KDO – Teylingen

Teylingen speelt wederom gelijk

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Teylingen een punt overgehouden. In de Kwakel kwamen de Sassenheimers op een vroege 0-2 voorsprong, maar wisten die niet vast te houden: 2-2.

Teylingen, met Tom van der Vlugt op de bank, begon uitstekend aan het treffen met KDO. Op het lastig te bespelen grasveld in de Kwakel schoot George Hulsbosch na 73(!) seconden raak. In het vervolg had Teylingen de overhand in het veldspel en de 0-2 was een schitterende uitgespeelde aanval met als eindstation spits Jaap Zwetsloot. Kort hierna had diezelfde Zwetsloot dé mogelijkheid om zijn team op 0-3 te zetten en wedstrijd al voor de rust in het slot te gooien. Precisie ontbrak in z’n afronding. KDO kwam, op dat moment uit het niets, op 1-2 door Bart Hoving en het geloof was terug bij de middenmoter.

In het tweede bedrijf pakte KDO direct het initiatief richting doelman Pieter Witteman die keer op keer een sta in de weg bleek. Kans op kans werd slecht ingeschoten, dan wel goed gekeerd. Een kwartier voor tijd moest Teylingen dan toch capituleren. Een vermeend duw- en trekspel werd bestraft met een penalty die Jesse Stange uiteindelijk feilloos benutte. KDO wilde meer, maar kreeg dit niet. De enige kans voor Teylingen in de tweede helft was de grootste van allemaal: kort voor tijd schoot Lasse van Wijk de bal van dichtbij keihard tegen een verdediger op, wat geen doelpunt opleverde. Een enerverende wedstrijd eindigde hiermee in een gelijkspel.

Middenvelder Dirk Zwetsloot was teleurgesteld na afloop: ‘We kwamen niet meer aan voetballen toe in de tweede helft. Het had niet gehoeven, 0-2 voor, dat moet je kunnen uitspelen. Zeker na ons goede begin. We maken de snelle 0-1 en daarna een fantastische 0-2. De tweede helft geven we het helemaal weg. Het maakte niet uit hoe we zouden winnen, als we maar drie punten pakten’. Over het slot van de competitie zegt hij het volgende: ‘Het wordt langzaam twee voor twaalf, volgende week thuis tegen DOSR moeten we er een stapje bijzetten en winnen. Ik baal er nu echt van’, sloot hij af.

Teylingen speelt hiermee de laatste drie wedstrijden gelijk. In 2018 hebben de Sassenheimers zes punten uit zes wedstrijden gepakt. Het gat naar de vervloekte p/d plek is slechts twee punten, maar het gat naar plaats vijf op de ranglijst is slechts vier punten. Aanstaande zondag komt DOSR, de nummer vier, op bezoek en in de heenwedstrijd werd er met 1-0 verloren. De twee weken daarna kan Teylingen ook zaken doen, want dan staan Alphen (uit, de nummer laatst) en Hvv (thuis, de nummer twaalf) op het programma.

2. 0-1, George Hulsbosch

20. 0-2, Jaap Zwetsloot

27. 1-2, Bart Hoving

77. 2-2, Jesse Stange (pen.)

Opstelling: Witteman, Acimovic, van den Nouland, B. van der Vlugt, van der Krogt; van Wijk, M. van der Vlugt (71. Jongen), D. Zwetsloot; Hulsbosch (71. T. van der Vlugt), J. Zwetsloot en de Ridder.