• FC Oegstgeest is na zege plots titelkandidaat

 • Na afloop van de topper tussen Teylingen en FC Oegstgeest  krabden de supporters van de thuisploeg zich even achter de oren. Hun favorieten hadden zojuist met 1-3 verloren van runner-up FC Oegstgeest, die daardoor de marge met de koploper tot slechts één punt reduceerde. Hoe anders was de situatie nog maar een maandje geleden. De toen nog ongeslagen Sassenheimers leken onbedreigd richting het zo vurig gewenste kampioenschap te gaan, maar drie verliespartijen en een gelijkspel later is een titel voor de Roodemolen-bewoners een stuk minder zeker. Overigens zit niet alleen FC Oegstgeest, maar ook SJZ op het vinkentouw. De Zoeterwoudenaren zijn, na hun vijfde competitieoverwinning op rij, de rood-zwarten tot op twee punten genaderd. Komende zaterdag staat op sportpark Haasbroek het treffen tussen SJZ en Teylingen op het programma.

  FC Oegstgeest, opererend in een 5-3-2-formatie, had in de eerste helft haar zaakjes verdedigend op orde en ook in aanvallend opzicht lieten de bezoekers zich regelmatig gelden. Middels mooie treffers van Paris Alberts en Sam Roelen leidde de fusieclub na een half uur spelen comfortabel met 0-2, een stand die ook na vijfenveertig minuten spelen op het scorebord prijkte.

  De thuisploeg leek vooral met zichzelf te worstelen, maar een knullige overtreding van FC Oegstgeest-verdediger Sjoerd Winkelman in het eigen strafschopgebied bracht de spanning weer helemaal terug. Uit de toegekende strafschop zorgde Melvin van Stijn voor de aansluitingstreffer, waarna Teylingen-trainer Rob Jonkman zijn aanvallende troeven het veld in stuurde. Deze offensieve speelwijze leverde bijna succes op, maar Van Stijn zag zijn afstandsschot op de lat eindigen. De bezoekers kregen in het laatste kwartier van de wedstrijd steeds meer mogelijkheden op een tegenaanval en één van die counters leverde succes op. Mario Gianfiglio stormde vlak voor tijd vrij op Wessel Zonjee af en bleef oog-in-oog met de Teylingen-doelman uiterst koelbloedig (1-3). Al met al een terechte overwinning voor de formatie van Huig-Jan Heeringa, die nu, ook tot haar eigen verrassing, plots een serieuze titelkandidaat mag worden genoemd.

  Teylingen-spits Max Slaman, één van de ingebrachte aanvallers aan Sassenheimse kant, stond er vlak na afloop van de wedstrijd wat beduusd bij. Zijn ploeg ziet de concurrentie wekelijks dichterbij komen en een nieuwe zeperd bij SJZ zou betekenen dat Teylingen de laatste vier wedstrijden zelf in de achtervolging zal moeten gaan. Slaman:,,Dit was voor ons een heel teleurstellende middag. We zaten er de laatste weken al niet lekker in en hoopten ons vandaag te herpakken, maar dat is helaas niet gebeurd. Waarom het de laatste weken zo moeizaam gaat bij ons? Dat vragen we ons natuurlijk ook af, maar een echte verklaring hebben we daar niet voor. Het is nu belangrijk om de koppen bij elkaar te steken en ons te richten op de volgende wedstrijd. Hoe dan ook, we zijn nog steeds koploper en hopelijk is de wedstrijd van komende zaterdag voor ons het begin van de ommekeer’’, zo blikte Slaman alvast vooruit.

  Kevin Driessen, één van de uitblinkers aan Oegstgeestse kant, was, uiteraard, zeer te spreken over de prestatie van zijn team. Driessen: ,,Om het gevaar van hun nummer tien (Mike van der Zon, SN) te neutraliseren, speelden we met twee hoge wingbacks en ik denk dat deze speelwijze uitstekend is geslaagd. Voor rust hadden we al de controle en als je dan ook nog met 0-2 voorkomt, dan is dat lekker voetballen. Na die 1-2 ging Teylingen opportunistisch voetballen, maar behoudens dat schot op de lat zijn we niet meer in de problemen geweest’’, aldus de verdediger.

  Zijn trainer Huig-Jan Heeringa kon zich wel vinden in de analyse van zijn sterkhouder. ,,We waren met name voor rust zeer effectief en ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. Wat deze overwinning voor ons betekent? Vorige maand riep ik dat we het kampioenschap uit ons hoofd moesten zetten. Teylingen stond een straatlengte voor, we lieten zelf ook wat steekjes vallen en door de zware blessure van onze aanvoerder Bob den Holander kreeg de groep ook mentaal een tikkie. Hoe dit seizoen gaat eindigen? Ik heb geen idee, maar met dit scenario zullen ze bij SJZ en Meerburg ook geen rekening hebben gehouden. Het zal tot de laatste speeldag spannend blijven. Op dit moment hebben we een kampioenschap nog steeds niet in eigen hand, maar dat kan na volgende week heel anders zijn’’, aldus Heeringa tot besluit.

   

  TTekst: Sem Nazloomian (leidenamateurvoetbal.nl)
  FFoto's: Peer Compeer. Volledige reportage te zien in ons Facebookalbum