Jeugdnieuws

Jeugdtreffer 2 september 2018

De vakantie is voorbij en we zitten alweer in “het ritme”.  Werk, school, trainen, voetballen, alsof er geen vakantie is geweest. Hopelijk hebben jullie een goede vakantie gehad.  Gelukkig hebben we de foto’s nog…..

Een nieuw seizoen betekent ook weer een aantal veranderingen ten opzichte van het vorige seizoen:   Ik laat er kort een aantal de revue passeren:

• Nieuwe spelvorm O11 & O12

Deze leeftijdsklassen spelen nu in een spelvorm 8 tegen 8 op een half veld met een speeltijd van 2 x 30 minuten én onder leiding van een pupillenscheidsrechter.  Vanaf deze leeftijdsklassen worden de standen gepubliceerd door KNVB op voetbal.nl   Hoewel de KNVB een iets kleiner veld voorstaat hebben zowel Teylingen als Ter Leede de keuze gemaakt om dit niet te doen.  Mede doordat de doelen vastzitten aan het hek en niet verplaatsbaar zijn

• Nieuwe spelvorm O10

Dit leeftijdsjaar speelt nu een spelvorm 6 tegen 6 op een kwart veld met een speeltijd van 2 x 25 minuten met een spelbegeleider.   Hetzelfde als de O9 en O8 teams met als enige verschil dat deze teams 2 x 20 minuten spelen.   Voor de O8-O10 zijn op ons sportpark speciale veldjes ingericht op veld 7 (aan Ter Leede-zijde).

• Géén clubblad meer

Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van het clubblad.  De nieuwe communicatie doet nu volledig zijn intrede.  Website, mail, Facebook, Twitter, Instagram,  we blijven vindbaar!    Daarom ook zal binnenkort de website vernieuwd worden, onder andere om het ook op de mobiele telefoon beter leesbaar te maken.  We overwegen nog om wekelijks een nieuwsbrief uit te brengen met alle van belang zijnde informatie van die week.   Wordt vervolgt!

• Wedstrijdzaken-app vanaf O8

Met ingang van dit seizoen 2018/’19 moeten pupillenteams vanaf Onder 8 ook de spelersopgaaf invullen op het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) in de Wedstrijdzaken app.  Door de spelersopgaaf in het mDWF in de Wedstrijdzaken app te doen, krijgt de KNVB meer data en informatie over spelers die daadwerkelijk in de jeugdteams actief zijn. Daarmee kan de KNVB op termijn de poule-indelingen verbeteren en ervoor zorgen dat er nog meer wedstrijden gespeeld worden tussen gelijkwaardige teams, wat ten goede komt aan de ontwikkeling en het plezier van het voetballende kind.

Binnenkort zal ik de leiders nader informeren over deze werkwijze.

• Uitbreiding samenwerkingsteams

Inmiddels spelen er twee teams in samenwerking met Ter Leede,  door ons gemakshalve de Teyleedies genoemd.    Zowel de MO17 als MO15 nemen nu deel aan de competitie

• Jeugdkamp 2019

Schrijf hem alvast maar in je agenda!    Van zondag 21 juli tot en met vrijdag 26 juli 2019 in de Bosrand in Hellendoorn.  Voor de O8 tot en met de O15.  Eind oktober van dit jaar komen we bij jullie terug met informatie en inschrijving

Even terugkomend op alle nieuwe spelvormen.   De KNVB heeft informatie en infographics gemaakt waarop je makkelijk de ins en outs kunt nalezen.  Ga daarvoor naar onderstaande link:

Inmiddels is de eerste ronde van de bekercompetitie gespeeld.   Gelukkig onder veel betere omstandigheden dan vorig jaar (toen hadden wolkbreuken en najaarsstormen).  De poulewinnaar plaatst zich voor de volgende bekerronde.  Onze uitslagen zijn heel wisselend.  We zullen dit nauwlettend in de gaten houden en daar waar nodig ingrijpen als de indeling veel te sterk of te zwak is.   Vanaf 22 september starten we met de najaarsreeks 2018.

Genoeg informatie voor nu.   Tot volgende week!

Paul van Beek  (wedstrijdsecretaris)
06-10099054              email:  jeugdwedstrijdsecretariaat@rkvvteylingen.nl