• Gijs is Pupil van de Week

 • Aanstaande zaterdag speelt Teylingen 1 eindelijk weer een thuiswedstrijd en wel tegen SJZ. Natuurlijk is er weer een pupil van de week bij. Dat is deze keer Gijs Euverman uit Teylingen JO13-1. Gijs heeft lang op deze dag moeten wachten, hij zou eigenlijk voor de winterstop al pupil zijn, maar toen mocht er geen publiek bij de wedstrijd zijn, en dan is het niet zo leuk! Zaterdag gaat het nu eindelijk gebeuren. Gijs heeft er zin in!

  Gijs is begonnen met voetballen bij Foreholte…Ja ja, dat hadden we niet verwacht. Maar dat komt omdat zijn zus Eline toen hockeyde in Voorhout en dan kon Gijs tegelijkertijd voetballen. Gijs had dat al snel gezien, hij wilde niet bij Foreholte voetballen maar bij Teylingen. Dus na 3 weken werd de transfer al beklonken en kon Piet hem verwelkomen bij de hummels. Gijs zal toen een jaar of 4 geweest zijn, en na een jaartje of 2 hummels maakte Gijs de overstap naar de F3. Daarna kwam opeens die andere indeling…Dus van de F ging Gijs naar de JO9-1. Vervolgens heeft Gijs in de JO10-1, en de JO11-1 gevoetbald en heeft hij dit seizoen de overstap gemaakt naar het grote veld en speelt hij in de JO13-1. Gijs gaat altijd naar de training, behalve dan als hij ziek is of in coronaquarantaine zit…De trainers en leiders zijn Stijn en Michael. Dat zijn hele leuke trainers en leiders, ze zijn gewoon een beetje hetzelfde als Gijs en zo. De trainingen zijn superleuk en dat is ook in de wedstrijden te zien. De JO13-1 draait lekker en speelt spannende derby’s. De laatste derby tegen Ter Leede op het hoofdveld eindigde in gelijkspel 3-3. Gijs is heel snel en staat linksvoor en zijn geheime wapen zijn de trucjes die hij kan. Ieder jaar gaat Gijs mee op Teylingen jeugdkamp. Dat is een hele gezellige, leuke week. Alle vrienden gaan mee en je doet supergave dingen. Komend jaar is Gijs weer van de partij!

  Gijs zijn familie is helemaal rood zwart. Moeder Alice is hoofd bar en kantine samen met Inge van Steijn. Vader Stijn is een trouwe supporter en vlagt soms wel eens. En zijn zus? Die voetbalt niet, maar komt zaterdag wel kijken. En Gijs neemt meer familie mee, want zijn familie uit Rotterdam komt ook speciaal naar de wedstrijd. Verder heeft Gijs familie in Groningen, want daar komen zijn vader en moeder oorspronkelijk vandaan. Gijs is geboren in Paddepoel, vlakbij de stad Groningen. En hij woonde in de straat met….Arjen Robben! Hij voetbalde toen hij net kon lopen al met de zoontjes van Robben. Gijs gaat nog vaak naar Groningen en is ook fan van FC Groningen.

  Doordeweeks brengt Gijs zijn tijd door op de Startbaan, in groep 8 bij meester Frans. Dat is een leuke meester, ook al houdt hij niet voetbal…Hij heeft andere talenten! Het leukste op school is voetballen op het voetbalveldje in de pauze. Op de Startbaan hebben ze een heel mooi nieuw pannaveldje. Ideaal voor jongens zoals Gijs. Het leukste vak is Atlantis. Dat is een verzamelvak van geschiedenis, natuurkunde en techniek. Na de Startbaan gaat Gijs naar het Rijnlands, lekker dichtbij. De vrienden van Gijs zijn Mads, Cas, Tobias, Jens, Tycho en Taco. Na schooltijd gaan de jongens lekker voetballen op het veld bij de Startbaan. En op zaterdag zijn de jongens altijd bij Teylingen te vinden. Lekker voetballen met het team, bij elkaar kijken en daarna nog een balletje trappen op een veldje met elkaar. Hoe lekker is het dat Teylingen tegenwoordig om 17.00 uur speelt; kun je mooi de hele dag naar de voetbal toe!

  Gijs mag dan fan zijn van FC Groningen, maar hij heeft een tweede favoriet. Kijk, dat is best logisch want FC Groningen zal niet zo snel kampioen worden en het is toch leuk als jouw favoriete club een keertje kampioen zal worden. Daarom is Gijs fan van Ajax. De beste spelers zijn Antony en Tadic. Dat zijn de grote voorbeelden van Gijs. Gijs is al 3 x bij een wedstrijd van Groningen geweest, nog nooit bij Ajax, maar wel bij het Nederlands elftal. Supergaaf!  

  Later wil Gijs het liefst profvoetballer worden, hoeft niet perse bij Ajax hoor. Groningen of een andere club is ook prima. Als dat niet lukt, heeft Gijs een hele mooie ambitie. Dan wil hij graag cardioloog worden in het ziekenhuis. Gijs is namelijk een hartekind en moet af en toe naar het ziekenhuis voor zijn hart. Daarom weet hij precies hoe het in het ziekenhuis werkt en hij vindt cardioloog een heel mooi beroep. Nou Gijs, ik vind dit een hele mooie keuze! En ik hoop dat je dromen waar worden.

  Nu terug naar Teylingen, want bij Teylingen kent Gijs wel een aantal spelers, maar het is lastig kiezen wie hij nu de leukste of beste vindt en door wie hij opgehaald wil worden. Na lang denken wil hij opgehaald worden door Dani of Wesley (of allebei). Terwijl Gijs de keuze moest maken, kwam net Jop Kniest langs. Jop baalt dat hij niet in Teylingen 1 speelt, want het is de droom van Jop om Gijs op te halen. Maar we hebben een goede deal gemaakt. Jop haalt Gijs op na de wedstrijd…Dus vanuit de dug out naar de kantine! Goede deal! Gijs hoopt dat Teylingen gaat winnen met 2-1 met een mooie goal van Wesley!