Dinand is pupil van de week

Zondag speelt Teylingen 1 thuis tegen GDA. Pupil van de week bij de wedstrijd is Dinand van Eeden. Eigenlijk zou Dinand al pupil van de week zijn bij de wedstrijd van Teylingen tegen Stompwijk. Helaas, helaas, Dinand was ziek en kon dus niet bij de wedstrijd zijn. Hij heeft dus een tijdje moeten wachten (wat duurt de winterstop dan lang….) voordat hij weer mag. Maar aanstaande zondag is het dan zover.

Om het geheugen nog even op te frissen, hieronder nog even alles over Dinand.

Dinand is de volgende speler uit Teylingen JO11-1 die pupil van de week is. Dit team staat onder leiding van Jorn en Bram. Die zijn grappig maar dat betekent niet dat ze geen goede training geven hoor! Ze zetten altijd leuke trainingen uit met pionnen, ze kunnen namelijk ook heel serieus zijn. Dinand gaat trouw naar de training, 2 x per week. En naast trainen heeft hij ook al eens meegedaan een Play 2 Improve! Elke training heeft Dinand er zin in. Een goed teken. En dat al heel wat jaartjes, want hij is gelijk begonnen toen hij z’n zwemdiploma had gehaald, en dat is al bijna 5 jaar! Eerst trainde hij alleen mee, maar daarna heeft hij in de F4, F1 en de JO11-3 gespeeld. Dit jaar dus in de JO11-1.

Dinand woont in Voorhout maar voetbalt dus in Sassenheim. Hoe komt dat eigenlijk? Hij heeft een proeftraining bij Foreholte gedaan en bij Teylingen, maar bij Teylingen was het leuker. Hij zit wel op school in Voorhout, op de Emmaus. Hij zit in groep 7 bij juf Michelle en juf Sylvie. Maar die beide juffen geven geen handvaardigheid, want daar zijn ze misschien niet zo goed in. Daar is een andere creatieve juf voor, juf Corien. De juffen zijn heel leuk en enthousiast en kunnen alles heel goed uitleggen. Ze maken ook nog grappen, want het moet wel gezellig zijn in de klas. Onder rekenen doen ze zelfs wel eens even een spelletje of ze zetten een muziekje op onder het knutselen. Het leukste op school is tekenen, spelling, buiten spelen en schoolzwemmen. Dat is in de Wasbeek dus ze gaan met z’n allen op de fiets naar Sassenheim. Dat betekent wel even korter pauze, maar dat is het allemaal waard. Schoolzwemmen is namelijk top! Juf Wil, je bent nu even uit de running, maar dit onthoud je vast dan hoeft Dinand vast een keertje niet in te zwemmen 😊. Wat niet leuk is op school is rekenen. En de andere vakken zijn best oke. Later wil Dinand het liefst een eigen autobedrijf beginnen of vliegtuigmonteur worden. Dinand is heel technisch! Dinand is super geïnteresseerd in auto’s en wil hiervan wel zijn werk maken. De leukste of mooiste auto is de Nissan GTR, de lelijkste is de Fiat Panda. En de vliegtuigen dan, dat lijkt hem leuk omdat ze zo groot zijn. Dinand houdt van repareren. Hij is daar onwijs goed in. Papa haalt wel eens iets uit elkaar en dan kan Dinand het zo weer in elkaar zetten. Maar z’n vader is geen auto- of vliegtuigmonteur, hij is standbouwer (voor tentoonstellingen). Ook een gaaf beroep! De moeder van Dinand is geen onbekende voor veel mensen van Teylingen, want ze werkt bij de Dirk. En verder heeft Dinand nog een zusje van 7 jaar, Fenna. Fenna heeft haar zwemdiploma ook al gehaald en zit nu op dansen. Misschien kan Fenna een leuk dansje leren aan Dinand voor als hij gescoord heeft.

Vriendjes heeft Dinand heel veel: Finn, Lotte, Collin, Bram, Thijs, Cas, Jack, Tijn, Nick en Julius. Een paar jongens van het voetbalteam, een paar van school en een paar uit de wijk. Samen met zijn vrienden gaat Dinand graag gamen of buiten in de wijk jachtseizoen spelen. Dat is een speciaal spel waarbij iemand zich moet verstoppen, maar hij mag ook van plek veranderen. En de achtervolgers moeten hem dan vinden. Een soort Hunted van de televisie maar dan in het echt. Natuurlijk gaat Dinand in zijn vrije tijd ook voetballen, er komt ook een echt nieuw voetbalveld met kunstgras in de wijk. Gaaf hoor!

Thuis kijkt Dinand graag naar voetbal op te televisie, het liefste naar Feyenoord! Zijn vader is ook voor Feyenoord; de beste spelers zijn Nicolai Jorgenson en van Persie! Dinand is wel eens bij een wedstrijd geweest van Feyenoord, de tegenstander weet hij niet meer precies. Maar gelukkig had Feyenoord wel gewonnen. De hele Kuip trilde als er een doelpunt werd gemaakt. Ook is Dinand wel eens naar de open dag geweest. Verder kijken ze graag naar Barcelona of REAL Madrid of Juventus. Ronaldo is namelijk het grote voorbeeld van Dinand. Dinand houdt van de trucjes die Ronaldo doet, hij kan er zelf ook al een paar, zoals de schaar.

Aanstaande zondag is het dus de dag voor Dinand. Hij kende eigenlijk nog niemand van het eerste. Omdat Dinand rechts achter staat in zijn eigen team, hebben we Jelle Vooys gevraagd om Dinand op te halen, Kunnen ze samen even over het verdedigen praten voor de wedstrijd!