• Gebr. Bisschops was de sponsor van de maand mei

 • Vandaag had de sponsorcommissie het genoegen om een interview te hebben met de huidige directie en 3e generatie van het bedrijf Gebr. Bisschops te Sassenheim. Sinds 2017 geven zij de dagelijkse leiding aan dit bedrijf dat al sinds 1948 bestaat. Destijds is opa hiermee begonnen en later heeft vader Johan sr. dit samen met oom Rob voortgezet. Mark werkt nu zo’n 20 jaar en is al wat langer in het bedrijf dan Johan jr. die sinds 2010 werkzaam is, maar sinds 2017 staan ze dus samen aan het roer.

  De samenwerking verloopt goed. De broers hebben aan een half woord genoeg en hebben ieder hun eigen taken. Zo richt Mark zich voornamelijk op het particuliere werk en binnenwerk, terwijl Johan jr. zich meer bezighoudt met het zakelijke en de buitengevelisolatie. Verder doen ze samen het grootste deel van de administratie samen met Ellen Bisschops , die hiervoor nog een ochtend per week komt om de betalingen te regelen. Alle facturatie e.d. doen de mannen zelf. Met 25 man personeel en een gigantische stapel aanvragen voor nieuwe werken lijkt het toch een behoorlijke klus om dit allemaal zelf te doen. Maar, zo geven zij aan, toch is dit goed te doen door de automatiseringen die zij door de jaren heen hebben doorgevoerd. Alles wat vroeger met de hand ging is tegenwoordig met 1 druk op de knop geregeld. Op deze manier gebeurt het dus vaak genoeg dat er overdag niemand op kantoor zit en regelen de mannen hun zaken onderweg of pas aan het einde van de middag.

  Er werd al gesproken over 25 man personeel, maar dit is nog exclusief de isoleerders die zij vaak inhuren. Alle stucwerkzaamheden wordt door eigen mensen uitgevoerd, alleen isoleren is een vak apart dus huren zij hiervoor specialisten in om de kwaliteit te kunnen leveren die men van Gebr. Bisschops gewend is. Daar hebben we het direct ook over de kracht en de beste reclame van dit bedrijf. Door het constant leveren van goede kwaliteit werkzaamheden door vakmannen die hier al jaren werkzaam zijn, kiezen veel mensen ervoor om het werk hier onder te brengen. Veel particulieren die van de fijne samenwerking hebben gehoord, maar ook zakelijk door bedrijven die vaak prettig samenwerken met Gebr. Bisschops. Zoals met mede Teylingen-sponsors Plaza Wanden en Plafonds, Kees van der Niet, van der Voet keukens en van Kesteren Schilders. Van deze vertrouwde gezichten kent u er allen ongetwijfeld een aantal. In het interview met Johan sr. werden Walter en Maarten uit de stukadoorsfamilie al genoemd, maar binnen Teylingen zullen de meeste mensen ook Melvin van der Krogt kennen en in het voetbal in de Bollenstreek is natuurlijk Alan Campfens een zeer bekende naam. Zij werken beiden al jaren in het bedrijf en zijn echte vakmannen.

  In het verleden was natuurlijk ook “Ome Louis” werkzaam voor het familiebedrijf. Hij zette zich zijn hele leven voor de volle 100% in voor de zaak en voor zijn club Teylingen. Louis was overal een graag geziene gast en heeft zo ongeveer alle vrijwilligersfuncties die je kunt bedenken binnen een voetbalvereniging vervult. De laatste functie was in de onderhoudsploeg nadat hij met pensioen was gegaan. Stilzitten was geen optie en zodoende bleef hij bezig voor zijn cluppie. Louis is 3 jaar geleden helaas veel te vroeg van ons heen gegaan.

  Naast het traditionele stucwerk en buitengevelisolatie  is de markt van akoestische plafonds ook “upcoming”. In verschillende horeca zoals “Op Eigenwijze” en “Nog Eigenwijzer” en in de luxe villa-markt word dit steeds meer een hot item, om zo bijvoorbeeld nagalmen te voorkomen. Bij de vraag waarom we eigenlijk zo weinig reclame van dit product zien is het antwoord simpel: “Dit product verkoopt zichzelf. Klanten komen bij Bisschops omdat ze ergens anders de ervaring van goede akoestiek hebben beleefd en willen dit zelf ook.”
  Ook een reden van weinig reclame hiervoor is dat de core-business toch gewoon “Stuken in een woning met eigen personeel” is. Dit blijft het handelsmerk van dit familiebedrijf.

  Voor nieuw personeel staan momenteel geen vacatures uit, maar zoals de mannen direct benoemen: “een goede stukadoor mag altijd bellen!”. Niet iedereen wordt zomaar aangenomen want kwaliteit staat voorop.

  Wij bedanken Mark & Johan jr. voor hun tijd voor dit interview, maar uiteraard vooral voor hun jarenlange sponsoring bij R.K.V.V. Teylingen. Onlangs hebben zij weer bijgetekend voor de komende 4 seizoenen, dus we zijn gelukkig voorlopig nog voorzien van een prettige samenwerking!