Lucas is Pupil van de week

Het vervolg van Van der Veer, deel 2, Lucas!

Morgen speelt Teylingen thuis tegen ROAC en komt deel II van familie van der Veer als pupil aan bod: Lucas van der Veer. Op de vroege morgen mocht ik Lucas al interviewen die even duidelijk aangaf waarom hij voor Teylingen heeft gekozen en niet voor Ter Leede. Dat is eigenlijk heel simpel, want Teylingen is dichterbij , bij Teylingen worden heel veel leuke dingen georganiseerd en zijn vriendjes spelen bij Teylingen. Hij denkt alleen wel dat de scouts vooral bij Ter Leede komen kijken, maar dat is niet erg want Lucas wil toch graag bij Teylingen blijven. Het is zo’n gedoe als je bij een profclub moet spelen. Gelukkig maar! Wij zien Lucas graag later voetballen in Teylingen 1!
Lucas voetbalt nu in Teylingen JO11-1, dus het duurt nog wel even voordat hij in Teylingen 1 staat. Al die jaren heeft hij samen met zijn broer in 1 team gespeeld. Dat is wel zo handig voor de ouders, want nu hoeven ze niet te splitsen. Ze zijn nu bezig aan het 3e seizoen en ook het 4e komt eraan! Trainers van het team zijn Jorn en Bram. Lucas vindt ze allebei leuk en aardig en dat komt ook omdat ze niet altijd serieus zijn. Ze geven wel goede training hoor (zitten nu op trainerscursus) en zijn top leiders. Lucas gaat trouw naar de training, ze hebben pas 2x gemist. Deze week omdat ze jarig waren, Lucas en Rafael zijn 10 jaar geworden. Tijd voor een feestje! Laat dat nu net morgen in het clubhuis zijn na de wedstrijd!
Lucas en Rafael, hoe houden we ze eigenlijk uit elkaar? Hoe weten we dat morgen niet stiekem Rafael voor de 2e keer pupil is. Dat zou Lucas natuurlijk niet toelaten…Maar moeders is heel handig. Rafael heeft meestal rode kleren aan en Lucas blauw of geel. Easy toch? En de een heeft 1 kruin en de ander 2 kruinen. Verder lijken ze gewoon sprekend op elkaar. Alhoewel…Lucas heeft net iets bollere wangen.
Rafael en Lucas zitten niet bij elkaar in de klas. Lucas zit in groep 6 op de Kinderburg bij juf Kelly. Ze is soms een beetje boos, maar dat komt omdat de kinderen in de klas zitten te klieren, maar vooral heel erg aardig. Ze kan heel erg goed uitleggen en daarom heeft Lucas het best naar zijn zin op school. Elke dag is er wel iets leuks, zwemmen, gymen, schooltuin en handvaardigheid. En rekenen vindt Lucas ook heel leuk. Het stomste vak is taal, vooral spelling. Lucas en Rafael zijn dus precies ‘ hetzelfde’. Ook Lucas weet nog niet hij later wil gaan worden.
Vriendjes zijn er in overvloed: Tijn, Thijs, Damian, Teun, Gijs, Sam, Ben, Jasper, Marijn, Stef en Niels. Met zijn vriendjes gaat Lucas lekker voetballen en gamen. Natuurlijk Fortnite, mindcraft en FIFA 19. Televisie kijken is een beetje uit, tegenwoordig is het You Tuben…(behalve dan het jeugdjournaal). En wat wordt er dan gekeken bij You Tuben? Vooral games! Favoriet is toch en Enzo Knol, die heeft de meeste volgers wel bijna 3.000.000. Is You Tuber worden dan niks voor Lucas? Nee dat wil hij ook niet, dat lijkt hem saai.
Lucas is fan van Ajax, en heeft nu ook zijn AJAX kleding aan. Lucas gaat ervan uit dat Ajax nog wel kampioen gaat worden, en ze gaan zeker ook winnen van Juventus. De beste speler van Ajax is Lasse Schone, want die schiet lekker hard. Handig als hij een vrije trap moet nemen.
Bij Teylingen is favoriet Jaap Zwetsloot, omdat hij zo heerlijk kan scoren. Een groot voorbeeld voor Lucas, want die heeft al 20 x gescoord terwijl hij centraal achter staat. Of Jaap Lucas kan ophalen is nog maar de vraag, maar anders heeft Lucas nog een favoriet. Dat is Wesley Ritzen. Onze spits die wellicht volgend jaar net zoveel gaat scoren als Jaap.
Eerst morgen, dan hopen we dat Teylingen gaat winnen van ROAC. Maar winst of verlies, het wordt toch wel gezellig bij Teylingen!

Klik voor alle foto’s van Lucas op zondag 7 april 2019