• Jasper is pupil van de week

 • Jasper, assistkoning droomt over trainer zijn bij Schalke ‘04

  Aanstaande zondag speelt Teylingen 1 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen DOSR. Pupil van de week is Jasper van Hensbergen uit Teylingen JO11-2. Jasper is officieel aan zijn tweede seizoen bezig. Hij kwam eerst meetrainen om te kijken of hij voetbal leuk vond, en dat bleek het geval te zijn. Vorig seizoen speelde hij in Teylingen JO10-2 en dit seizoen dus in JO11-2. Jasper gaat eigenlijk altijd naar de training. Deze wordt gegeven door Daan en Victor. De trainers zijn heel aardig maar kunnen op zaterdag niet mee naar de wedstrijden. Victor is namelijk coach van Teylingen JO15-3 en is dus bij dat team op zaterdag en Daan speelt zelf in Teylingen JO17-2. Daarom heeft het team een andere leider en dat is niemand minder dan de vader van Jasper, Peter! Jasper vindt het heel leuk dat zijn vader leider is. Het gaat goed met het team, maar helaas lukt winnen niet altijd. Jasper speelt meestal voorin, en soms achterin. Hij scoort wel eens maar is nog beter in het geven van assists! Hij is eigenlijk samen met Viggo van Drunen de assistkoning!

  Jasper zit op de Springplank in groep 7, bij meester Erik. En dat is wel een dingetje, want de hele klas is voor Ajax behalve….meester Erik. Want dat is een echte Feyenoordfan. Meester Erik heeft echter met de klas afgesproken dat ze geen grapjes maken over voetbal…Want anders heeft meester Erik niet zo’n leuk jaar denk ik. Want volgens Jasper wordt Ajax misschien wel de kampioen! Het leukste op school is tekenen en buiten spelen. Uiteraard! En het minst leuke is handvaardigheid, als je moet knutselen. Daar houdt Jasper niet zo van. Later wil Jasper graag trainer worden bij Schalke ’04. Hij is fan van deze club geworden door FIFA! Hij dacht welk team zal ik zijn in de Duitse Bundesliga en daar kwam de oplossing: Schalke ’04! Het team doet het dit seizoen beter dan vorig jaar. En trainer worden is altijd al een droom van Jasper geweest. Als hij wat ouder is, dan wordt hij eerst jeugdtrainer bij Teylingen. Dan gaat hij daarna al z’n diploma’s halen en komt het vanzelf goed! Eerst hoofdtrainer van Teylingen, dan van Ajax en dan maakt Jasper Sshalke ’04 kampioen!

  De vriendjes van Jasper zijn Floris, Bjorn en Fabian. Het leukste is buiten of binnen spelen (alles is dus goed 😊) Als ze buitenspelen lekker voetballen, en binnen Need voor Speed spelen op de playstation. Dat doet hij met zijn vriendje die niet zo van voetbal houdt. Lekker hard racen met een auto, wel 494 km per uur! En dan hopen dat je niet crasht! FIFA spelen is een andere hobby van Jasper of met een klein voetballetje voetballen in zijn kamer. Als je met een grote voetbal gaat spelen binnen, is niet zo’n goed idee! Dan is alles snel kapot.

  Jasper heeft geen broertjes of zusjes maar wel een maatje in huis. Dat is de poes Koda. Dat is een hele bijzondere poes, hij is zwart met grijs en dat is best zeldzaam. Koda is heel erg lief. Jasper kijkt ook graag televisie, Ziggo sport bijvoorbeeld of Disney XD. Jasper is echt wel super sportief! Hoe dat komt? Dat komt door zijn familie, want de hele familie van Jasper is sportief. De opa van Jasper heeft altijd gevoetbald, in het eerste van DIOS. Papa heeft aan het NK skateboarden meegedaan en een tante heeft het EK paardrijden gehaald. Allemaal andere sporten, en Jasper heeft dus de genen van opa, want ze vinden allebei voetbal leuk. Wat wel lastig is, opa is voor AZ, en oma en Jasper zijn voor AJAX. En laat nou net aanstaande zondag ook de wedstrijd AZ-AJAX worden gespeeld. Jasper heeft er vertrouwen in, het wordt 1-2 voor Ajax. Met de winnende goal door Klaas Jan Huntelaar. Jasper heeft Klaas Jan Huntelaar zelfs een keertje ontmoet. Dat is gebeurd bij de wedstrijd VVSB – AJAX. Jasper heeft toen een handtekening van Klaas Jan gescoord. Wat vet he!

  De beste voetballer van de wereld is Messi, en de echte favoriet van Jasper is Aubemuyang. Die speelt bij Arsenal. Jasper zou graag net zo goed willen worden als hij, een superspits! Als Jasper een superspits wordt, houden we hem ook graag bij Teylingen. Eerst een  voetbalcarriere, dan een trainerscarriere en dan met pensioen. En als hij met pensioen is, gewoon lekker bij Teylingen 1 kijken.

  Zondag is het de beurt aan Jasper, dan mag hij op de bank zitten bij Teylingen als mascotte. Hij kent de spits van Teylingen 1 goed, dat is Sepehr Safi. Die is namelijk ook leraar op de BSO, en daar kan Jasper met hem voetballen. Daarom zal Sepehr Jasper gaan ophalen voor de wedstrijd van Teylingen 1. Jasper verwacht dat Teylingen met 2-1 wint en Sepehr scoort een goal en geeft een assist! Dat zou wel echt super leuk zijn! Tot zondag!