Jeugdtreffer 25 november 2018

Kampioenen?

We beginnen met héél belangrijk nieuws.  Aanstaande zaterdag wordt een topper gespeeld op ons sportpark.  Om 12.00 uur trapt onze JO19-2 af tegen RCL JO19-2 met als inzet het Najaarskampioenschap 2018.  Bij winst voor Teylingen is deze titel een feit.  Iedere andere uitslag schuift een beslissing een weekje door.   Komt dat zien, komt dat zien !!!

1.  Teylingen JO19-2       8 – 22     (28-10)

2.   RCL JO19-2                8 – 19     (14-  7)

3.  Koudekerk JO19-1    8 – 15     (25-  9)

Website

Het is alweer enige weken geleden dat jullie een jeugdtreffer hebben kunnen lezen.   Door de nieuwe website was het even zoeken wat nu wel en wat nu niet meer “meegenomen moest worden” vanuit de oude website.   Maar gelukkig blijken er getuige de reacties nog voldoende lezers die dit onderdeel graag terug zien komen.  Voor de redacteurs is het een verademing en scheelt het véél werk.   Wedstrijdprogramma en uitslagen zijn gekoppeld aan het KNVB systeem zodat updates snel en automatisch op de website komen.  Een mooie aanvulling op de Voetbal.nl app die velen van jullie al als informatiebron gebruiken.

Een belangrijke pijler voor de nieuwe site is dat deze goed leesbaar is op telefoon en tablet.  Dat bepaalt ook de indeling van een aantal items.  Maar binnen die indeling zoeken we naar een meer leesbare presentatie.  Zo zie ik graag in het wedstrijdprogramma een overzicht van wedstrijden per week,  een wedstrijdschema op team/leeftijdsvolgorde en ook de verzameltijd terugkeren.  Maar ook het toernooischema en een totaaloverzicht van alle trainingen zijn voor mij een wenselijke aanvulling.

Maarrruuhhh, wat vinden jullie eigenlijk van de site?   Laat het ons weten zodat we met elkaar naar een nóg mooiere presentatie van onze club.  Daarnaast kunnen jullie een nog betere bijdrage aan leveren door van de wedstrijden ook weer verslagen te maken.  Het is altijd erg leuk om terug te lezen, mits de verslagen (ongeacht de uitslag) positief en met respect voor een ieder geschreven zijn.

Competitie

Terug naar het verloop van de competitie.   De JO12-1 staat er prachtig voor maar is mede afhankelijk van de koploper of er nog een klein feestje komt.  Verder zijn er zijn nog (kleine) theoretische kansen voor de JO17-1, de JO17-2 en de JO13-1 op de najaarstitel.

8 december is de laatste speelronde (los van inhaalwedstrijden) en gaat de KNVB aan de slag met herindeling van competities voor de voorjaarscompetitie 2019.

Waar kun je rekening mee houden?

• vanaf 10 december 2018       Starten de competitieleiders KNVB met het herindelen van de teams op basis van de eindstanden in het najaar
  • 13 januari 2019                       Vrijgave en publicatie indelingen voor de voorjaarreeks via Sportlink en voetbal.nl
  • 26 januari 2019                       Start alle (nieuwe) voorjaarsreeksen

De indeling voor teams in een promotiepoule is aangepast naar alleen de 1e klasse.  Aangezien wij géén teams hebben die op dit niveau spelen is dit voor ons niet van toepassing.

Bekercompetitie

Op zaterdag 15 december is het vervolg van de bekercompetitie.   Teylingen JO17-2 speelt  uit tegen Rijnsburgse Boys JO17-4 (ongeslagen koploper uit de poule van onze JO17-3).   Teylingen JO8-1 ontvangt in eigen huis Warmunda JO8-1  (koploper in de 2e klasse)

Pietenvoetbal

We sluiten de jeugdtreffer af met een korte terugblik op een van de leukste en spannendste activiteiten van het seizoen:  Het Pietenvoetbal. Het was weer een waar voetbalfeest voor onze O9, O8-teams en Hummels. Ook dit jaar gingen de wedstrijden tegen die rare, gekke, vaak domme Pieten niet verloren.  Op de site volgen snel alle foto’s.   Bedankt Sint en Pieten voor weer een mooi feestje, tot volgend jaar.

Paul van Beek

Wedstrijdsecretaris jeugd