Luuk is pupil van de week

Luuk, een Nederlands kampioen op rechtsback

Aanstaande maandag speelt Teylingen weer een thuiswedstrijd, en wel tegen HVV. Luuk is dan pupil van de week, nadat het de laatste thuiswedstrijd niet door kon gaan ivm de kou

De pupil die Teylingen geluk gaat brengen en naar de overwinning gaat schreeuwen is Luuk van den Berg. Luuk voetbalt nu zo’n 3 jaar bij Teylingen. Eigenlijk had Luuk niet zoveel met voetbal; bij de hummels vond hij het voetballen nog niet zo leuk. Hij ging liever op atletiek, hij kan namelijk heel hard rennen, en goed over hordes springen. Vorig jaar is hij zelfs Nederlands kampioen estafette geworden met nog 3 andere jongens. Wauw, een Nederlands kampioen op de bank, dat moet goed gaan komen. Maar Luuk is niet alleen goed in sprinten, hij kan ook heel lang rennen. Toch is afgelopen december een knoop doorgehakt. Het was lastig om atletiek te blijven combineren met voetbal en Luuk heeft dus voor voetbal gekozen. Fijn voor Teylingen! Toch heeft hij heel veel profijt van zijn atletiektrainingen, want hij kan het hele veld overrennen als het moet en hij houdt het heel lang vol. Luuk is een echte verdediger en speelt in Teylingen JO11-1; hij staat eigenlijk altijd rechtsachter. En dat is een prima plek. Af en toe gaat Luuk wel mee naar voren en dit seizoen heeft hij toch al een doelpuntje meegepikt. Maar hij is dus meer gefocust op verdedigen. Elke week gaat Luuk trouw naar de training, meestal 2 x per week. De training wordt gegeven door Tim en Nick en die zijn ook de coaches. En het zijn hele goede coaches. Ze geven serieuze training maar zijn er ook bij leuke dingen. Zo zijn ze met het hele team naar de kermis geweest, goed voor de teambuilding.

Luuk zit op de Startbaan in groep 7. Hij moest er wel even over nadenken (dacht even dat hij nog in groep 6 zat) bij juf José. Dat is een aardige juf die heel goed les kan geven. Het leukste op school is rekenen en gym, dat zijn de beste vakken van Luuk. Hij rekent zelfs al een klas hoger dan de rest! Wat minder leuk zijn alle andere vakken, vooral natuniek. Dat is een soort van natuur en techniek vak. Geschiedenis is ook best stom trouwens. Later zal Luuk dan ook geen archeoloog worden, of uitvinder. Luuk denkt dat hij gewoon op kantoor gaat werken. Lekker gezellig met je collega’s ,warm en droog in een kantoortje. Wat hij dan precies gaat doen, dat ziet hij nog wel. Misschien zijn vader en moeder achterna? Die zijn beide heel goed met cijfertjes.

Luuk heeft veel vriendjes: Thijs, Jochem, Bjorn, Sven, Thymen en Eva. Met zijn vriendjes gaat Luuk graag buiten spelen, vooral voetballen is favoriet. Of fortnite spelen op de playstation bij een vriendje. Want Luuk is nog druk aan het sparen voor een eigen playstation.

Luuk heeft 2 clubs die hij heel goed vindt: Manchester United en Atletico Madrid. De beste voetballer ter wereld is Griezmann, dat is een aanvaller/spits bij Atletico. Als Luuk mocht kiezen voor welke club hij mocht gaan voetballen, kiest hij voor Manchester United. Lekker in Engeland en niet zo heet als in Spanje. Dan hoef je in ieder geval niet zo vaak zonnebrandcreme te gebruiken. Maar als hij Manchester United niet redt (anders had hij al lang gescout geweest), blijft hij lekker bij Teylingen voetballen, gecombineerd met een baantje op kantoor.

Luuk heeft een grote zus en een klein zusje. Z’n grote zus heet Sanne en die is 13 jaar. Zijn kleine zusje heet Anouk en is 8 jaar. Luuk vindt het soms best lastig dat hij 2 zussen heeft, die hebben toch andere interesses 😊. Sanne zit op zwemmen en Anouk op hockey. Best druk dus voor papa Marco en moeder Mieke om dit allemaal te combineren. Voor de kinderen is het lastig om bij elkaar te kijken, maar Luuk vindt dat niet zo heel erg.

Zondag is het dus een mooie dag voor Luuk. Omdat Luuk niet zo vaak bij Teylingen 1 is geweest, kent hij niet zo veel voetballers. Maar papa kent ze wel en die heeft aan Luuk doorgegeven dat Tom van der Vlugt een goede speler is. En daar heeft papa zeker gelijk in! We gaan ervan uit dat Tom een doelpuntje gaat scoren, dat zou superleuk zijn. Luuk verwacht een uitslag van 3-1. Dat is een uitslag waar wij vooraf voor tekenen!