Foreholte JO19/3 – Teylingen JO19/1 14-04-2018

Foreholte JO19/3 – Teylingen Jo19/1   1-4  ( 0-2 )

Overtuigende overwinning op koploper

KLIK HIER voor alle foto’s van de wedstrijd

Er zijn een paar data die aan het begin van het seizoen door mij met rood in de agenda worden aangekruist. Vandaag is zo’n dag met een rood cirkeltje erom heen. De derby tegen Foreholte. Voor mij persoonlijk altijd de wedstrijd van het jaar bij het 1ste,  maar ook in deze competitie een wedstrijd die we niet mogen verliezen. Tegen Foreholte die onverslagen bovenaan op de ranglijst staat,  zal het vandaag nog wel eens lastig kunnen worden.

Er zou gestreden worden voor elke meter (kunst)gras en de opdracht was duidelijk, direct storend in de opbouw van Foreholte en met pressie naar voren spelen. Binnen 1 minuut was er al een eerste kans maar die werd nog mooi gered door de keeper. Toch was dit direct het signaal aan onze jongens om deze tactiek door te blijven voeren en met groot gemak werd Foreholte hiermee in de tang gehouden. Fel op de bal en weinig ruimtes geven aan je tegenstander. Het overwicht van het spel zat op het speelveld voor de doel van Foreholte en in de 22ste minuut was het Damin die op een mooie aktie van Mike de bal prachtig mooi intikte. 0-1 voorsprong, wat een weelde. Verwacht werd dat Foreholte nu wel zou komen maar wonderlijk genoeg deden ze dat niet. De voortgang bleef in de wedstrijd en voor beide doelmonden werd het zelden echt gevaarlijk.  Er werd al gedacht aan de thee maar vlak voor rust sloeg Nick ongenadig mooi toe met een prachtig doelpunt die de 0-2 betekende.

Na de rust was het Foreholte die gevaarlijker werd. Een vrij in te schieten kans spatte echter uiteen op de paal. Hierna leek het wel of Foreholte meer tegen zichzelf aan het spelen was, de onvrede groeide onderling en het geloof in zichzelf maakte zich meester van Teylingen. De pech werd compleet toen een verdediger van Foreholte,  met een aktie om de bal niet  bij een aanvaller te laten belanden, zijn eigen keeper kansloos liet met een lobje.

Met een overtreding in de 16 kreeg Foreholte een penalty terecht toebedeeld, en deze werd goed ingeschoten waardoor men weer een aansluiting had met 1-3. Maar de onmacht op het veld was zichtbaar geworden voor Teylingen en zelfs met deze stand bleven er continu 3 man in de spits staan ook als Foreholte aan het aanvallen was. Deze tactiek werd beloond nadat Nick de bal snoeihard in de doelmond schoot en de scheidsrechter die op de achterlijn stond gezien had dat deze bal ook de doellijn had gepasseerd.  1-4 en hiermee werd de wedstrijd uitgespeeld. Als we zo makkelijk partij kunnen geven tegen de onverslagen koploper is het de vraag waarom we dit niet altijd laten zien en zijn we serieus een titel kandidaat. We staan nu 2 punten achter op de koplopers en hebben dus nog alle kansen op deze titel.

Forza Teylingen

Foreholte JO19/3 – Teylingen JO19/1 14-04-2018 — 1 reactie