• Frenk is Pupil van de Week

 • Volgende week start Teylingen 1 de competitie tegen Alphen 1. En natuurlijk hebben we ook in dit jubileumjaar bij de thuiswedstrijden van Teylingen 1 een pupil van de week. Frenk Ravensbergen uit Teylingen JO12-1 is de eerste pupil van dit seizoen.

  Frenk heeft een Rijnsburgse naam, maar is op en top Sassemer. Hij is dan wel geboren in Leiden (ziekenhuis) maar woont al zijn hele leven in Sassenheim. Maar papa Erik komt uit Rijnsburg en mama Marion uit Leiden-Oost. Hoe zijn ze dan in Sassenheim terecht gekomen? Dat komt omdat papa Erik er al eerder achter was gekomen dat Sassenheim de leukste plek is in de Bollenstreek. En daarnaast, woonden in Rijnsburg zoveel Ravensbergens, dat Erik daar een bijnaam keer, namelijk Scheve! En wie wel er nu zo genoemd worden? Dus de gang naar Sassenheim is niet meer dan logisch. Toen Frenk een jaar of 6 was, werd hij lid van Teylingen. Daarvoor hadden zijn ouders hem wel meegenomen naar de hummels, maar daar deden zijn ouders actiever aan mee, dan Frenk zelf. Frenk wilde gewoon graag echt voetballen, dus hij toen hij oud genoeg was, ging hij meedoen in de JO8. Hij heeft gevoetbald in de JO8-1, JO9-1, JO10-1 en JO11-1 en dit jaar is hij in JO12-1 gekomen. Trainer van het team is Ton, dat is een hele aardige trainer hij geeft al een jaar of 3 training aan Frenk. Frenk gaat bijna altijd naar de training, op maandag heeft Frenk altijd keeperstraining, want Frenk is de keeper van het team. Keeperstraining krijgt hij van Rogier Tetteroo, en die maakt van Frenk een topkeeper. Afgelopen zaterdag heeft Frenk gewonnen met 6-1, een mooie klinkende overwinning! Dit seizoen heeft Teylingen JO12-1 allebei de wedstrijden gewonnen; de andere wedstrijd werd gewonnen met 10-0. Frenk staat dus goed zijn best te doen op het veld, dit seizoen pas 1 tegendoelpunt.

  Doordeweeks houdt Frenk zich bezig met andere zaken, namelijk school. Hij zit op het Bolwerk in groep 8 bij meester Kevin en juf José. Juf José is een topjuf, ze geeft superleuk les. En dat is wel nodig van Frenk vindt school niet het allerleukste zullen we maar zeggen. Het leukste van een schooldag is het moment dat Frenk naar huis mag. Een andere meester op het Bolwerk is onze eigen Teylingen Koen, tenminste hij is nu een ook beetje van Kagia. Frenk heeft Koen leren kennen op het kamp van school en heeft toen ontdekt dat Koen heel goed is in kampen draaien.

  Als Frenk thuis komt, gaat hij graag fietsen, gamen, karten, voetballen. Hij heeft zat hobby’s dus. Hobby’s kosten tijd, dus vandaar dat Frenk liever schooltijd verruilt voor hobbytijd! Games die Frenk leuk vindt zijn Rocket League, Fifa, Formule 1 en FortNite. En als hij buiten een potje gaat voetballen, dan vaak met papa Erik. Papa Erik heeft zelf ook altijd gevoetbald, bij de ‘Uien’ in Rijnsburg. Misschien had hij stiekum wel gewild dat Frenk bij Rijnsburgse Boys zou gaan voetballen, maar dat is natuurlijk niet handig als je in Sassenheim woont. En Frenk vindt Teylingen gewoon de leukste club die er is! Er worden ook zoveel leuke dingen bij Teylingen gedaan, Frenk wil niet meer switchen. Behalve dan als er een profclub zou komen, dan gaat hij misschien wel ergens anders keepen. Maar op zeker dat Frenk gewoon bij Teylingen zal blijven komen, want het motto is Rood Zwart, Teylingen in je hart!

  Frenk heeft wel een droom, dat is racen. Hij is dol op karten en zou daar wel verder in willen komen,. De vraag is of hij dat kan combineren met voetbal? Tja, dat is zeker wel mogelijk want we hebben namelijk een coureur bij Teylingen, Niels Langeveld. En die kan voetbal en racen ook combineren. Niels heeft zelfs jaren in Teylingen 1 gezeten. Dus Frenk, kiezen hoeft niet, het kan gewoon allebei!

  Frenk heeft zat vrienden, namelijk Antonie, Boaz, Thomas, Ruben, en de jongens uit z’n voetbalteam. Met z’n vrienden gaat hij lekker na schooltijd ‘ kloten’, dus een beetje kattekwaad uithalen, dat hoort erbij. Lekker pijltjes schieten, net als wij vroeger deden. Pijltjes maken doe je van tijdschriften, zoals de Linda. Z’n moeder moet snel doorlezen, anders zijn de pijltjes op. Die liggen trouwens bij andere Teylingers in de tuin, de familie Grimbergen. Frenk woont vlakbij de familie Grimbergen (van bloemenboetiek de Vos) en als het raam van Daan openstaat (speler van Teylingen) dan mikken ze uiteraard op dat raam. Leuke hobby hoor.

  En dan nog iets. Frenk is echt een jongen met een rood/zwart hart. Hij is Lid van de Club van 100 geworden, en steunt daarmee de jeugdafdeling. Als mensen lid willen worden van de Club van 100, dan kan dat. De bijdrage is € 50,- per jaar en dan komt je naam op een mooi bord in het clubhuis. Als mensen lid willen worden, dan kun je een mail sturen naar jeugdcommissie@rkvvteylingen.nl

  En verder is Frenk een topverkoper voor de Grote Clubactie. Elk jaar gaat hij trouw op pad om zoveel mogelijk loten te verkopen. Dat is mooi voor Frenk, en mooi voor Teylingen. Want ieder lid dat meer loten verkoopt dan de standaard 2, krijgt € 0,50 per lot! Frenk wil graag weer veel loten verkopen, wil je een lot kopen bij Frenk, laat het dan even weten, dan komt dat dik in orde! De verkoop van de Grote Clubactie start a.s. zaterdag, dé zaterdag dat Frenk pupil is bij de wedstrijd van Teylingen! Natuurlijk wil Frenk opgehaald worden door de keeper van Teylingen, Wessel Zonjee! Dan kunnen ze nog even keeperstips uitwisselen, En de uitslag van de wedstrijd, Houdt Wessel de 0? Frenk hoopt van wel, maar denkt dat het 2-1 wordt. We gaan het zien!