KDO – Teylingen

Teylingen wederom in blessuretijd naar een gelijkspel
In een wedstrijd waarin Teylingen op helemaal niets recht had, wist het wederom in de ‘dying seconds’ een punt te pakken. Op bezoek bij KDO in de Kwakel speelden de Sassenheimers hondsberoerd en het mag een wonder heten dat Teylingen hier een resultaat aan overgehouden heeft. Met grote dank aan sluitpost Tarek Kharboutli, die als enige een dikke voldoende scoorde met een aantal fenomenale reddingen.
Op het grasveld in de Kwakel begonnen beide teams onwennig aan de wedstrijd. Heel veel onnodige fouten in de eerste fase van de opbouw, wat nergens rust bracht in het veld. Na wat speldenprikjes van de thuisploeg kwam Teylingen, redelijk uit het niets, op een 0-1 voorsprong via een eigen doelpunt van Timo Kas. In de fase hierna was het KDO wat de klok sloeg en keer op keer gevaarlijk werd, vaak door slordigheden van Sassenheimse kant. Kharboutli moest al enkele keren handelend optreden en de 1-1 leek niet uit te kunnen blijven. Na een oerdomme overtreding van Jelle Vooijs in het strafschopgebied mocht Bas Kok aanleggen vanaf elf meter en hij faalde niet.
Na de onderbreking schoot Mark van der Vlugt een vrije trap op de paal. KDO bleef opportunistisch spelen en dat resulteerde in een aantal mega kansen. Wederom was het Kharboutli met een heldenrol. Een kwartier voor tijd schoot Sven Vlasman hard van afstand raak en leek de wedstrijd gespeeld. Totdat Lasse van Wijk vanuit de tweede lijn, diep in extra tijd, hard en droog de 2-2 binnen knalde.
Teylingen heeft geen moment goed gevoetbald en dat is jammerlijk. Wanneer de opbouw in de eerste fase al onzorgvuldig is, wordt positiespel spelen een groot probleem en dat verklaard direct waarom Teylingen niet aan voetballen kwam. Twee punten uit twee wedstrijden is een valse start en volgende week, thuis tegen Altior, zal er gewonnen moeten worden.
Middenvelder Mark van der Vlugt sprak duidelijke woorden na afloop: ‘Het veldspel was dramatisch van onze kant. We geven zeer knullig de goals weg, maar uiteindelijk mogen we blij zijn dat we nog een punt gepakt hebben. Dit is echt dankzij Tarek die als enige een voldoende scoorde. Helaas een valse start van de competitie, zeker wat betreft het niveau. De beker was goed, maar nu in de competitie spelen we twee keer slecht. Volgende week zal het spel beter moeten en hebben wij de drie punten hard nodig om erbij te blijven’.
14. 0-1, Timo Kas (e.d.)
38. 1-1, Bas Kok (pen.)
73. 2-1, Sven Vlasman
90+4. 2-2, Lasse van Wijk
Opstelling: Kharboutli, Dofferhoff (75. de Louw), Vooijs, van den Nouland, Acimovic (64. Heemskerk); Rodenburg, van der Vlugt, van Wijk; Ritzen, Zwetsloot en Prange (46. de Ridder).

1 thought on “KDO – Teylingen

1. Peer

graag wil ik een lans breken voor Jelle. Ik heb voor mijn uitleg ook de foto bijgevoegd (laatste in de serie) Jelle raakt de bal, krijgt een hand in zijn gezicht (met tand door zijn lip als gevolg) en de speler van KDO laat zich hierna theatraal vallen met een luide kreet. Misschien had Jelle slimmer moeten zijn, misschien had de scheidsrechter het beter moeten beoordelen, misschien is het uitermate kinderachtig maar het is in ieder geval slim gespeeld door de speler van KDO.