Geen contant geld meer doordeweeks

Teylingen gaat geleidelijk over op contantloos betalen. Vanaf 11 augustus kan doordeweeks aan de bar niet meer contant betaald worden. Elke kassa is voorzien van een pin waarmee ook contactloos kan worden afgerekend. We onderzoeken ook de mogelijkheid om dit ook op zaterdag en zondag te gaan doen, maar omdat daar iets meer haken en ogen aan vast zitten doen we dat nu nog niet.

Als we in het weekend overgaan zullen we hierbij natuurlijk rekening houden met de leden die geen pinpas hebben, zoals onze jongste leden. We onderzoeken of we naast de pinpas ook kunnen werken met een clubcard. Een persoonlijke pas die je kunt opladen met saldo.

Diverse clubs in de regio, zoals VV Katwijk, Quick Boys, FC Lisse en Ter Leede gingen ons al voor. De ervaring daar is dat het afrekenen sneller gaat, er geen gedoe meer is met wisselgeld en daardoor minder kansen op fouten. Ook de penningmeester is blij met het nieuwe systeem. De contante geldstromen, wisselgeld en afstorten bij de bank en alle risico’s wat dit met zich meebrengt worden met deze maatregel beperkt.