• Jelte is Pupil van de Week

 • Zaterdag speelt Teylingen 1 de thuiswedstrijd tegen NSV ’46 1, pupil van de week bij deze wedstrijd is niemand minder dan Jelte Clemens uit Teylingen JO12-1. Gaat Jelte net als Frenk zorgen voor geluk bij het eerste?

  Jelte speelt nu al voor het 5e seizoen bij Teylingen. Hij is begonnen toen hij een jaar of 7 was, in Teylingen JO8-2, daarna is hij via de JO9-1, JO10-1 en JO11-1 in Teylingen JO12-1 beland. Jelte zat eerst op scouting, maar eigenlijk vond hij dat niet zo leuk. Hij zat ook op breakdance, maar hij wilde graag scouting inruilen voor voetbal. Dus toen er een open dag kwam, toen heeft Jelte meegedaan en het was zo leuk dat Jelte de overstap maakte naar Teylingen. Breakdance is een andere hobby en sport van Jelte, en dat kan hij goed combineren met voetbal. Breakdance is namelijk op vrijdagavond. Jelte kan heel goed breakdancen, hij zit zelfs als jonkie al bij een hogere groep! Misschien kan hij een keer een showtje geven?

  Jelte gaat trouw naar de training, en nooit met tegenzin. De training is op maandag- en woensdagavond, dus het zit het breakdance niet in de weg. De trainers van Jelte zijn Ton Pille en Bob Koppier. Ze geven goede training en dat is te zien op zaterdag. Afgelopen zaterdag wisten de jongens van de JO12 te winnen met 3-0 van Warmunda. Dat was een spannende wedstrijd om de koppositie van de poule. Je kunt wel merken dat Jelte heel erg met voetbal bezig is, hij is echt wel een voetbaldier. Hij weet exact alle uitslagen in de poule en hoeveel punten Teylingen voor staat op de concurrent. Jelte is eigenlijk een verdediger maar schuift vaak door naar het middenveld. Hij geeft vooral assists, maar weet af en toe ook te scoren! In de eerste 2 wedstrijden van dit seizoen heeft hij een doelpunt gemaakt. En verder vallen er veel doelpunten uit corners die hij neemt.

  Jelte is van alle markten toe. Hij kan ook nog liedjes componeren, kan rappen, weet alles van kermisattracties, pretparken en achtbanen. Afgelopen vrijdag nam de directrice van de Startbaan afscheid, en heeft Jelte een lied gerapt met een vriend; een zelfgeschreven rap! Ik heb het filmpje gezien, dat was echt fantastisch! Jelte zit in groep 8 bij de Startbaan, bij juf Astrid en Patricia. De juffen zijn op zich wel prima, ze kennen ze al van een eerder jaar. Wel lekker voor zo’n laatste jaar. Verder is school best saai, maar het hoort erbij. Wat vindt Jelte dan wel leuk op school? Ach, het leukste is buitenspelen, of de muziekles als iemand van de Combibrug les komt geven. Misschien kent u haar wel, ze komt regelmatig voorbij op Instagram met speciale muziekfilmpjes. De kinderen mogen dan hun eigen lied schrijven, en dat gaat juf Hely dan met de kinderen zingen. Dat past helemaal bij Jelte. De andere vakken gaan Jelte goed af, maar vindt hij minder leuk. Hij weet overigens wel waarvoor hij aan het leren is. Hij wil later achtbanenontwerper worden bij het bedrijf Vekoma. Dat is een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van achtbanen. Zo hebben ze achtbanen gebouwd voor dierenpark Emmen, Phantasialand en Walibi. En is Jelte dan in al die achtbanen geweest. Wel in veel, maar niet allemaal, want ze bouwen achtbanen voor parken in de hele wereld. Jelte vond de achtbaan The Fly supergaaf. Daar ga je een soort van op je buik in, en het lijkt dan net of je vliegt. Jelte wil graag naar Amerika, Ohio, om in de achtbaan Steel Vengeance te gaan in pretpark Cedarpoint. Jelte’s droom is om een eigen achtbaan te ontwerpen. Dat doet hij nu al wel op internet, in Roblox kun je je eigen achtbanen bouwen. Ik vind het een prachtig beroep en ga nu ook op al die achtbanen letten, of ze gebouwd zijn door Vekoma.

  Vriendjes heeft Jelte genoeg: Matijn, Jasper, Noan, Rowin, Laurens, Tias, Twan, Milan, Tijmon en nog veel anderen, want het zijn er echt veel. Ook alle jongens uit het voetbalteam, en ook van breakdance nog. En wat doet Jelte allemaal met zijn vrienden? Voetballen, gamen, liedjes schrijven en voetbal kijken op televisie. Want wat is de favoriete club van Jelte? Feyenoord natuurlijk. De beste speler van Feyenoord is eigenlijk Gimenez, maar Wieffer is ook heel goed. En wat verwacht Jelte van Feyenoord dit seizoen? Hij hoopt dat ze doorkomen in de Champions League en dat ze kampioen worden.

  Jelte heeft een zus, Lizzy van 13 jaar, en dat is een hele leuke zus (tenminste soms..) Misschien komt ze zaterdag wel even kijken, maar misschien ook niet 😊. Verder is er een hele lieve hond, Floor.

  En dan zaterdag, dan is Jelte mascotte van Teylingen 1. Het shirt ligt klaar, Jelte heeft er zin in. Hij wil graag opgehaald worden door een middenvelder, wie dat is, dat wordt een verrassing. En verwacht Jelte dat Teylingen gaat winnen? Hij denkt van wel, het wordt 3-1! Want een dubbel kampioensfeestje (Teylingen en Feyenoord) aan het eind van het seizoen, zou super zijn!