Deel 4 Hoogtestage Veteranen

Hoogtestage dag 5 & 6

Na de eerste 4 dagen ècht Kaiserwetter in de Oostenrijkse Alpen te hebben genoten, was het vandaag wat raar wakker worden, met bovenstaand vergezicht vanuit het raam van Ramons slaapkamer. Voor het eerst sinds onze aankomst zagen we wolken van enige betekenis…… Na de eerste lift waren vrijwel alle wolken als sneeuw voor de zon verdwenen en was het weer een dag met Kaiserwetter!!! Vandaag een route die voor de meesten van ons erg herkenbaar was, die hebben we namelijk ook maandag al gedaan. Nu hadden we vandaag onze nieuwe ‘Franz Klammer’(voor de kenners….de beste skiër uit de Oostenrijkse geschiedenis) mee op onze tour. Ik kan u melden dat ik mijn petje (ik draag geen helm) voor onze Richard afneem, hij bleef heerlijk bij en heeft denk ik een best wel leuke skidag gehad…… Aan het eind van de dag was de groep redelijk gesplitst maar eindigden we allemaal in de stal van Brixen (ook wel de ‘Brixener Stadl’). Daar begon de après ski wat droogjes, maar toen de krakers als ‘ Johnny Däpp’ en die van de moeder van Nikki Lauda uit de boxen schalden was bij ons de beer eventjes los. Omdat we vanavond ergens nog moesten gaan fonduen…u kent het vast wel, 11 man die met een vorkie prikken in een pan met olie, besloten we, verstandig als mannen van middelbare leeftijd zijn, eerder naar huis te gaan en met als snack 3 verschillende worsten en wat blokjes kaar ons feestje voort te zetten in ons eigen appartement. Ik heb nog nooit zò snel 3 worsten door 11 mannen door de mond zien verdwijnen…en iedereen vond het volgens mij nog lekker ook !

Na de klanken van klassiekers als “Du, bist alles” ‘Oh middernacht” ‘het kleine café’, ‘Manuela’ en ‘haar naam was Hans’ en nog meer van dit soort schlagers besloot onze grote kale leider het tijdstip van vertrek aan te kondigen voor onze fondue. 19.40 Uur moest iedereen opgefrist buiten staan voor de wandeling naar het restaurant…….als dat maar goed gaat……

Vaak zeggen beelden meer dan woorden……..

Dag 6

En zo brak de laatste skidag al weer aan. Wederom met Kaiserwetter, maar vanaf vandaag met 2 skiërs minder. Om de drukte een beetje voor te zijn……..of wilde het thuisfront dat de mannen voor de wekelijkse boodschappen op zaterdag gewoon thuis waren?….. maken Dirk en Arthur de reis huiswaarts vandaag al. Gelukkig verwachten we geen extreme drukte en besloten wij om vandaag een rustige dag te gaan skiën in het Westendorf van Mandy, derveerster van Gerry’s inn. Grote vraag was natuurlijk of wij voor het skiën gingen of voor ons galgenmaal in deze ‘tent des verderfs’……. We zullen het zien…….

Allereerst was het tijd voor het uitgebreide, op- één-na-laatste ontbijt.

Met grote dank aan onze animator, patras familias, reisleider, kortom onze grote kale leider Mart die ons weer voortreffelijk door de week heen loodste, genoten we van het ontbijt totdat Dirk en Arthur in de auto stapten. De laatste dag was er eentje van rustig aan. Met de resterende deelnemers, minus Jordy en Mart zijn we de kant van Westendorf opgegaan. Daar scheen de zon harder dan gedacht, iets wat voor Paul geen enkel probleem was. Hij bleef dus nog lang liggen in deze strandstoel…..


Daarna was het tijd voor de laatste keer après ski in Westendorf in de zon; om daarna in het appartement te genieten van de laatste plakjes worst, flessen bier, snoep en al wat er in een gemiddelde Spar in Brixen te krijgen was…………

Tot slot nog even een méér dat verdiende en terechte loftrompet………..

Mart, namens de gehele groep, bedankt voor het wederom goed georganiseerde trainingskamp. Hij wil  nooit iets weten van complimenten en tijdens de week hebben de mensen vaak opmerkingen, maar ga er maar eens aan staan….. 11 veteranen die op de groede zoden al allemaal zékér weten hoe het werkt, dezelfde vets weten altijd alles beter op de witte pistes. Zaken als ‘we MOETEN linksom’, ‘Gaan we zo wel goed Mart,’ ‘Ik vind de reisleider een beetje afwezig’, of de topper van de week….’Je moet altijd in de zon skiën dus gaan we NU rechtsom’(terwijl de zon toch ècht linksom draait!!!!,  deden de man in de groene ski jas( Mart, Je mag NOOIT meer een andere kleur jas aanschaffen!!!!) totaal niet van zijn stuk brengen. Gevolg is dus…………… dat we het appartement voor volgens jaar opnieuw hebben gereserveerd

Na dit jaar gaat u ongetwijfeld volgend jaar weer meer van de belevenissen van 11 veteranen meemaken. Het besluit is genomen, we gaan weer en er komt een limiet op het aantal deelnemers. De eerste vergaderingen van de ballotagecommissie zijn inmiddels gepland, naar ik heb begrepen, maar of we ook de meeste tradities in stand houden (bij een aantal is de ‘fondue-traditie’ niet geheel goed ge- en bevallen) we zullen u ongetwijfeld op de hoogte houden van alle perikelen omtrent het mooiste, meest zinvolle, maar uiteraard sportieve trainingskamp van het westelijk halfrond !

U gaat ècht nog meer van ons horen…….. Wij hebben in ieder geval genoten……..

‘Patras Familias’ Mart, ‘Quizmaster’ Richard,  ‘ik-wil-altijd-op-de-hoek-zitten’ Ramon, ‘doen we deze niet nog vier keer’Peter, ‘dit is heel wat anders dan de zondagmiddag’Jordy, ‘Als het aan mij ligt gaan we vaker’Michael, ‘Tiroler Gröstl expert’ Ron, ‘onbedoeld en onbewust vrouwenversierder’ Paul, ondergetekende JB en allebei voor slechts 5/6 van het hele trainingskamp Dirk en Arthur.