DSOV – Teylingen

Teylingen stunt bij koploper DSOV

 

In een zinderende wedstrijd in Vijfhuizen heeft Teylingen koploper DSOV verslagen met 2-3. Na de ruststand van 2-1 wisten de Sassenheimers in de tweede helft het tij te keren en zo voor een ongelofelijke stunt te zorgen. Wat erbij vermeld dient te worden is dat de zege verdiend is en tot stand kwam op basis van goed veldspel.

 

Teylingen begon met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd getuige de gedeelde koppositie in de 3e periode. Op het kleine, maar goede kunstgrasveld van DSOV was het Teylingen met het initiatief. In de eerste helft zijn er acht (!) 100% kansen geweest voor de Sassenheimers. Een ongekend aantal, zeker omdat er tegen de koploper uit de 2e klasse gespeeld werd. 

 

Vanuit een corner van Mark van der Vlugt op het hoofd van Lasse van Wijk kwam Teylingen al snel op 0-1. In de minuten hierna had Teylingen de wedstrijd al moeten beslissen. Een opsomming: Jaap Zwetsloot kopt vanaf vier meter naast, wederom Zwetsloot schiet voorlangs, Pascal de Ridder één-op-één met de keeper in het blok, Tom van der Vlugt schiet vanaf dichtbij in het zijnet, Mark van der Vlugt schiet vanaf zestien meter rakelings naast en nog maar een keer Jaap Zwetsloot komt in een één-op-één actie net niet als winnaar uit de strijd. Bovenstaande waren geen mogelijkheden, maar dotten van kansen. De Wet van Murphy zegt dan wanneer je ze zelf niet maakt, ze aan de andere kant vallen en zo geschiedde. Twee omschakelmomenten waren Teylingen te machtig, want voorin bij DSOV is genoeg kwaliteit aanwezig om dit af te straffen. Ruben Karelse en Martijn Nelis deden dit en zo ging DSOV, bizar maar wel de werkelijkheid, rusten met een 2-1 voorsprong.

 

Wie zou denken dat Teylingen aangeslagen aan de tweede helft zou beginnen kwam bedrogen uit. Het was al snel Tom van der Vlugt vanaf links die de combinatie aan ging met de sterk spelende Jaap Zwetsloot. Van der Vlugt kreeg de bal terug, ging op avontuur in het strafschopgebied en werd onreglementair gevloerd. Mark van der Vlugt wist hier wel raad mee en schoot vanaf de stip de 2-2 binnen. Direct hierna was het Vincent Jongen die opstoomde aan de rechterkant, zijn voorzet had precisie en belandde op het hoofd van van Wijk en hij maakte zo zijn tweede goal van de middag. 

 

In het resterende half uur werd DSOV logischerwijs gevaarlijker, kreeg het zeker goede kansen op de 3-3, maar competitie debutant Tim van Beek hield zijn doel schoon en maakte een stabiele indruk, zeer knap als tweedejaars A-junior. Ook Teylingen kreeg mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, met onder andere Jaap Zwetsloot op de lat. Tot het einde aan toe bleef het billen knijpen, maar de verdiende zege kwam er. 

 

Teylingen speelde haar beste wedstrijd van het seizoen, met goed veldspel en heel veel kansen. Door deze winstpartij staan de Sassenheimers alleen aan kop in de 3e periode met twaalf punten uit vier wedstrijden. Veilig was Teylingen al, maar waarom niet die 3e periode pakken? In deze vorm is dat een reële gedachte. Volgende week zondag komt concurrent GDA uit Den Haag op bezoek. 

 

Matchwinner Lasse van Wijk was euforisch na afloop: ‘Het was een zwaarbevochten wedstrijd waarbij wij goed van start gingen en wij DSOV de eerste twintig minuten zwaar onder druk gezet hebben. We belonen onszelf alleen niet met 0-3 of 0-4. Gelukkig maakten we er in ieder geval één. Als je dan ziet hoe we ons de tweede helft over de tegenslag heenzetten, zie je de groei die we als team gemaakt hebben ten opzichte van de eerste seizoenshelft. We kennen elkaars kwaliteiten en het staat een stuk beter. We beginnen een volwassen ploeg te worden. Nu we ons gemeten hebben met de koploper kan het nog een leuk seizoen worden, laten we met z’n allen vol voor de 3e periode gaan’, sloot de middenvelder optimistisch, maar tegelijkertijd ook realistisch af. 

 

12. 0-1, Lasse van Wijk

27. 1-1, Ruben Karelse

39. 2-1, Martijn Nelis

51. 2-2, Mark van der Vlugt (pen.)

54. 2-3, Lasse van Wijk

 

Opstelling: T. van Beek, Heemskerk, van den Nouland, B. van der Vlugt (71. Hulsbosch), Acimovic (46. Jongen); van Wijk, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot; de Ridder, J. Zwetsloot en T. van der Vlugt (82. R. van Beek)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.