Einde clubblad

De vraag kwam al zo af en toe voorbij op een bestuursvergadering: ‘Zullen we er mee stoppen?` Meestal bleef het bij deze woorden en vonden we de argumenten te dun. We schrokken er ook wel eens van, want Rood-Zwart is toch een begrip geworden? Na ruim 50 jaar clubbladen waarin 2000 uitgaves zijn gemaakt hakken we dan unaniem de knoop door. Het is mooi geweest, het is goed zo!

De afgelopen jaren is de oplage al afgenomen tot om en nabij  100 stuks. We merkten dat de hoeveelheid kopij zienderogen terugnam. Steeds vaker kwamen er geluiden naar boven waar we het eigenlijk allemaal voor doen. Hier komt de groeiende populariteit van onze RKVV Teylingen website en onze social mediakanalen nog bij waar wekelijks vele mededelingen, fotoverslagen etc. op staan. Een veel snellere manier van communiceren waarbij je het resultaat direct terugziet. De toename van het gebruik van de KNVB “voetbal”-app is ook een mooi voorbeeld van de huidige tijd. Voeg hierbij nog de oplopende kosten en het feit dat steeds minder verenigingen een clubblad uitbrengen en de conclusie is gauw maar niet gemakkelijk getrokken, want het is het wel even slikken. Vele jaren is het clubblad voor velen een uitlaatklep geweest en werd het blad goed gelezen. Gelukkig zijn alle clubbladen bewaard en keurig terug te vinden in ons clubarchief. Heel regelmatig pak ik er een jaar editie bij om bijvoorbeeld een oud lid (meestal een vader van een pupil) op te zoeken. Een herinnering aan vervlogen tijden maar wel met een goed tijdsbeeld van wat er in die tijd speelde.

Aan het eind van dit seizoen brengen we het laatste clubblad uit. In de zomer wordt hard gewerkt aan een verfrissing van onze website. Een website die nog meer van deze tijd is en die op alle draagbare media, zoals iPhones & tablets goed te volgen is. Deze site is gemakkelijk bij te houden en door meerderen vrijwilligers binnen de club te beheren.

Zo, dat was dat. Rest mij nog eenieder hartelijk te bedanken die in de loop der jaren zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het clubblad. Ik spreek dan niet alleen namens het bestuur maar ook uit naam van alle leden, donateurs, vrijwilligers en sponsors die al die jaren trouw lezer zijn geweest! Ook wens ik eenieder alvast een plezierige vakantie toe. Rust lekker uit zodat er weer fris en fruitig begonnen kan worden aan het seizoen 2018-2019!

Namens het bestuur,

Rogier Landwer Johan

Clubbladcommissie 1996

Einde clubblad — 1 reactie

1. Toch jammer, ik bracht nog 21 clubbladen rond. Alle klanten waren tevreden. Even het clubblad pakken. Dat is makkelijker dan op de site kijken hoorde ik regelmatig.
    MVG Marcel van der Vlugt