• Jasper is pupil van de week

 • Aanstaande zondag speelt Teylingen 1 thuis tegen HVV uit Den Haag. Pupil van de week bij deze wedstrijd is Jasper Hendrikx uit Teylingen JO11-1.

  Jasper voetbalt nu voor het 2e seizoen bij Teylingen. Vorig jaar is hij begonnen in Teylingen JO10-2. Eigenlijk wilde hij al eerder voetballen, maar wat een pech, Jasper brak zijn sleutelbeen en kon dus even niet voetballen. Zijn debuut werd dus even uitgesteld, gelukkig kwam dat vorig seizoen helemaal goed. Zijn trainers vorig jaar waren Michael Does en Stijn Minke. Deze trainers hebben dit seizoen een overstap gemaakt naar Teylingen JO11-1 en bedachten dat ze Jasper mee wilde nemen. Een echte trainerstransfer dus. Jasper vond dat wel leuk. Hij kende al wat jongens uit het team, zo zit hij bij de tweeling Rafael en Lucas in de klas. En hij vond de trainers wel zo leuk dat hij ook met hen mee wilde gaan. Nog een jaartje Stijn en Michael vond hij prima. De trainers geven goede training en zijn ook nog eens aardig. Het team draait ook best leuk mee. Afgelopen zaterdag was er winst tegen Lisse, maar liefst 11-5.

  Jasper staat linksachter op het veld, op dezelfde plek als zijn trainer Stijn in JO17-1. En ze hebben nog meer overeenkomsten, want ze zijn beiden links! Over een jaar of 10 worden ze elkaars concurrent in Teylingen 1 denk ik! Lijkt Jasper dan echt zoveel op Stijn? Nee zeker niet. Stijn is voor Feyenoord en Jasper is voor PSV. Daarin lijkt Jasper juist weer op trainer Michael, die ook een echte PSV’er is. Hoe komt het dat Jasper eigenlijk voor PSV is? De meeste kinderen in onze omgeving zijn toch voor Ajax of Feyenoord. Nou dat komt omdat papa ook voor PSV is, want papa heeft altijd in Eindhoven gewoond, en opa woont daar nog steeds. Opa heeft zelfs altijd bij Philips gewerkt, dus dan is het logisch dat je voor PSV bent. Toen papa klein was, woonden de PSV spelers gewoon in de buurt. Je kon bij hen aanbellen en een handtekening vragen. Tja, die tijden zijn veranderd. Hoewel Jasper, kan bij de spelers van Teylingen 1 ook gewoon aanbellen en een handtekening vragen. Die zijn alleen minder bekend, maar zeker net zo aardig!

  De favoriete speler van Jasper is Dumfries, net als Jasper een verdediger. De beste verdediger van de wereld is Virgil van Dijk. Jasper droomt ervan om net zo goed als Virgil te worden. Of hij dan voor Liverpool kiest? Nee, hij blijft dan gewoon bij PSV en wil dan met PSV de Champions League winnen.

  Jasper zit op de Kinderburg in groep 7. Zijn juffen heten Irma en Natasja. Dat zijn hele leuke juffen. Irma was er vandaag voor het eerst, daarvoor had Jasper juf Sara. Dat is volgens mij die juf die nog wel eens de aftrap bij Teylingen heeft genomen en heel erg van voetbal houdt. Juf Sara is nu met verlof, en het is te hopen dat juf Irma net zo van voetbal houdt als Sara. Of juf Natasja van voetbal houdt, daar twijfelt Jasper een beetje aan. Maar hij weet wel dat ze vaak naar de voetbal gaat want haar man is helemaal gek van voetbal. Van Ajax dan. Een club die Jasper minder leuk vindt. Het leukste op school is rekenen, en dat gaat hem heel goed af. Niet zo leuk is spelling, maar dat horen we vaker. Jasper wil natuurlijk graag bij PSV gaan voetballen later, mocht dat niet lukken dat weet hij nog niet wat hij wil worden. Toen hij wat kleiner was, wilde hij wel uitvinder worden. Dat kan altijd nog. Of gamesbouwer.

  De vriendjes van Jasper zijn Kelsey (al vanaf zijn 2e), Sebastiaan, Ben, Sam, Mohammed, Noan, Tycho, Lucas en dat was het dacht hij wel. Het leukste om samen te doen is voetballen. De meeste jongens voetballen zelf ook. En anders gaan ze gamen, Fortnite of Mindcraft.
  Andere hobby’s zijn televisie kijken en het spel koningsbal. Bij Koningsbal heb je een groot vak dat weer verdeeld is in 4 vakken. Je moet een bal wegslaan uit je eigen vak, de bal mag niet 2 x in je eigen vak en er zijn nog meer regels. Een heel leuk spel (voor mij wel een beetje ingewikkeld). Koningsbal speelt Jasper op school, net als een ander leuk spel trefbal. Het verzoek is wel of school (De Kinderburg) wat zachtere ballen aanschaft, want de ballen die er nu zijn, zijn te hard.

  Jasper heeft 2 zusjes, Vera van 9 jaar en Amber van 1 jaar. Amber kan nu net staan en probeert de afstandsbediening te pakken om de televisie over te zetten. Dat vindt Jasper niet zo leuk als hij net PSV zit te kijken 😊. Zusje Vera is net zo sportief als Jasper. Ze zat op volleybal maar gaat nu paardrijden. Natuurlijk maakt Jasper wel eens ruzie met Vera, maar meestal hebben ze het heel gezellig. Met elkaar Verder zijn er nog 2 konijnen, en die heten Hooi  en Brokken. Dat zijn gekke namen? Toen ik even doorvroeg bleek dat Jasper de vraag gewoon niet goed had verstaan. Ze HETEN echt Noenoe en Jerry en ze ETEN hooi en brokken.

  Zondag is het dan zover, dan zit Jasper op de bank. Hij kent nog geen speler van Teylingen 1, maar na zondag is dat op zeker anders! Wie hem mocht ophalen? De Linksback natuurlijk, Colin Dofferhof! Want daar heeft Jasper zeker een klik mee. Jasper verwacht wel dat Teylingen gaat winnen, met 2-1 met uitblinker Colin!

  Wij hopen op een mooie zondag met een mooi resultaat! En wensen Jasper een hele leuke middag toe.