• Faber is pupil van de week!

 • Zaterdag mag Teylingen 1 aantreden tegen Roodenburg 1. Lukt het Teylingen om de koppositie te handhaven? Pupil van de week, Faber Stout uit Teylingen JO12-1, is ervan overtuigd dat dat moet lukken. Hij gaat in ieder geval het team vanaf de bank ontzettend goed aanmoedigen.

  Faber is begonnen in de rood/gele kleuren van Ter Leede. Zijn broer voetbalde daar namelijk al (en doet dat nog steeds met veel plezier). Hoe is het dan gekomen dat Faber de overstap heeft gemaakt? Dat komt omdat Faber graag wilde gaan voetballen en er bij Teylingen nog ruimte was in de F3. Faber was toen 6 jaar en is na de F3 via de F1, JO9-1, JO10-1 en JO11-1 dit jaar in de JO12-1 gekomen. Hij is centrale verdediger of speelt net voor de verdediging. Hij kan menig tegenstander afstoppen! De trainers van de JO12-1 zijn Rein en Floris uit de JO17-1. Dat zijn aardige trainers en ze geven goede training. Kent u trouwens de 5 minuutjes van Rein? Dat zijn namelijk standaard de minuutjes dat Rein te laat komt. Daar maken de jongens graag grapjes over, maar ze zijn er verder niet boos over, want Rein is gewoon wel een leuke gast! Op zaterdag proberen Floris en Rein er ook bij te zijn, maar vaak speelt Teylingen JO17-1 tegelijk en dan lukt het niet. Op dat moment neemt Pho Dao Van (vader van Semmy) de taak als leider op zich. Het team draait niet zo lekker, de laatste paar wedstrijden gingen verloren, maar dat komt ook omdat het team vaak niet compleet is. Steeds zijn er blessures of hebben een paar spelers corona. De laatste wedstrijd speelde het team tegen VVSB en werd er met 7-3 verloren. Faber heeft toen wel 2 goals gemaakt. Hij stond toen niet in de verdediging maar links op het middenveld. Het team begon eigenlijk in het laatste kwartier pas lekker te draaien. Misschien volgende wedstrijd dat vanaf de eerste minuut doen?

  Faber zit op het Bolwerk in groep 8 bij meester Kevin en juf Nikki. En ja ja, Faber is een geluksvogel, 2 jaar geleden heeft hij namelijk bij meester Koen gezeten! (Koen van der Vlugt, een echte Teylingen en nu trainer van EMM). Er hebben weinig pupillen van de week bij Koen in de klas gezeten, maar daar zal komende jaren wel verandering in komen. Waar ik wel heel benieuwd naar ben: hoe is meester Koen dan eigenlijk in de klas? Faber zegt dat het echt een superleuke meester is , die af en toe ook een beetje druk kan zijn. In ieder geval is hij altijd gezellig en Faber heeft veel van hem geleerd! Hij had Koen het liefst alle jaren gehad, maar dat kan helaas niet. En meester Kevin is ook aardig, maar hij houdt  dus niet van voetbal…. Juf Nikki dan wel? Nou, die dus ook niet. Verder zijn ze trouwens gewoon prima hoor! Maar dus net geen Koen...En op het Bolwerk is er nog een andere Teylingenmeester, dat is Kay. Bekend van het jeugdkamp en meester geweest van het broertje van Faber, Silvijn. Het leukste op school is voetballen tijdens het buitenspelen en de gym. Leervakken zijn wat minder leuk, behalve dan spelling. Daar is Faber onwijs goed in! Later zou Faber profvoetballer willen worden, of proftennisser. En er is ook nog een plan B, waarvoor hij op school zit.. dat is tandarts. Maar alleen als het echt niet lukt in de sport. Faber zit dus op 2 sporten, namelijk voetbal en tennis. Gelukkig kan tennis op andere dagen dan voetbal, want Faber kan echt niet kiezen. En wist u dat mama Sharon en papa Arjan de beheerders zijn van het clubhuis van STV?
  Als het dus niet lukt om profvoetballer of proftennisser te worden, wil Faber tandarts worden. Het lijkt hem reuze interessant om het gebit te onderzoeken, en gaatjes te vullen. Uiteraard met verdoving…

  Nog even terug naar voetballen op school. Binnenkort is het weer tijd voor het schoolvoetbal en uiteraard gaat Faber met de jongens uit zijn klas aan schoolvoetbal meedoen. En wie is dan de trainer??? Juist ja meester Koen! Hij gaat de jongens helemaal klaarmaken voor het toernooi en heeft daarbij een assistent in meester Kay gevonden. Kay zorgt voor spullen, draagt de ballen, legt de dopjes klaar bij de training en ruimt alle ballen weer op. Verder is hij dus eventueel de vlagger als dat nodig mocht zijn 😊. Ik denk dat het Bolwerk een goede kans heeft op de overwinning.

  Vrienden heeft Faber in overvloed: Ralph, Guus, Viggo, Finley, Gijs, Mads en Chiel. Al deze jongens zitten op voetballen, behalve Guus. Guus kan wel goed voetballen en dat is ook wat ze na schooltijd doen: voetballen! Heeft Faber dan nog tijd voor andere dingen dan tennis en voetbal? Jawel hoor, gamen! Vooral als het slecht weer is. En dan wordt er FIFA gespeeld. En verder is pingpongen ook een leuke hobby. Ook kijkt Faber veel naar voetbalwedstrijden. Zijn favoriete team is PSV, want dat is mooiste club van Nederland. De beste speler van PSV is Gakpo en het is wel superleuk dat hij ook bij het Nederlands elftal zit. Faber denkt zelfs dat PSV nog kampioen zal gaan worden. Ajax draait toch wat minder. En het is gewoon onwijs jammer dat Feyenoord niet gewonnen heeft van Ajax…

  Faber is niet alleen thuis. Zijn oudere broer van 14 is Olivier en hij keept bij Ter Leede. En dan hebben we Silvijn van 10 jaar en die speelt in Teylingen JO11-1, en is daar ook keeper. Het lijkt wel of keepen in het bloed zit van de familie Stout! Alleen Faber staat op een andere plek in het veld.

  Zaterdag wordt een spannende dag voor Faber. Hij hoopt wel dat meester Koen en meester Kay komen kijken, dat zou het extra leuk maken. Faber wil graag opgehaald worden door Dirk Zwetsloot of Wesley Ritzen. Die kunnen heel goed kan voetballen en Faber kan veel van ze leren. Helaas redt Dirk het ophalen niet, maar Faber ziet hem wel bij Teylingen. Wesley zal dus de ophaalbeurt voor zijn rekening nemen. Faber denkt dat Teylingen gaat winnen met 4-1. En dat hopen wij van harte!