Lentefeest, verslag

Zaterdag 7 april; een dag die begon met zon en het werd steeds aangenamer. De eerste lente kriebels troffen ons allen en ook de eerste korte broeken werden uit de kast gehaald. Een echte lente dag met een geweldige temperatuur! Echt een dag voor een Lentefeest. Wat een planning. Een top aftrap voor de lente met daarop volgend hopelijk een geweldige zomer.

Door het zonnetje zat de sfeer en dan ook direct in en konden we veel blije en enthousiaste jongeren verwachten voor anderhalf uur “ouderwets spelletjes doen”. Na een duidelijke uitleg van een van de dames van de activiteitencommissie ging de wedstrijd van start. En een wedstrijd was het! Per team, in totaal 8 teams van ongeveer 5 a 6 kinderen, moesten alle spellen zo goed mogelijk uitgevoerd worden. Per gewonnen spel kon je met je team 3 punten verdienen. Bij gelijk spel kreeg je 2 punten en bij verlies slechts 1 punt. Herkenbaar??

Alle spellen werden met veel fanatisme gespeeld. Het olifant slingeren, het piramide spel, de estafette en het eieren wapperen. Alles was even leuk en de kids deden alles mee, met zweet op het voorhoofd en de tong uit de mond. Geweldig. Maar ook de leiders! Onder het motto “je moet het kind in jezelf niet verliezen”; ook zij deden mee en stonden de kinderen luidkeels aan te moedigen. Het was gewoon weer ontzettend leuk om te zien.

Het winnende team werd bekend gemaakt en als prijs kregen deze kinderen een snack bon,  te besteden bij Teylingen.
Als afsluiter werden de leiders door hun kids in toiletpapier gewikkeld voor het bekende mummie spel. De leiders waren al enigszins oververhit en dan ook nog strak ingepakt worden; het was afzien. Maar voor de kids des te leuker…

En toen was het feest al weer afgelopen, wat ging de tijd snel! Een hele gezellige zonnige avond met vele leuke kinderen. Bij vertrek kreeg iedereen een zakje chips mee om thuis op te eten en nog even te vertellen over de avond. Als dit een voorbode is voor de komende lente en zomermaanden, dan komt het zeker goed! Iedereen bedankt weer voor de komst, de hulp maar vooral de gezelligheid.

De activiteitencommissie Marjolein Schaap