• Guusje is pupil van de week

 • Guusje, fan van Frenkie houdt niet zo van IPC en droomt van een profcarrière als voetbalster

  Zondag speelt Teylingen de eerste wedstrijd na de winterstop. En het is gelijk derbydag! Teylingen speelt uit bij Foreholte en natuurlijk nemen we bij deze derby een pupil van de week mee.

  Dit keer is het Guusje Deutekom uit Teylingen JO11-1. En we hebben speciaal voor Guusje gekozen omdat Guusje haar vader, Koen Deutekom, een echte Voorhouter is en altijd bij Foreholte heeft gevoetbald. Hij is ook geboren en getogen in Voorhout.

  Guusje speelt nu voor het 2e seizoen bij Teylingen. Eerst zat ze op turnen en volleybal maar bij het schoolvoetbaltoernooi viel het kwartje. Wat was voetbal leuk! En na het volgen van een paar proeftrainingen was Guusje om: Voetbal was echt leuker dan volleybal. Met volleybal schoot Guusje trouwens ook wel eens de bal weg met haar voet, dus eigenlijk heeft het er altijd al in gezeten. En op de camping voetbalde Guusje meestal ook met een jongen. Die keepte, en dan schoot Guusje de penalty’s erin. Goede training voor deze jongen, want hij speelde toen bij Ajax. Vorig jaar speelde Guusje in Teylingen JO10-1 en dit jaar speelt ze in Teylingen JO11-1. Ze speelt samen met een ander voetbalmeisje, Lauren. En dat maakt het extra gezellig. Ik hoef u niet te vertellen wie het laatste klaar zijn met douchen na de wedstrijd. In hun eigen kleedkamer komen de badparels en het doucheschuim tevoorschijn uit de tas, en de moeders/vaders maar wachten in de kantine 😊.

  Guusje gaat altijd naar de training, maar soms vind ze het wel vervelend als het koud is. Dan krijg je van die hele koude handen. Maar ook al is het koud, ze gaat wel altijd. De training wordt gegeven door Stijn en Michael. Ze zijn soms best streng maar geven wel goede training. En Stijn en Michael proberen op zaterdag ook bij de wedstrijden aanwezig te zijn. Dat gaat niet altijd, want ze moeten zelf voetballen met de JO17-1, maar dan neemt Tjeerd Wouters het leiderschap over. Guusje speelt rechtsachter en is een echte rots in de branding. Een tegenstander moet van goede huize komen om Guusje voorbij te spelen. Meestal is Guusje ook groter, ze speelt meestal tegen ‘kleintjes’, Guusje is namelijk best lang. Afgelopen zaterdag ging het helaas wat minder goed met het team. Er werd verloren met 11-3 van Kagia. Dat kwam omdat Kagia gewoon een goed team had. Guusje moest 2 man verdedigen en dat valt niet mee. Dan moet je keuzes maken, en staat er dus wel eens eentje vrij. Maar ja, dit was de eerste wedstrijd in een hogere klasse, dus ze moesten even inkomen. Volgende week gaat het vast beter. Het team is namelijk in de najaarsreeks kampioen geworden. Dat was wel echt heel bijzonder! Een mooi feestje waar Guusje nog vaak aan terugdenkt.

  Guusje zit op het Bolwerk in groep 8. Ze is dus druk bezig met het kiezen van een middelbare school. Het gaat lekker op school, ze zit in de klas bij juf Marja. Het is een strenge juf, behalve als er leuke dingen worden gedaan zoals kamp. Dan is ze onwijs lief. Ze houdt ook van mediteren, ze leert de kinderen van de klas ontspannen, alhoewel…Guusje wordt er gewoon druk van. Die vindt het maar onzin. Die gaat liever gymen, vooral voetbal en hockey gecombineerd in de zaal is leuk. Naast mediteren vindt Guusje ipc niet zo leuk. IPC???? Ik had er nog nooit van gehoord. Maar dat is een soort van geschiedenis, aardrijkskunde, biologie in 1 vak. Dan moet je dingen opzoeken en opschrijven. Gatver dat is superstom. Een hulplijn heeft even opgezocht wat IPC is, en het staat voor International Primary Curriculum (doe ermee wat je wilt). Volgend jaar gaat Guusje naar het Rijnlands of Leeuwenhorst met sportklas uiteraard, dan hoeft ze geen IPC meer te doen. Weer een pluspunt van naar de hogere school gaan. Wat Guusje later worden wil? Ze heeft nog geen idee. Maar als ze doorbreekt als voetbalster, dan wil ze graag bij AJAX voetballen en in het Nederlands elftal. Guusje heeft een paar voorbeelden, Vivianne Miedema en Lieke Martens. Maar haar grootste voorbeeld is Frenkie de Jong! Mannenvoetbal is spannender dan vrouwenvoetbal vindt Guusje. Het gaat allemaal net iets sneller met meer overtredingen.

   

  De favoriete club van Guusje is Ajax. Ze is pas geleden met haar moeder naar een wedstrijd van Ajax geweest en dat vond ze heel tof. Ze zal dus nog wel vaker een wedstrijdje gaan bezoeken. Ajax zal wel kampioen worden, tenminste dat hoopt Guusje. We gaan zien of dit uitkomt.

  De vriendinnen van Guusje zijn Maud, Ceylan, Pleuntje, Fay, Mareen, Neva, Lotte, Jely en Lauren. Maud zit ook op voetbal, maar dan bij Ter Leede. En Lauren natuurlijk bij Teylingen. Met een paar vriendinnen is het vooral lachen (dus echt alleen meidengegiechel) en met andere vriendinnen speelt ze buiten ‘Man overboord’ (samen met jongens). Dan staat er 1 met zijn ogen dicht in het midden, en de rest hangt erom heen en zit in speeltoestellen. Dan moet degene die zijn ogen dicht heeft, de anderen zoeken en voelen wie wie is. Als er iemand van speeltoestel wisselt en over de grond loopt, dan zegt degene met de ogen dicht “Man overboord” en dan mag degene hem zijn die dus ging lopen. En voetballen? Dat doen ze ook, maar vooral in de zomer en dan met jongens op het schoolplein.

  Zondag mag Guusje dus met de jongens van Teylingen 1 mee naar de uitwedstrijd bij Foreholte. Haar favoriete speler is Dennis van den Nouland, net als Guusje een echte verdediger. Dennis zal Guusje ook ophalen om haar een supertoffe middag te bezorgen. En Koen? Is hij dan voor Teylingen of voor Foreholte? Volgens Guusje maakt het hem niet uit, een gelijkspel zou prima zijn. Maar Guusje gaat Teylingen naar de overwinning toejuichen, want zij is een echte Teylinger met de kleuren rood/zwart in haar hart! Wij hopen op een mooie middag en de 3 punten mee naar Sassem!

   

  Bekijk alle foto's van Guusje als pupil van de week op onze Facebookpagina