• In memoriam Daan van Leeuwen

• Zaterdagochtend kregen wij het bericht dat Daan is overleden. Verbijstering, ongeloof en heel veel verdriet. Zo onrechtvaardig, waarom?

Daan voetbalt al jaren bij Teylingen. Hij is lid geworden in juni 2010, net voordat hij 7 jaar werd. Het eerste jaar voetbalt Daan in Teylingen F6, zijn oom Ronald is leider van dat team. En hoe jong Daan ook is, hij is gek van voetbal en zal dat ook blijven. Hij is vol ambitie, heeft een verwoestend schot en droomt ervan om ver te komen. Liefst bij Ajax, maar bij Teylingen blijven is uiteraard ook goed.

Michel is een hele trotse vader, hij mist nagenoeg geen wedstrijd van Daan en is een aantal jaar ook trainer/coach, zelfs met ome Ronald. De afgelopen jaren voetbalt Daan met vrienden in een team, onder leiding van Henri en Stef. Hij stond altijd achterin, maar ging nogal eens naar voren.

“Ga maar naar voren Daan!” schreeuwde Michel dan langs de lijn. De opdracht die Daan had gekregen van Stef en Henri was: “Als je dan naar voren gaat en op doel schiet, moet de bal wel tussen de palen zijn.” En de mooiste goal van Daan was een keihard schot van randje 16, die stijf in de verre kruising belandde.

Maar Daan is niet alleen op zaterdag op het sportpark te vinden. Op zondag bezoekt hij trouw de wedstrijden van Teylingen 1, samen met zijn vader Michel. Voetbal is een mannending, een vader/zoon uitje. Liefst staan ze samen achter het doel van de tegenstander.

En dan er is nog de liefde voor die andere mooie voetbalclub, Ajax. Daan volgt AJAX op de voet en is fan in hart en nieren. Als AJAX moest spelen voor de Champions League, was dat een goede reden voor Daan om de training te skippen. “Ik heb het druk met school” gaf hij dan aan bij zijn trainers. Hoe groot zouden Daan zijn schoolprestaties zijn geweest, als AJAX elk jaar de Champions League had gespeeld? Dolletjes met Feyenoorders gaat Daan niet uit de weg. Hij wrijft het wel even in als Ajax weer punten heeft gepakt en Feyenoord heeft verloren. De afgelopen jaren heeft hij dat vaak kunnen doen.

Daan voetbalt niet alleen zelf bij Teylingen, hij is ook trainer. Een jongen waar je altijd op kunt rekenen, die er altijd voor de jongens is. Teylingen kan op Daan bouwen, en had dat nog jaren kunnen doen. Over een aantal jaar zou hij waarschijnlijk meegaan als leider op kamp. Het voetbalkamp waar hij vaak met mee ging. Tijdens het kamp vond er meestal een darttoernooi plaats. Daan volgde de uitslagen op de voet, want ook darten was een hobby van hem. Hij gooide zelf ook graag een paar pijltjes, en werd nog wel eens uit zijn bed gehaald door een kampleider om met zijn slaperige hoofd even 3 pijltjes raak te gooien, 180!

Als Daan in het weekend niet bij Teylingen was, speelde hij FIFA. Dat deed hij zelfs nog vorige week vrijdag. Weekend league spelen was een goede afleiding in deze coronatijd. De weekendleague heeft hij vorig weekend niet af kunnen maken. Het aantal potjes van FIFA-voetbalteam Balletje Gehakt bleef staan op 5…

Er is 1 weekend in het jaar dat Daan niet bij Teylingen te vinden is, dat is het Carnavalsweekend. Want naast Teylingen heeft Daan nog een andere liefde, en dat is carnavalsvereniging de Saksen.

Lieve Daan, wij zullen je nooit vergeten. Je bent een topper en wij zijn er trots op dat je lid was van onze club. Voor altijd in ons rood zwarte hart!

De familie vind het fijn als u een herinnering, condoleance of foto met hen wil delen via www.uitvaartzorgbollenstreek.nl/condoleance