• Deel 2 hoogtestage Veteranen

 • De eerste 2 dagen van het winterse trainingskamp in Brixen im Thale

  Dag 1

  Tja…. Wat moet je dan schrijven over een reisdag…… De meeste van ons waren toch ècht gewoon op tijd wakker. Ondergetekende  was uiteindelijk een uitzondering op de regel…… Het was goed dat ons aller Ron mij wakker belde, zodat iedereen uiteindelijk ruim na 5 uur onderweg was. Met een wonderbaarlijk makkelijke reis bereikte iedereen uiteindelijk rond een uur of 2 Haus Cavala in Brixen im Thale. Het zag er véél slechter uit dan vorig jaar, veel groene weiden, terwijl we vorig jaar onze auto’s niet eens kwijt konden voor de deur vanwege de hoeveelheid sneeuw die toen gevallen was.

  In het appartement werden de kaarten al gauw geschud, met andere woorden….. de kamers waren heel snel ingedeeld. Net zoals vorig jaar werden de taken ook al snel verdeeld. Ondergetekende haalt de broodjes, Paul regelt de vaatwasser, Ron de koffie en zo kwam de taakverdeling uiteindelijk wel goed voor in ieder geval de komende morgen.

  Onderweg naar onze bestemming , kwamen er meerdere discussies op gang via de app…. ‘Hectometerpaal 64’, ‘waar zitten jullie’, ‘we zien nu Augsburg’, ‘wij zijn al bij München-Süd’, afijn u kent alle onzin wel voor de komende voorjaarsvakantie, reizend naar op zijn  minst Tirol in Oostenrijk. Vermijd in ieder geval de A3 omdat daar ongekend veel wegopbrekingen zijn…..

  Tot onze verbazing is het helaas zo dat de sneeuw in het dal ver te zoeken is. Ondanks dat blijkt uit vele opmerkingen dat de condities op de piste in de hoger gelegen delen echt goed zijn om fatsoenlijk te kunnen skiën. We zullen het morgen gaan zien. Uiteindelijk bleek dat het bovenop de berg begon met ‘Kaiserwetten und SUPER PISTES”.

  Al tijdens de reis werd er druk heen en weer geappt, maar het was toch echt de auto van JB waar het eerste biertje ‘rondweg München’ genoten werd door Ron en Richard die de hele reis heerlijk achterin gezeten heeft.

  Aangekomen in Söll zijn de eerste stappen naar de skiverhuur en het bespreken van de lessen, alwaar Jordy zich vooral druk maakte over de medeleerlingen van het andere geslacht en Ramon als allereerste de Après-ski tent uitprobeerde. Hier was het gelukkig een stuk drukker in deze tent dan afgelopen jaar.

  Na een heerlijke maaltijd in de Brixemer Wert op zondagavond aan een gezellige ronde tafel die iets te klein was voor in totaal 11 personen, zijn we in het appartement gebleven na de reisdag.

  Dag 2

  De volgende morgen was het voor ondergetekende erg vroeg dag. Het is mijn taak om de broodjes te halen, vandaar dat de wekker al om 6.45 uur gaat….het begint zowaar op werken te lijken !!! In de heerlijke vrieskou (het is om 7 uur ongeveer -7 graden)waren de warme broodjes van  de Spar een welkom ontbijt. Een ontbijttafel met 7 soorten kaas, 4 soorten ham/worst , zowel pure als melkchocolade hagelslag, het leek wel alsof onze grote kale reisleider Mart het ontbijtbuffet van Huis ter Duin probeert te evenaren. Na het ontbijt splitste de groep zich. Dirk, Jordy en Richard togen met de lange latten richting de verzamelplaats om daar met de lessen te beginnen en de rest ging het gebied in. Via de Hohe Salve daalden we af naar het middenstation van Brixen, om via Hopfgarten, Itter en Söll weer naar Brixen (of toch Brixem….Mart???) terug te keren. De lunch werd genoten bij het mittelstation Hochsöll en daar heeft Ron zijn eerste ‘Tiroler Gröstl verorberd. Eindcijfer 7,5 . Er hadden wat  betreft de keeper van de Vets 2 meer kruiden in de combinatie van aardappelen, spekjes, ui en een gebakken ui. U leest wel mensen, op de calorieën zullen wij dezer dagen niet letten waarschijnlijk.

  Omdat het bier ons vanmiddag niet echt smaakte besloten we om maar te beginnen met de apres-ski in ons appartement…..ok dat er nog boodschappen gedaan moesten worden was slechts bijzaak.  Uiteraard dompelen wij ons zo meteen onder in het geweld van de apres ski om daarna te tweede  avond de maaltijd te genieten aan de ‘stammtisch in restaurant Brixemer Wert. Is er dan niets leuks gebeurd dan vandaag ? Jawel hoor……….  3 man hadden het vandaag erg zwaar the day after the night before…. En niet alleen vanwege de les….Eindeloze discussies over waar we de sleutel moeten laten, wie er nu wel of niet zich heeft verslapen, want ja, dat gebeurd uiteraard ook. Gelukkig dachten we, raken we deze vakantie Paul dit keer eens niet kwijt…..Dat heeft helaas maar 1 ochtend en een halve middag geduurd…….. Paul besloot aan het einde van dag 1 om zonder bericht tòch nog een afdaling te maken. Zodoende zaten 4 man beneden, 5 man ergens boven, Richard hing in de lift ver tussen en Paul…….tsja………. Gelukkig vonden we hem op tijd terug om te genieten van een overheerlijk watertje in het appartement. Overigens wel een watertje wat volgens onze Ron wel eerst langs Zoeterwoude geweest is.. Voor de goede verstaander…….. ‘Water is pas een feest als het langs Zoeterwoude is geweest’……. De meeste volwassenen begrijpen dat we hier over een ander soort water spreken dan H2O; alhoewel het alcoholische alternatief ook uit 95% water bestaat.

  Tot zover onze belevenissen van de eerste dagen, we zullen u op de hoogte houden van het vervolg.

  Deze bijdrage is gesponsord door :