• Mats is "Derby"pupil van de week

 • Zaterdag is het derbydag, dan speelt Teylingen uit tegen Warmunda. En bij een derbydag hoort ook bij uitwedstrijden een pupil van de week. Zaterdag is dat Mats Weiss uit Teylingen JO12-1. Die gaat een hele mooie dag meemaken op het sportpark over de brug.

  Mats is begonnen met voetballen toen hij nog heel klein was bij de hummels. Broer Bjorn voetbalde al bij Teylingen, dus het was logisch dat Mats ook bij Teylingen ging voetballen. Na de hummels is Mats naar de F1 gegaan, daarna via de JO10-1 en JO11-1 dit seizoen in Teylingen JO12-1 beland. Mats gaat eigenlijk altijd naar de training, die wordt gegeven door Floris en Rein, spelers uit Teylingen JO17-1. Het zijn aardige trainers, geven goede training, maar mogen soms wel iets strenger zijn. Het gaat op zich wel goed, ze staan in de middenmoot en spelen meestal spannende wedstrijden. Vaak staan ze voor, en gaat het net op het laatste moment fout. Of ze beginnen een beetje te slap en gaan in de tweede helft pas knallen. Maar in ieder geval wordt er met veel plezier gevoetbald.

  Mats zit op de Startbaan in groep 8; dat betekent dus dat ook Mats na de grote vakantie naar het voortgezet gaat. Hij gaat naar het Rijnlands, dat is lekker dichtbij. De leraar van Mats is ni nog meester Frans, dat is een leraar die al 100 jaar groep 8 heeft bij de Startbaan. Alle jongens die op de Startbaan hebben gezeten, kennen meester Frans. Meester Frans is aardig en kan goed uitleggen. Eigenlijk is meester Frans gewoon een icoon. Het leukste op school is buiten spelen, en als hij een echt vak moet kiezen, dan is dat Atlantis. Een vak voor lezen, taal en geschiedenis. Met buiten spelen wordt er altijd gevoetbald. De Startbaan heeft namelijk een speciaal pannaveldje op het schoolplein, dus dat is helemaal top! Later wil Mats graag profvoetballer worden, maar Mats weet ook dat dat niet iedereen lukt. Dus er is een plan B en C: hij wil anders ook loodgieter of politie agent worden. Vader Remco is namelijk ook loodgieter, dus die kan een goede leermeester zijn voor Mats. En mocht Mats profvoetballer worden, dan kan hij na zijn carriere altijd het loodgietersvak nog oppakken. In het bedrijf van zijn vader, en als zijn vader dan met pensioen gaat, neemt hij het bedrijf over. Heeft hij dan nog concurrentie van zijn broers? Want Mats heeft een broer Bjorn van 15 en Fedde van 10, maar Mats dacht niet dat zij loodgieter wilden worden, en anders komen ze maar bij Mats werken 😊. De moeder van Mats is Marieke, zij werkt ergens op kantoor. En is barmedewerker dus ook vrijwilliger bij Teylingen.

  Profvoetballer dus…het liefst bij Ajax of Bayern Munchen. Dat zijn de leukste en mooiste clubs. Hij wil daarheen en dan nog beter worden. Zijn grote voorbeeld is Virgil van Dijk. Die voetbalt dan wel niet bij Ajax of Bayern maar is wel de beste verdediger van de wereld. En eerlijk gezegd Mats neemt ook genoegen met een voetbalcarriere bij Liverpool. Die speelt zelfs de finale in de Champions League tegen Real Madrid. Gelukkig was het vakantie, dus kon Mats deze week de halve finales kijken.

  De vrienden van Mats zijn Gijs, Cas, Jens, Faber, Pepijn en Tako. Veel van deze jongens spelen bij Teylingen, dus u begrijpt wel dat de jongens vaak in de vrije tijd gaan voetballen. Verder online gamen, Fortnite natuurlijk. Daarnaast vindt Mats sporten gewoon heel leuk, hij heeft zelfs even op free runnen gezet. Dat doe je allemaal trucjes. Rugby lijkt Mats ook leuk, maar voetbal is leuker. En je kan gewoon niet allebei de sporten doen, want de wedstrijden zijn tegelijkertijd. Mats volgt verder heel veel sport op de televisie, vooral veel voetbalwedstrijden. Mats hoopt dat Ajax kampioen gaat worden.

  Zaterdag wordt een mooie dag voor Mats. Zijn broer Bjorn kan kampioen worden met Teylingen JO15-1, hij moet zelf voetballen met de JO12-1 uit bij Nicolaas Boys en daarna mag hij dus mee voor een spannende Derby in Warmond. Zijn favoriete Teylingenspeler is Wesley Ritzen, we gaan Wesley dus vragen om Mats op te halen. En de uitslag? Mats hoopt op 0-1 of 1-2 voor Teylingen. Als dat zou lukken…dan komt het kampioenschap echt heel dichtbij.

 • Mats werd ook door een verslaggever van VV Warmunda geïnterviewd. Dat verslag is HIER te lezen.

   

  Peer Compeer heeft weer een fantastische fotoreportage gemaakt van Mats!