• Joep is Pupil van de Week

 • Zondag speelt Teylingen 1 tegen de nieuwe koploper van de 4e klasse NSV’46. Doordat alle clubs van elkaar kunnen winnen en verliezen, staat het heel dicht bij elkaar in de 4e klasse. Teylingen staat nu gedeeld 4e met nog 3 teams. Het belooft dus een spannend potje te worden zaterdag! Bij deze spannende wedstrijd is Joep Brands pupil van de week. Joep voetbalt in Teylingen 12-1 en zit al een jaar of 8 op voetbal. Hij is namelijk al bij de hummels gekomen toen hij 3 jaar oud was. Na de hummels heeft hij gevoetbald in de JO9-3, JO8-1, JO9-1, JO10-1 en JO11-1. Joep is dus echt een Teylinger! Hij is door de familie bij Teylingen gaan voetballen; de hele familie heeft bij Teylingen gespeeld, zelfs opa Daan! Joep gaat trouw trainen, hij is er eigenlijk altijd. Training wordt gegeven door Martijn en Peter. Dit zijn ook de leiders op zaterdag. Ze geven prima training en kunnen goed coachen. Afgelopen zaterdag heeft Teylingen 12-1 volgens de officiële uitslag gewonnen met 3-10 van Blauw Zwart. Maar eerlijk is eerlijk, Blauw Zwart kan niet zo goed tellen…Want Teylingen heeft geen 10 x gescoord, maar 6 x. Wat maakt het uit, winst is winst!

  De moeder van Joep, Elise is vrijwilliger bij Teylingen. Ze draait bardienst, helpt bij het jeugdkamp en bij allerlei andere klusjes. Moeder Elise en vader Thomas hebben het druk op zaterdag. Want alle 3 de jongens (Stef van 12, Joep van 11 en Guus van 8) spelen bij Teylingen. Dat is van te voren bepalen naar welke wedstrijden wie gaat en lekker sjeezen.

  Joep zit op de Springplank in groep 8a bij juf Ingeborg, juf Floor, Meester Henk en juf Lianne. Hij zit dus bij de vorige pupil in de klas, want die had al uitgelegd dat hij zoveel juffen en meesters had. Welke juf of meester is dan het leukste? Dat is juf Floor! Vraag even of Juf Floor een keertje komt kijken bij Teylingen Joep! Het leukste op school is uiteraard gymen, dat wordt wéér door iemand anders gegeven. De vaste gymjuf is nu ziek, dus daar is een invaller voor, juf Zoë. Wat ze met gym gaan doen is altijd een verrassing, maar wel meestal leuk. Verder ziet Joep school als iets dat persé moet, maar wat eigenlijk zonde van z’n tijd is. Vooral als het yoga tijd is…. Dat krijg je als je citoweek hebt, dan moet je leren om je stress te laten gaan. Nou Joep, heeft niet zo gauw stress, dus al dat yoga hoeft niet zo van hem. Hij wil ook vragen of er meer buiten gespeeld kan worden, want dat heeft hij liever dan de yoga. Ff je energie kwijt raken op het schoolplein, dat werkt beter. En ze doen ook aan drama, maar dat vindt Joep inderdaad drama…

  Joep doet naast voetbal ook aan waterpolo. Zijn vader en moeder hebben altijd aan waterpolo gedaan. Vanmiddag mag Joep ook weer een potje waterpolo spelen. Toch vindt Joep voetbal wel leuker hoor. Maar waterpolo is een prima extra uitje in het weekend. Joep kan goed zwemmen, maar kan niet altijd naar de training van waterpolo. Dat is namelijk gelijk met de voetbaltraining, en je moet prioriteiten stellen he!

  Heeft Joep dan nog tijd voor andere hobby’s? Hij is na schooltijd altijd buiten te vinden, lekker op het schoolplein voetballen met zijn vrienden. Vriendje Jayden neemt dan een box mee, lekker muziekje erbij en voetballen. De vriendjes van Joep zijn naast Jayden: Sep, Ralph, Daan, Matthijs en Boris. Doen de jongens nog meer dan voetballen? Eigenlijk bijna nooit. Een tijdje geleden speelden ze wel eens jachtseizoen, maar dat is ook weer even over.

  Van welke club is Joep fan? Dat is superleuk, want ook Joep is voor Feyenoord. Net als de andere pupillen van de week van dit seizoen. De beste spelers van Feyenoord zijn Danilo en Gimenez. Joep snapt wel dat het een lastige keuze is voor Slot welke spits er moet spelen. Gimenez is fysiek sterker dan Danilo. Hij zou ze gewoon per helft wisselen! Trauner is de beste verdediger! Hoewel Feyenoord supergoed draait, denkt Joep dat Feyenoord toch tweede wordt. PSV zal wel kampioen worden. En Ajax? Die gaat het niet redden, of ze moeten Schreuder ontslaan. Maar dat hoeft niet hoor van Joep!

  En dan weer over naar Teylingen. Want daar is Joep zaterdag de pupil van de week! Joep heeft er vertrouwen in en denkt dat Teylingen gaat winnen met 2-1. Wie de beste is van Teylingen is wat lastig om te zeggen, want Joep kent niet iedereen. Maar Mark van der Heijden vindt hij wel supergoed, die heeft hij tegen Warmunda zien spelen. En verder is hij fan van Dennis, want die kent hij goed van jeugdkamp. En…tegenwoordig doet Michael Does wel eens mee bij het eerste. Stel, dat Michael Does ook bij Teylingen 1 zit, dan wil hij graag ook door Michael worden opgehaald. Dit zullen we afwachten. In ieder geval weet ik wel dat Dennis op tijd voor de deur staat bij Joep.

  __________________________________________________________________________________________________________

  Fotoalbum van Joep als Pupil van de Week.
  Fotograaf: Boukje Hoogstraten