Lucas is pupil van de week

Lucas, rood witte kleuren en de juf hoe heet ze ook alweer….

Zondag speelt Teylingen tegen TAC ’90 en is er ook weer een pupil van de week. Deze keer is het Lucas Janssen uit Teylingen JO11-1. Lucas checkte wel even of ik zijn naam goed had gespeld. Lucas met een c, en Janssen me 2 ss’en want als je pupil bent, dan moet dat wel goed staan in het verslag! Lucas heeft iets bijzonders. Hij woont namelijk in Rijnsburg en je zou dus verwachten dat je bij de uien zou voetballen (want zo noemen ze de Rijnsburgers). Hij is inderdaad wel begonnen bij Rijnsburgse Boys, maar wilde liever bij zijn ooms voetballen. Die voetbalden bij Teylingen, en de transfer van geel zwart naar rood zwart werd beklonken! Lucas is begonnen in Teylingen F3 en via de F1, JO11-3 nu in de JO11-1 beland. Zijn leiders en trainers zijn Bram en Jorn; dit zijn aardige gasten en ze geven goede training. Lucas speelt in de spits en wist trots te vertellen dat hij al 7 doelpunten had gescoord. Met als klapper afgelopen zaterdag toen hij maar liefst 3 x het net wist te vinden. Ondanks deze 3 goals heeft het team wel verloren, net aan met 5-4 van Alphense Boys. Ondanks dat Lucas dus niet naast de deur woont, komt hij trouw elke week 2 x trainen. En hij wordt dus steeds beter en beter. Lucas zou graag een transfer krijgen naar de club met rood/witte kleuren. Liefst AJAX, want daar is hij fan van, maar als dat niet lukt is Foreholte ook een optie. Die spelen in hetzelfde tenue en daar voetbalt nog een oom van Lucas. Ik zelf begrijp dat niet zo goed, maar dat komt omdat ik graag wil dat Lucas bij Teylingen blijft. En waarom AJAX? Dat komt omdat z’n hele familie voor AJAX is. Tja, wat zal ik daar eens van zeggen…Wist u dat het eerste woord dat Lucas kon zeggen AJAX was? Ik denk zelf dat ze het niet goed gehoord hebben. Ze gaven Lucas gewoon spruitjes te eten en dat vond hij niet zo lekker. Hij zei toen ajakkes….

Lucas had zich goed voorbereid en heeft een top 7 gemaakt van zijn favoriete voetballers:
1    Klaas Jan Huntelaar
2    Kasper Dolberg
3    Lasse Schone
4    Neres
5    Hakim Zyech
6    Tadic
7    Matthijs de Ligt

Hij wil graag op Huntelaar lijken, de topscoorder van Ajax. In ieder geval niet op Neres ?.

Lucas zou het liefst de hele week met voetbal bezig zijn, maar dat gaat natuurlijk niet. Hij moet naar school en zit op de Schakel in Rijnsburg, in groep 7. Hij heeft 2 juffen, juf Iris en juf naam weet ik niet meer. U moet weten dat Lucas best een beetje zenuwachtig was voor het interview dus hij was de naam van zijn juf vergeten. Dat zegt overigens niets over de juf, want hij vindt haar heel aardig. Het leukste op school is gym, knutselen en buiten spelen. Al het andere vindt Lucas een stuk minder leuk. Wat wil Lucas dan eigenlijk later worden? Het liefste politie agent, maar daar moet je wel snel voor zijn. Dat is Lucas wel, en je moet natuurlijk ook goed kunnen rekenen voor de bekeuringen. Maar bekeuringen daar doet Lucas niet aan, hij wil gewoon motoragent zijn en achter de criminelen aan. Zodat het veiliger wordt op straat!

Lucas heeft een grote familie, met allemaal voetballende ooms en een sportieve tante. En ook zijn vader zit op voetbal, maar dan wel bij de uien. Hij heeft een broertje van 3 jaar, Milan is zijn naam. Het is een lief broertje en hij kan goed stoeien. Lucas wint natuurlijk wel met stoeien, want Lucas is al 10 jaar. Maar later….als ze allebei groot zijn, dan kan Milan misschien wel winnen. Verder was er in huize Janssen een konijn Flappie, maar die is er niet meer. En willen vader Luuk en moeder Sandra nog een nieuw huisdier? Nou, dat denkt Lucas niet. Met Lucas en Milan hebben ze het al druk genoeg.

Vriendjes van Lucas zijn Boris, Luus, Jadey, Lynn, Dave, Dinand, Marijn, Timo en Tijn. Dat zijn jongens van school en uit zijn team. Met zijn vrienden gaat Lucas graag voetballen en slootje springen. Het is de bedoeling dat Lucas dan over de sloot springt, maar hij moet nog even blijven oefenen, want 9 van de 10 x haalt hij de overkant niet. Dat is dan weer niet zo leuk voor zijn moeder. Want meestal doet hij dit soort spelletjes niet in zijn zwembroek.

Anders hobby’s zijn hardlopen (belangrijk als je bij de politie wilt) en doelpunten maken. Lucas kijkt niet zo veel televisie, maar wel naar youtube. Lekker filmpjes volgen van Enzo Knol, Cromotag,en soms ninja. En hij is nog vergeten te zeggen dat hij ook graag Fortnite speelt.

Zondag is dus de dag voor Lucas. Hij heeft een favoriete speler in Teylingen 1, maar ook een groot idool in Teylingen 2. Lucas is namelijk dikke vrienden met Koen van der Vlugt. Dat is zo gekomen op kamp, waar Lucas in het team van Koen zat. Die twee waren onafscheidelijk, maar ja Koen zit niet in Teylingen 1 he. Daarom heeft Lucas nog een favoriet, en dat is Wesley Ritzen. Die kan goed voetballen en hij staat ook nog rechtsvoor. Lucas kan nog wat van hem leren! En dat gaat hij zeker zondag doen. Hij gaat Wesley aanmoedigen en hoopt dat Wesley gaat scoren. Lucas verwacht dat Teylingen 1 gaat winnen met 3-1. En Wesley? Die hoeft niet helemaal naar Rijnsburg te fietsen om Lucas op te halen, Lucas logeert bij opa in Voorhout. Anders is Wesley al moe voordat de wedstrijd zou beginnen namelijk. Wij wensen Lucas heel veel plezier en hopen dat hij de uitslag goed voorspeld heeft.