Laatste Clubblad

Na 49 jaargangen en 2000 nummers wordt er een punt achter het clubblad gezet.
We waren in de regio nog een van de laatste verenigingen die het nog uitgaven.
Helaas! Vooral voor de ouderen leden cq donateurs.
Een tijdperk is weer voorbij,het digitale is ingegaan.

We kunnen dit echter niet zomaar achter ons laten zonder een terugblik en een beetje hulde te geven aan de mensen die het clubblad vroeger hebben gerealiseerd en ook de talloze vrijwilligers door al die jaren heen.

In 1968 waren de grondleggers voor het uitbrengen van een clubblad Jan de Bruin, Jo Kaptijn en Nico Koelewijn.
Vooral Jan was de grote stimulator,het blad werd zijn geesteskind.

De opstart was moeilijk .Er moesten medewerkers gevonden worden als ook een onderkomen om het blad te maken.
In onze eigen kantine ging het toen niet omdat we die toen nog deelde met Ter leede.
Omdat Jan samen met Jan Jonkman( ook jarenlange medewerker) werkte bij Frijlink en Zn mochten we gebruikmaken op de maandagavond van hun kantine.
Verder regelde jan alle medewerkers ,typistes,vergaarders, en omdat het ook rondgebracht moest worden de agentschappen en ook de lopertjes.

Alles bij elkaar toch ongeveer 35 vrijwilligers.
Daarbij ook nog een reclamecommissie die door de verkoop van advertenties het blad zo goedkoop mogelijk te houden
Schrijven kon hij ook als de beste. Als er bladvulling nodig was ging hij achter de typemachine zitten .De meest aktuele en geestige stukjes schudde hij
onder het genot van een jongeklare uit zijn mouw.
Later ging hij van baan veranderen en werd concierge bij de MULO
Bij Frijlink moesten we toen weg en werd een tijdelijk onderkomen geregeld bij de familie hulsbergen om daarna te belanden in een
klaslokaal bij de MULO.
Toen echter in 1974 we konden beschikken over een nieuw voetbalcomplex kon verder alles gedaan worden in onze eigen kantine .
Helaas is Jan daarna veel te vroeg overleden .Een verschrikkelijk gemis ook voor de vereniging.

Nico koelewijn werkte als tekenaar bij de aardewerkfabriek van Velzen. Tekenen was zijn passie. Van speciaal bijzondere gebeurtenissen maakte hij een tekening en fleurde zo het blad op.
Jo Kaptijn was de rechterhand van Jan.
Jo werkte bij drukkerij de Gruyter,en wist dus alles van een blad uitgeven.

Hij zette de vouwers en de typistes aan het werk, deelde het blad in maakte de stencils volledig en draaide de boel uit.
Daarna gingen de vergaarders aan het werk. Ongeveer 800 boekjes werden er klaargemaakt en konden de dagen erna rondgebracht worden.

Na drie jaar kwam het honderdste nummer uit en dit werd uitgebreid gevierd.
Vanuit het bestuur werd de redactie en vrijwilligers in het zonnetje gezet.
Vooral de wedstrijdsecretaris de hr Zeestraten was een heel blijde man.
Door het uitbrengen van het blad werd hem een hoop werk bespaard.
Spelerskaarten uitschrijven en rondbrengen,het vermelden van wedstrijden en opstellingen het ging nu allemaal via het clubblad.
Tevens konden er ook de wedstrijdverslagen in.
Geproost werd er op het honderdste nummer en de hoop werd uitgesproken dat het blad ook de 250 zou halen nog niet wetende dat het er 2000 zouden worden.
In der loop der jaren zijn er diversen redacteuren geweest
Sommige echter maar voor een korte periode.
De laatste verdiend echter wel een speciale vermelding.
31 jaar redacteur, terecht is hij door de club vorig jaar ook benoemd als lid van verdienste.
Jammer dat het zo eindigt maar de vooruitgang is niet tegen te houden.
Van hieruit alle vrijwilligers bedankt en vooral die paar die vanaf het begin bij het clubblad betrokken zijn geweest.

Jaap van Vliet.