Matige start kost Teylingen de kop tegen HMSH

Teylingen heeft een matige start in Den Haag moeten bekopen met een 4-1 nederlaag bij laagvlieger HMSH. Na negen minuten stond het 2-0 voor de gastheren en deze voorsprong werd gestaag uitgebreid tot een 4-1 eindstand. Een jammerlijke verlies partij, vond ook centrale verdediger Kevin Driessen. De van UVS overgekomen speler (en tevens ex-speler van Ter Leede) geeft tekst en uitleg:

´We begonnen weer eens veel te slap aan de wedstrijd, terwijl wij hier voor de wedstrijd duidelijke afspraken over gemaakt hadden. We zouden hoog druk zetten en fel in de duels zijn. We wisten dat het slimme voetballers zouden zijn die je geen ruimte moest geven. Als je dan kijkt hoe wij de wedstrijd beginnen is dit alles behalve sterk. We waren slap in de duels, ballen over drie meter kwamen niet aan en simpele dekkingsfouten hebben de vroege 2-0 achterstand ingeleid´.

In het vervolg ging het ietsjes beter: ´Hierna kwamen we gelukkig iets beter in de wedstrijd en creëren wij twee goede kansen, maar na een counter en een slimme loopactie van de spits sta je ineens met 3-0 achter. In de rust hebben wij afgesproken hoe we het de tweede helft beter moeten doen en na een kwartier scoorde Omar (Mansour Baker, red.) met een mooie kopbal. De tegenstander krijgt vervolgens een rode kaart, waardoor wij goede hoop hielden op een resultaat. Maar tegen tien man gingen wij rare dingen doen. We houden het veld niet breed in balbezit en spelen alles door de as, waar het erg druk was. Ook het baltempo was te laag om verrassend te zijn. Tenslotte maken we nog een fout waar de 4-1 uitkomt en vanaf dat moment was het klaar. Een hele teleurstellende middag voor ons´, typeerde Driessen de middag van Teylingen.

Een dure nederlaag voor de Sassenheimers, die goede zaken hadden kunnen doen op de ranglijst. Teylingen staat zevende en heeft nu acht wedstrijden elf punten behaald. Drie keer werd er gewonnen, even zo vaak verloren en tweemaal gelijk gespeeld. Tot de winter speelt Teylingen nog vier competitie wedstrijden. Tegen RKDEO, ASC, Hillegom (op zaterdagavond) en DOSR probeert het 2019 mooi af te sluiten. Met name in de wedstrijden tegen ASC en DOSR liggen kansen. Op zondag 24 november hervat Teylingen de competitie op bezoek bij RKDEO.

Driessen (die voor de rust met hamstringklachten naar de kant ging) hierover: ´We moeten dinsdag in de nabespreking toch een keer duidelijk maken aan elkaar wat we nu eigenlijk willen dit seizoen. Er zit zoveel potentie in dit team, maar tijdens de wedstrijden laten we gewoon te weinig zien. We speelden vandaag allemaal ondermaats, ook ikzelf en dat is balen. We moeten eerlijk naar elkaar zijn, want ik denk dat de top vijf haalbaar is´ Tot slot: ´Ik heb het erg naar mijn zin bij Teylingen, de sfeer in de club is goed, ook in het team, maar we mogen elkaar best wat meer aanpakken tijdens trainingen en de wedstrijden´.

3. 1-0, Adem Akbulut

9. 2-0, Ibrahim Akdeniz

28. 3-0, Samir Oulhani

60. 3-1, Omar Mansour Baker

75. 4-1, Yasin Ozkok

Opstelling: Zonjee, Vooijs (74. Seegers), van den Nouland, Driessen (37. Mansour Baker), Dofferhoff; Zwetsloot, Hoogkamer, el Kourami (74. Blonk); van der Zon, Safi en Witkamp.