• John de Vogel, de directeur van Twinpack met een RoodZwart hart

• Na het interview vorige week met commercieel directeur Arthur van Noort volgt deze week een leuke anekdote van niemand minder dan John de Vogel, directeur van Twinpack en bovenal jarenlang eigenaar van een Teylingen-hart.

John voetbalt inmiddels al jaren bij de Teylingen-VETS. Echter, voordat hij bij dit sterrenensemble debuteerde, speelde hij nog bij Teylingen 3. Onderstaande anekdote komt uit deze periode, een periode om (zo denken wij) nooit te vergeten!

John: "Het was in de tijd dat Teylingen 3 voor het eerst geen selectie elftal meer was. Na wat (begrijpelijk) geharrewar met het bestuur mochten wij een vrienden elftal vormen.

We hadden op een zaterdagavond een klein feestje bij Marco Oudshoorn. Het hele team was aanwezig en het bier vloeide natuurlijk rijkelijk. Het feest ging door tot in de vroege ochtend. Op deze ochtend stond echter ook de wedstrijd tegen SJC op het programma.

De toestand van vele spelers was niet best, zo was er een speler die vlak na het eerste fluitsignaal nog even moest overgeven, stond een aantal spelers nog onder de douche (inderdaad, vóór de wedstrijd!) en zaten er een paar rillend onder een stapel trainingspakken op de reservebank. Toch begonnen we deze knotsgekke wedstrijd goed en kwamen we snel op voorsprong die we de hele eerste helft vasthielden."

Nogal uitgeput begonnen we aan de 2e helft. Marco Oudshoon riep bij de aftrap “tik 'm maar opzij, dan knal ik hem er in één keer in, want ik ga niet dat hele stuk lopen”. Zo gezegd zo gedaan en Marco schoot de bal dus inderdaad vanaf de aftrap in 1 keer over de keeper heen.

Daarna werd het helaas minder en was SJC inmiddels op gelijke hoogte gekomen. Daarna kreeg SJC ook nog een strafschop om voor de winst te gaan. Volgens Fons van Rijn was dit echter geheel onterecht en hij schoot kwaad de bal weg. Vol in het gezicht van de scheidsrechter... Rode kaart, ondanks dat wij ons uiterste best deden de scheidsrechter ervan te overtuigen dat Fons niet zo goed kon schieten en het daarom dus een ongelukje was.

De strafschop werd knap door wijlen Ronald Wassenaar gepakt. Tijd om een extra verdediger in te brengen. Hans Diependaal kwam in het veld, zijn vriendin (tegenwoordig vrouw) kwam hem eindelijk eens bewonderen. Dat duurde welgeteld 30 seconden voor Hans weer met rood kon vertrekken. Daarna is ze volgens mij jaren niet meer komen kijken.

Een knotsgekke wedstrijd maar een mooie herinnering uit een fantastische tijd!d

John, bedankt voor dit leuke verhaal, nu jouw bedrijf Twinpack “sponsor van de maand is”. Fantastisch dat iemand die al zo lang lid is van onze club, zich ook als hoofdsponsor kan en wil verbinden! Wij zijn je ontzettend dankbaar en hopen deze samenwerking nog jaren voort te zetten!