Hoogtestage Veteranen van Teylingen

Net als voorgaande jaren zal een delegatie van de Vets 1 en 2 wederom de lange reis naar het immer gezellige Tirol in Oostenrijk maken voor het ondergaan van een loodzware hoogtestage in de bergen van SkiWelt WildeKaiser naast Brixen(of was het nou Brixem) im Thale. We zullen proberen u, vanaf zondag, dagelijks op de hoogte te houden van de conditionele vorderingen die wij zullen maken.

Nu is het zo dat de pret vooraf altijd net zo leuk is als het ‘strafkamp’ zelf dus leek het ons een goed idee om een pré-après-ski oefening te houden. Net zoals bij de Dakar rally die als feestje voor het grote feest altijd de pré-proloog hebben op het Euro-circuit in Valkenswaard.

Eén van de deelnemers had het geluk om tijdens de afgelopen kerstdagen al in de buurt van ons appartement te mogen verblijven en kwam met onderstaande sfeerfoto.

Voor een wintersportvakantie voorwaar geen slecht weer. Voor Veteranen met ietwat stramme botten en spieren zou een mooi weertje, rond het vriespunt toch ook wel een mooi vooruitzicht zijn.

Zoals u ziet, lijkt het erop dat onze gebeden worden gehoord en hebben we tot aan de zaterdag mooi weer, of zoals gezegd wordt in het Kaiser gebergte “Es wird ja…….KAISERWETTER!!”!

Nu denkt u natuurlijk……. Zijn de mannen dan absoluut niet serieus bezig met deze toch niet van enig gevaar ontblote sport? Welnu beste lezers…….. onderstaande afbeeldingen doen toch duidelijk aantonen dat wij weldegelijk serieus met onze sport bezig zijn.

Foto 1
Foto 2
Foto 3

Enige uitleg behoeven de foto’s wel natuurlijk :

Foto 1   Doelwachter van het eerste uur en van de Vets 2 Ron, vond een lesje in- en uitstappen van de stoeltjeslift noodzakelijk. Of de standbouwer van de kerstmarkt hier ook blij mee was is nog maar de vraag natuurlijk…….

Foto 2   Nieuwkomer Jordy dacht dat bij het afbreken van de kerstboom het dragen van de skihelm misschien geen overbodige luxe was. Dan kon hij er alvast aan wennen…….jaja…..hoor ik u denken…. Het verhaal zegt niet namelijk niet of dit om een ruzie ging, of de vraag of de rode ballen bovenop moesten of toch de zilveren kerstballen in de dozen……. U weet, naast op vakantie gaan is het op, maar vooral aftuigen van de kerstboom een graadmeter voor een goed huwelijk (zou het daarom zijn dat ik dit jaar geen kerstboom had ??).

Foto 3   De meest serieuze van het stel…. Onze Richard Lemmers…..heeft heel stiekem een aantal proeflessen gedaan op de borstelbaan in Sassenheim. Wij hebben in ieder geval Edwin Smulders van Story, Privé en de andere ‘vakbladen’, in een afvalcontainer gestopt om deze foto te maken. U ziet Richard achterop de borstelbaan in een uiterst professionele houding over de baan scheren. Top Richard jij komt vast goed de berg af!

Vanaf nu is er dus een nieuwe traditie geboren voor wat betreft het gezelligste trainingskamp, of eigenlijk wat daaraan vooraf gaat.

We mogen dus wel zeggen dat de eerste pré-après-ski bij Mart thuis een succes geweest is. De meeste van dit soort zaken komen spontaan op, zo ook ons feestje. Het was gezellig en het blijft best gek om elkaar dan te zien bij iemand thuis en te zeggen, ‘tot zondag’ terwijl we dan praten over een locatie op bijna 1000km van Sassenheim.

Dit eerste berichtje komt tot jullie vanuit een rommelige woonkamer, vol met allerhande spullen die nog gepakt moeten worden. Waarschijnlijk ziet u het volgende bericht op de site van onze club, als wij de reis hebben volbracht en, na het BVO’tje van Ron tijdens de reis, genieten van onze eerste “Choko mit Sahne”…….of zou het toch iets anders zijn………

Tot slot willen wij ons bestuur danken voor dezelfde steun die wij krijgen voor ons trainingskamp!! Om toch nog enigszins uit de kosten te kunnen koemn, zullen wij elk verslag opdragen aan onze trouwe sponsoren. De eerste bijdrage is gesponsord door

Tot minimaal aanstaande zondag!!