• Lex is Pupil van de Week

 • We mogen weer! Zaterdag speelt Teylingen 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor de competitie. De tegenstander is Boshuizen en de eerste pupil is Lex Terol uit Teylingen JO12-2.

  Lex is begonnen toen hij 7 jaar was, in Teylingen JO9; want toen Lex begon, bestond JO8 nog niet!  Hij is nu aan zijn 4e seizoen bezig. Het eerste team was de JO9-3 en hij is via de JO10 en JO11 nu in de JO12-2 terecht gekomen. Leider van het team was heel lang zijn vader Jeroen, maar die heeft dit seizoen het stokje overgedragen aan Erik van der Vlugt en Niels Batenburg. De trainers van Lex zijn Tim en Jonathan uit Teylingen JO17-1. Dit zijn leuke trainers; het leukste om de training is sprinten van de 16 naar de middencirkel. Ik heb horen vertellen dat Lex dit heel goed kan!

  Afgelopen zaterdag speelde Teylingen JO12-2 tegen Lisse. Helaas werd de wedstrijd verloren met 2-5, maar het was wel een leuke, spannende wedstrijd. Lex speelt in de verdediging of op het middenveld. Hij zorgt ervoor dat de keeper niet zo vaak hoeft te ‘vissen’. En soms scoort hij zelfs nog een goal ook!

  Lex zit op de Overplaats in groep 8. Hij was voor het interview net op schoolkamp geweest. De juffen zijn juf Sara en juf Bonnie. Die zijn wel heel leuk en het kamp was ook top! Juf Sara doet regelmatig een leuk vangspelletje in de klas. Maar ook Bonnie houdt van spelletjes doen in de klas. Wordt er dan niet geleerd? Ja tuurlijk wel! Het leukste vak op school is natuurlijk gym, want dan wordt er soms ook gevoetbald. Bij de andere vakken moet Lex goed opletten, want hij wil later graag dierenarts worden. Lex is namelijk gek van beesten. Thuis heeft familie Terol dan ook 3 kippen, 3 konijnen en 1 hond. Ze hebben dus een lekker eitje ’s ochtends bij het ontbijt. De hond heet Gijs, en is een labrador. Gijs is wel op leeftijd, hij is al bijna 14 jaar, en is ontzettend lief.

  Lex heeft een broertje Minze van 8 jaar en een zusje Josefien van 7 jaar. Minze en Josefien zitten zelf op korfbal, dus ze kunnen niet zo vaak bij elkaars wedstrijden kijken. Maar zaterdag zijn ze zeker van de partij als Lex de aftrap gaat nemen bij Teylingen 1.

  Lex is fan van Ajax, maar is er nog nooit geweest. Alle spelers van Ajax zijn goed, dus Lex heeft niet echt een favoriet. Wel zou hij later het liefst zo goed willen worden als Messi. Maar Lex heeft nog een andere ambitie. Hij zou ook graag keeper willen worden. In zijn eigen team is Kareem keeper, maar als Kareem geblesseerd is of een keertje niet kan, wil Lex wel graag keepen. Deze keepersgenen heeft Lex van zijn oom, Joost Terol. Joost is echt wel een hele goede keeper, hij heeft gekeept bij De Graafschap. Utrecht, Sparta en in Griekenland. Nu is hij helemaal gestopt en politie agent geworden. Dat is ook lastig combineren met keepen bij een andere club. Van Joost kan Lex veel leren, dus wie weet, over een jaar of wat staat Lex gewoon in de goal bij Teylingen 1. Dan zal ome Joost vast nog wel eens komen kijken.

  Lex zit naast voetbal ook op tennis. Dat kan Lex ook goed. En kiezen tussen voetbal en tennis is voor hem een onmogelijke keuze, dus hij blijft lekker allebei de sporten doen.
  Vrienden van Lex zijn Jesper en Tino. Tino zit bij Lex in het team, en Jesper kent hij van school. Met zijn vrienden gaat Lex graag voetballen en gamen. Bij gamen houdt Lex van Fortnite en FIFA. Uiteraard weer een voetbalspel!

  Aanstaande zaterdag is Lex dus de eerste ZATERDAG pupil van Teylingen. Lex heeft alle vertrouwen in Teylingen 1 met 3-2! Hij wordt opgehaald door Dani Hoogkamer, die kent hij nog van Teylingen jeugdkamp. Wij wensen Lex en natuurlijk alle spelers van Teylingen 1 een hele leuke wedstrijd toe en dat de punten maar in Sassem mogen blijven!