• Lucas is Pupil van de Week

 • Zaterdag staat de topper tegen FC Oegstgeest op het programma. Kan Teylingen de punten in Sassenheim houden? Aan de pupil van de week zal het niet liggen, dat is Lucas de Graaf uit Teylingen JO12-1. Voor Lucas is het extra leuk om tegen Oegstgeest pupil te zijn, want hij kent deze club goed. Zijn vader is namelijk in Oegstgeest opgegroeid, en hij en de opa van Lucas hebben altijd bij UDO gevoetbald. Inmiddels bestaat UDO niet meer, dat is opgegaan in FC Oegstgeest. En zijn opa en papa zaterdag nu voor Teylingen of voor Oegstgeest? Nou, het zit zo…opa moet van Lucas voor Teylingen zijn, dus het komt wel goed met de voorkeur. Ze zullen de juiste kleuren toejuichen.

  Lucas is begonnen met voetballen bij UDO, want opa trainde toen de ukkies. Dat heeft opa 25 jaar gedaan (!), hij is in 2018 gestopt, net voor de fusie. Dus Lucas ging gezellig naar de training van opa. Lucas woonde in Sassenheim dus toen opa stopte, was dit het moment om een transfer te maken. Dat werd Teylingen, want dat was het dichtste bij 😊 en Teylingen is de gezelligste club van Sassenheim! Hij kwam toen in de JO9-1 en heeft daarna in de JO10-1, JO11-1 gezeten, en dit seizoen dus in de JO12-1! Trainers van het team zijn Bob, Ton en papa John; zij geven goede training met leuke oefeningen. En natuurlijk gaat Lucas altijd naar de training, dat kan ook niet anders als je vader ook trainer is. Behalve dan als hij ziek is, maar dat is logisch. En wat denkt u? Terwijl ik dit interview doe, is Lucas zich mentaal op het voorbereiden op zijn eigen wedstrijd met de JO12-1 tegen Oegstgeest. Want de derby staat voor hem nu ook op het programma met opa natuurlijk langs de lijn (ik weet inmiddels dat het de wedstrijd helaas verloren, is, dus zaterdag dan maar revanche met Teylingen 1). Lucas speelt in het team op het middenveld, maar is eigenlijk een aanvaller. Het liefst speelt Lucas als buitenspeler, maar om tactische reden speelt hij op het middenveld. Hij heeft namelijk een gigantisch loopvermogen, dus logische keuze. Lucas scoort regelmatig een goaltje, vorig jaar wist Lucas de winnende penalty te scoren op het Han Bastiaanstoernooi. En wat denkt u? Tegen Oegstgeest!

  Bij Teylingen wordt jaarlijks het jeugdkamp georganiseerd: Lucas gaat dit seizoen voor de 3e keer mee en wat is extra leuk: z’n moeder Sabine gaat dit jaar mee om te koken. Ik weet uit ervaring dat dat superleuk is! Het kamp is top: veel leuke bosspellen, de dropping enz. Lucas heeft er nu al zin in. Maar eerst moet hij nog een aantal weken zijn best doen op school.

  Lucas studeert door de weeks aan de Startbaan in groep 7 bij meester Frans! Ja Lucas is een bofkont, want hij zit dit jaar bij meester Frans. Een aantal van z’n vrienden, Jelte, Tias en Wout, hebben Frans namelijk gemist als leraar. Frans heeft een groepswissel gemaakt afgelopen jaar gemaakt van groep 8 naar groep 7, en dat zorgt voor wat teleurstelling want meest Frans is een hele toffe meester. Het leukste op school is buitenspelen en gym. Met het buitenspelen kunnen ze lekker voetballen. Verder vindt Lucas topografie heel leuk. Dat vindt Lucas supermakkelijk en hij weet ook precies waar alle plaatsen liggen. Het stomste op school is Atlantis, dat is een nieuw programma voor begrijpend lezen. Dan moet je hele stukken tekst lezen en opdrachten maken. Dat is dus echt vet saai! Later zou Lucas treinmachinist worden en…. Wil hij voetballen in Teylingen 1. Dat moet wel lukken hoor, je zorgt gewoon dat de trein op tijd stopt in Sassenheim en stapt dan uit om naar Teylingen te gaan. Wil Lucas dan geen profvoetballer worden? Nee hoor, dan had hij nu al ontdekt moeten zijn en hij weet heel goed dat maar weinig jongens dit kunnen halen.

  De vrienden van Lucas zijn: Tias, Jelte, Wout, Ravi, Thijs, Cas, Isao, Mees, Frenk, Ruben en nog veel meer, te veel op te noemen. Het leukste om te doen met zijn vrienden is gamen (Fortnite) en lekker buiten spelen (lees: voetballen). Verder kijkt Lucas ook graag naar voetbal op televisie of gaat hij naar het stadion. Zijn favoriete club is Ajax en regelmatig gaat Lucas met zijn papa John naar de Arena. De beste voetballers van AJAX zijn nu Henderson en Brobbey. Denkt Lucas dat het nog goed gaat komen? Lucas hoopt dat AJAX nog Europees voetbal zal halen. Gaat mama Sabine dan nooit mee naar het stadion? Nee, zij is voor Feyenoord. Ik denk dat het afgelopen zondag daarom voor haar een mooie middag is geweest.

  Voor aanstaande zaterdag is iedereen gelukkig voor hetzelfde team: Teylingen 1 natuurlijk. Lucas vindt Dennis van den Nouland de beste speler en daarom gaan we vragen of Dennis hem komt ophalen. Hij was namelijk de overbuurman van Lucas in het appartementencomplex aan de Koetsiersweg. Daar maakten ze vaak een praatje. En wat zal de de uitslag zaterdag worden? Lucas heeft er wel vertrouwen in, hij verwacht dat het 3-1 gaat worden. Dan wordt het een mooi feestje!

  Zie ons Facebookalbum voor een prachtige fotoreportage