• LSVV'70 geeft het na een uur op

 • Voor beide teams waren de belangen groot op De Roodemolen. Teylingen is onderweg naar de schaal en de champagne en voor LSVV’70 komt dat natje ook voor de dag wanneer handhaving een feit wordt. Het bleef lang spannend qua stand, maar na de 2-0 vervloog de Leidse hoop op een resultaat. Niet altijd zijn de trainers het eens over wat zij zagen. Zo ook niet Rob Jonkman en Freek Jansen. Hun visie over dit duel is interessant.

  Eerst de winnende trainer. ,,We hebben misschien niet geheerst, maar ook weinig weggegeven. Daarnaast hebben we zelf zat kansen gehad, maar we waren niet gelukkig in de afwerking. Daardoor bleef het lang 1-0 en mocht LSVV’70 misschien blijven hopen. De uiteindelijke 4-1 zege zegt evenwel genoeg. We hebben ze stuk kunnen spelen. Voor een leuke pot heb je twee ploegen nodig.”

  Jansen namens de Leidse ploeg: ,,We hebben een leuke middag beleefd en best heel aardig gespeeld. Gelukkig waren Jiddo Doornenbal en Jos van Beuningen er weer bij en daarmee hadden we meer stootkracht voorin. Ik ben van mening dat we een uur lang prima weerstand hebben geboden en we hebben zeker onze kansjes gehad. De 2-0 viel uit een strafschop en die had niet gegeven mogen worden. Daarna weet je dat het wel klaar is, want Teylingen staat ook niet voor niets bovenaan. Toch putten we hier moed uit en we zijn ervan overtuigd dat we nu tegenstanders gaan treffen waartegen we punten kunnen pakken. Nee, moeten pakken. Als dat niet lukt en we degraderen dan hebben we niets in deze klasse te zoeken. Maar wat ik zeg; we zijn weer grotendeels compleet en moeten nu gaan laten zien dat wij zeker in deze klasse thuis horen.”

  Jonkman: ,,Het was goed te zien dat Dirk Zwetsloot weer terug was. Hij is een belangrijke pion. Sowieso zijn de pijntjes zo goed als verdwenen en zo kunnen we ons opmaken voor de eindsprint. Het mag duidelijk zijn dat we niet veel kunnen morsen en uiteraard willen we Koudekerk op afstand houden. We leven van wedstrijd naar wedstrijd. Eerst wacht ons een leuke en uitdagende pot tegen SJC. Daarna gaan we pas aan Warmunda denken. We willen dolgraag naar de derde klasse, omdat we dan meer voetballende ploegen zullen treffen en dat ligt ons beter.”

  Op zijn beurt wil Jansen niets van de vijfde klasse weten. ,,Alsjeblieft niet, nee. Maar we zullen het wel zelf moeten oppakken. Ook dit seizoen hadden we weer vaak heel veel invallers en daardoor moest ik dikwijls zelf ook ballen. Eigenlijk wil ik dat niet meer, want de beslissing om eerder te stoppen nam ik niet voor niets. Ik ben er ook wel klaar mee om elke week bij het tweede, derde en vierde te moeten aankloppen voor spelers. Daar moeten we vanaf. Daarom zijn we druk bezig om ons netwerk te gebruiken om zodoende met een bredere groep te kunnen gaan werken. Door het missen van wekelijks veel spelers zijn we in de problemen gekomen. Gelukkig hebben we na de wanvertoning tegen Kickers’69 van vorige week nu weer veel meer laten zien tegen een sterke tegenstander. Jammer enkel dat we dat niet de hele pot hebben kunnen vasthouden.”

  De grootste kampioenskandidaat kwam via Rik Prange op voorsprong. De middenvelder opende vorige week ook al het bal tegen Bernardus. Tom van der Vlugt pikte na de onderbreking ook weer zijn doelpuntje mee, maar vooral Cas Lubbe lichtte zichzelf prima uit met twee doelpunten als invaller.

   

  Tekst: Hennie Kanbier, Leidenamateurvoetbal.nl
  Foto's: Peer Compeer. Alle foto's zijn te zien op onze Facebookpagina