• Interview met Michael van Broekhoven van Happy Bodies

• Zoals u weet is Happy Bodies in januari onze “Sponsor van de maand”. Om deze reden is de sponsorcommissie onlangs op bezoek geweest bij eigenaar Michael van Broekhoven. Een drukke ondernemer die meerdere bedrijven runt en daarbuiten een druk sociaal bestaan heeft, maar bovenal een betrokken vader die veel tijd met zijn kinderen spendeert.

Dat hij zich zo graag focust op zijn kinderen komt overal terug. Niet alleen omdat hij ook altijd bij R.K.V.V. Teylingen te vinden is als zijn kinderen mogen spelen, maar ook omdat hier de hele drijfveer vandaan komt om te sponsoren. Michael ziet als geen ander de noodzaak voor kinderen om sportief en sociaal bezig te zijn. Om deze reden wil hij graag zijn steentje bijdragen met de tassen die hij nu sponsort voor de jeugd. “Geld mag op geen enkele manier de reden zijn dat een kind niet kan sporten”. Hij heeft genoeg voorbeelden gezien van kinderen die op het schoolplein heel veel plezier halen uit voetballen, maar niet bij een vereniging kunnen spelen, omdat de ouders het niet kunnen betalen. Wat Michael betreft hoopt hij dat dit heel snel verleden tijd is. Wij als sponsorcommissie sluiten ons hier volledig bij aan en zijn dan ook blij dat we dit bij Teylingen tot een minimum weten te beperken.

Terug naar Michael. Hij is van origine een Leidenaar die jaren geleden is gaan samenwonen in Lisse met zijn vrouw en inmiddels ruim 20 jaar woonachtig is in Sassenheim, waar ook zijn kinderen zijn geboren. “Als je eenmaal in Sassenheim gaat wonen ga je er echt nooit meer weg”. Een quote die hij hoorde toen hij hier kwam wonen. Toen nog dacht dat het wel meeviel, maar hij beaamt nu dat dit volledig klopt. Wat hem betreft gaat hij dus ook nooit meer weg uit Sassenheim!

Zoals gezegd is Michael een drukke ondernemer, maar dit had 4 jaar geleden heel anders kunnen zijn. Op dat moment stopte hij met werken bij zijn andere bedrijf in Den Haag om eens rustig na te gaan denken over zijn toekomst. Toen de oprichter van Happy Bodies naar Michael toe kwam voor advies startte hij HB-Admin op om de administratie van Happy Bodies uit te voeren. Inmiddels doen zij dit voor 26 sportscholen waarvan 21 de volledige administratie en van 5 gedeeltelijk.

Later heeft hij zelf ook de sportscholen in Sassenheim en Hoofddorp geopend, welke dus volledig onder zijn verantwoording vallen samen met zijn compagnon. Ook heeft Michael nog een ander bedrijf in de Payroll industrie, maar vandaag leggen wij de focus op hemzelf en Happy Bodies, dat immers ook onze sponsor van de maand is.

Bij Happy Bodies zijn alle volwassenen welkom om te sporten. Er is goede begeleiding in het sporten maar er is ook voedingsadvies en fysiotherapie beschikbaar. Happy Bodies is geen “gewone” sportschool waar het steeds hipper en jonger wordt, maar is iets exclusiever en bied wat andere faciliteiten. Zo wordt er gewerkt met “Milon”, een trainingsprogramma waarbij de focus ligt op 35 minuten sporten en zodoende alle spiergroepen te trainen. In deze 35 minuten worden kracht en conditie gemixt en is er dus voor iedereen een training beschikbaar in dit drukke bestaan. Bij deze vorm van training wordt per persoon alles van tevoren gemeten op gebied van kracht en conditie. Zodoende kunnen de trainingsapparaten perfect worden ingesteld om tot een maximaal resultaat te komen.

Buiten deze trainingsfaciliteit zijn bij Happy Bodies alle vormen van advies in het abonnement inbegrepen. Zo is er iedere maand een meting van resultaten die zijn behaald, maar kun je deze meting desnoods ook tijdens iedere training uitvoeren. Verder is er voedingsadvies en kan er gratis gebruik worden gemaakt van personal training. Naast de “Milon” apparaten is er ook een “Synergie” deel in de sportschool. Dit zijn allerlei gewichten en apparaten die vrijblijvend en onbeperkt kunnen worden gebruikt maar geen onderdeel zijn van de 35 minuten training.

De enige doelgroep die nu nog te weinig aandacht krijgt volgens Michael is de groep tussen de 12 en 18 jaar. Hij is van mening dat het bij deze groep het allerbelangrijkste is om te sporten, niet alleen lichamelijk maar ook sociaal. Vroeger werd altijd beweerd dat deze groep vanwege groei en ontwikkeling beter nog geen krachttraining kon doen, maar diverse onderzoeken wijzen nu het tegenovergestelde uit. Om deze reden is Happy Bodies hard op zoek naar een oplossing om kinderen te gaan ontvangen. Dit idee staat nog in de kinderschoenen, maar later dus mogelijk meer.

Tot die tijd adviseert Michael alle kinderen zoveel mogelijk te sporten bij hun plaatselijke vereniging. Zoals zijn eigen ervaring leert is Teylingen hiervoor de perfecte club. Het is echt een verrijking in zijn sociale en sportieve leven om bij Teylingen te zijn. De focus ligt ook echt op de jeugd en buiten het voetbal om zijn er veel activiteiten. Ook het feit dat in het eerste elftal allemaal jongens “van het dorp” lopen en geen betaalde spelers van buitenaf stemt hem tevreden. Het is dan ook te hopen dat we dit op deze manier nog lang met z’n allen kunnen bewerkstelligen.

Wij danken Michael enorm voor zijn sponsoring bij R.K.V.V. Teylingen en doen dit met name vanuit alle jeugdleden die met zo’n mooie voetbaltas van Happy Bodies naar de club komen!

De sponsorcommissie.