong of oud, je kunt niet zonder ze. Laat ik tot slot de kampstaf niet vergeten. Het is voor mij heerlijk en vertrouwd om met Koen, Marjolein en Kay samen te werken om alles in goede banen te leiden. En half woord is daarbij al genoeg….

  Bij de eerste voorbereidingen op het kamp was al de keuze gemaakt voor thema EK 2020. Vandaar dat we nu de teams ook hebben vernoemd naar de grotere Europese voetballanden. Natuurlijk moesten we wel beginnen met een voetbalochtend. Maar zo eigenwijs als we zijn, dan toch net weer even anders. Omkeervoetbal, Kegelvoetbal, Vakkenvoetbal en Dobbelsteenvoetbal, je speelt het uiteindelijk niet iedere week. Zoals verwacht was de jeugd weer heerlijk fanatiek. Een explosie van gejuich was te horen wanneer alle kegels vielen of de dobbelsteen op 6. In de middag was de vossenjacht met allemaal “rare figuren” in de Postwijk. Hadden we maar niet gezegd dat er veel punten waren te verdienen voor het team dat als snelste terug was. Binnen no time kwamen de teams binnen en hadden we nog tijd over in het programma. Een extra voetbaltoernooitje is altijd goed en maakte de dag af. Moe maar voldaan keerden de deelnemers huiswaarts.

  Allemaal lekker op tijd naar bed vanavond. Hoe laat??? Daar gaan wij dit keer niet over……Tot morgen allemaal.
   

  Voor de vele foto's verwijzen wij u naar de Facebookpagina van Teylingen Jeugdkamp.