• Guus is Pupil van de Week

 • Teylingen speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen Stompwijk met niemand minder dan Guus van Broekhoven op de bank. Want Guus is dan de pupil van de week!

  Guus is de 3e voetballer uit de JO12-1 die dit seizoen pupil van de week is. Want dat team is hofleverancier op dit moment voor de mascottes op de bank. Guus is al heel wat jaren actief in de jeugd van Teylingen. Hij is begonnen in Teylingen JO8-1 en daarna via de JO9-1, JO10-1 en JO11-1 dit seizoen in de JO12 beland. Guus staat meestal in de spits en scoort regelmatig een doelpunt, maar verder is het ook belangrijk dat hij veel assists geeft. Hij staat ook nog wel eens rechtsvoor, dan gaat het geven van assists nog beter. Gemiddeld scoort hij zeker 1 doelpunt per wedstrijd, maar waar Guus ook heel goed in is, is in op de lat of op de paal schieten. Als dat eens zou meetellen…Guus heeft een heel hard schot en dat gebruikt hij vaak. Het team wordt getraind door Ton Pille en Bob Koppier. De trainers vullen elkaar goed aan, en daardoor zijn het leuke trainers! En dat blijkt ook wel, want JO12-1 was mooi wel kampioen in de 1e fase! Hierdoor zijn ze een klasse hoger ingedeeld en wordt het nog wat spannender waarschijnlijk! Want het ging iets te makkelijk in de 1e fase, hoewel dat wel een leuke opsteker is.

  Guus studeert aan het Bolwerk in groep 8 bij juffrouw Jose en meester Kevin. Juf Jose is echt een topjuf en meester Kevin is soms streng, maar ook heel leuk. Ze zijn met de klas al op kamp geweest en daar waren nog 2 meesters mee, namelijk meester Koen en meester Michel, dat is de gymleraar. En wat superleuk was, is dat het Nederlands elftal naast het kamp trainde. En daardoor konden de jongens mooi kijken bij hun idolen en kregen ze handtekeningen. Wat een beetje lastig was, was dat Guus geen papier had voor de handtekeningen, dus had hij maar z’n schoen uitgetrokken en daar heeft hij de handtekeningen op laten zetten. Verder was er Seedorf, en die heeft z’n handtekening op het shirt van Guus gezet. Die schoen en dat shirt worden nu niet meer gebruikt, dat zult u wel begrijpen. Maar even terug naar het kamp, daar was meester Koen ook mee. En Koen heeft dus, net als Guus, een rood zwart hart! Naast Koen is er nog een Teylingen meester op het Bolwerk, namelijk meester Kay. Ik denk dat dus dat veel kinderen van het Bolwerk voetballen bij Teylingen…of het komt nog..

  Het leukste op school is de pauze en uiteraard de eindbel. Verder houdt Guus van schoolreisjes, het kamp en de spelletjes die gedaan worden. Alles wat met leren te maken heeft is saai, maar wel handig. Je hebt het gewoon nodig. Geschiedenis vindt Guus wel leuk, dat is het beste vak dat er is, met alle info van vroeger! Taal en spelling, rekenen enzo, daar is echt niets aan. En wat wil Guus later dan worden? Het liefst profvoetballer of architect en daar zitten dus 2 problemen. Want om profvoetballer te worden, dan moet je onwijs veel geluk hebben en goed kunnen voetballen. En om architect te worden, dan moet je wel opletten bij rekenen. Guus doet het trouwens wel heel goed op school, want echt moeilijk vindt hij het niet. Het is gewoon een beetje saai!

  De vrienden van Guus zijn Antek, dat is zn beste vriend van school en verder Tias en Jelte uit het team. Eigenlijk heeft hij nog veel meer vrienden, Guus kan met iedereen in de klas wel overweg. Na schooltijd gaat Guus graag voetballen, of gamen, of lekker ijsjes halen. En soms kattekwaad uithalen, maar dat hoort erbij.

  En dan heeft Guus nog een broertje van 7 jaar, Jaap. Jaap voetbalt ook bij Teylingen in de JO8-1. Hij volgt Guus een beetje op. Jaap kan lekker voetballen, Guus heeft hem veel geleerd. Ze voetballen vaak samen op straat en Guus heeft Jaap geleerd hoe hij hoog kan schieten. Wel een beetje uitkijken voor de ruitjes en tuinen van de buren…Ze proberen zoveel mogelijk laag te voetballen, maar soms lukt dat even niet.

  Guus is fan van ADO Den Haag. Ze staan bijna bovenaan in de KeukenKampioen Divisie. ADO gaat dit jaar vast kampioen worden, en dan komen ze weer in de eredivisie. Wist u dat ADO maar liefst 4 x kampioen van Nederland is geweest? Guus heeft er alle vertrouwen in dat ADO dat nog een keer gaat lukken.

  Nu weer over naar Teylingen 1, want daar mag Guus op de bank zitten. Hij kent Daan Heemskerk, via zijn vader. Daarom mag Daan Guus ophalen zaterdag. En wat verwacht Guus dan van de wedstrijd? Hij denk dat Teylingen gaat winnen met 2-0. Dat zou heel fijn zijn!

  __________________________________________________________________________________________________________

  Er zijn weer mooie foto's gemaakt van Guus: zie hiervoor ons Facebook-Album