• Mees is pupil van de week

 • Aanstaande zaterdag in de vakantie speelt Teylingen 1 tegen Bernardus. Gelukkig zijn niet alle kinderen op vakantie. En hoewel ze zelf niet hoeven te voetballen, willen ze wel graag naar de voetbal komen. Zo ook Mees Bazuin die zaterdag de pupil van de week is.

  Ik had met Mees afgesproken na zijn training…en ik maar wachten en wachten bij de fietsenstalling. Maar Mees is kind aan huis bij Teylingen en was al gezellig het clubhuis ingegaan waar het kaarten was voor de Oranjevereniging. Bij het begin van het interview zat Mees zich nog iets af te vragen. Waarom heet de gemeente Teylingen en is de vlag van de gemeente Teylingen een Ter Leede vlag?? Dat is best een goede vraag, waar ik het antwoord gewoon niet op weet. Ik weet wel dat onze voetbalcluppie in ieder geval de kleuren rood zwart heeft.

  Mees voetbalt al zo lang hij zich ongeveer kan herinneren bij Teylingen. Toen hij op voetbal kon, ging hij op voetbal. Daarmee trad hij eigenlijk in de voetsporen van zijn vader en opa, want zijn vader Martin, en opa Rinus hebben vroeger ook bij Teylingen gevoetbald. Tenminste zijn vader tot de C1 volgens Mees. Hij was wel net als Mees verdediger en een hele goede ook; ze noemen Mees wel eens de Chinese muur omdat er geen verdediger door kan! Mees is begonnen in Teylingen bij de hummels, daarna kwam hij in de F3, F1 (2 jaar), JO10-1, JO11-1 en nu in de JO13-1. Dit seizoen dus voor het eerst op het grote veld, en dat bevalt prima! Mees moet nog wel trainen in het buitenspel zetten van zijn tegenstander. Als verdediger gaat Mees wel soms mee naar voren, maar dan moet hij wel snel terug zijn als de tegenpartij in de aanval is. Mees is best snel, dus meestal lukt dat wel. En hij kan hele grote stappen zetten. Elke training is Mees van de partij, behalve met een blessure of als hij ziek is. De training wordt gegeven door Stijn en Michael, die kunnen echt hele goede training geven. En je kan heel goed met ze lachen maar ze zijn ook wel serieus als het nodig is. En de resultaten? Ze staan in de middenmoot maar hebben wel gewonnen van Foreholte en gelijk gespeeld tegen Ter Leede. Dat zijn de koplopers in hun klasse. En in de bekerpoule hebben ze zelfs gewonnen van Ter Leede. En nu moeten ze nog een wedstrijd tegen Ter Leede voetballen, waarbij Ter Leede kampioen kan worden als ze winnen. Dat wordt dus een heel spannend potje!

  Mees zit op de Kinderburg, maar dat heet tegenwoordig het Sterrenwerk. De Kinderburg en de Rank zijn gefuseerd en nu is er een nieuwe naam voor de school. Er wordt een nieuwe school gebouwd, maar Mees gaat daar geen les meer krijgen want volgend jaar zit Mees op de KTS. Mees zit nu in groep 8 bij meester Kevin. Dat is echt de allerleukste meester van de school. Hij houdt van voetbal en doet dat zelf ook, maar bij welke club weet Mees niet. Kevin slaat wel eens een pittig lesje over als hij het tijd vindt voor iets anders leuks. Want school moet gewoon leuk zijn. Natuurlijk leren ze alles wel, maar Kevin kiest gewoon de beste momenten hiervoor uit. Het leukste op school is gym, vooral als er gevoetbald wordt. Kevin geeft helaas geen gym, daar hebben ze een aparte juf voor Justine. Die voetbalt bij Ter Leede in vrouwen 1. Helaas kan er niet altijd gevoetbald worden, ze moeten ook rekening houden met de niet-voetballers in de klas. Dus er wordt vaak ook een potje trefbal gedaan. Later wil Mees het bedrijf van zijn vader overnemen, en daarvoor gaat hij naar de KTS. Zijn vader heeft een eigen timmerbedrijf. Naast timmeren wil Mees iets met auto’s doen. Dus een dubbele baan, misschien de ene week timmeren, en de andere week auto’s? Nou dat is niet handig vindt Mees, aan auto’s sleutelen wordt een hobby voor de avonduren. Mees krijgt het druk, overdag timmeren, ’s avonds aan de auto’s sleutelen, en op zaterdag voetballen…Is er dan nog tijd voor een meisje? Mees denkt van wel, maar dat ziet hij later wel. Ze moet in ieder geval wel van voetbal houden…

  Vriendjes van Mees zijn Gijs (die zit naast hem bij het interview) en heel veel jongens van de voetbal. En een hele goede vriend is Mees Bloemendaal. Mees & Mees, ook wel duo M&M genoemd, gaan graag skaten. Liefst bij de skatebaan. Mees kan zelfs de kick flip. Dan spring je in de lucht, dan draait je skateboard en dan land je er weer op en skate je weer verder. Dat is pas echt vet als je dat kan!

  Mees heeft een jong broertje Jim van 3,5 jaar. Jim is een voetballer in de dop, en gaat nu naar de hummeltraining. Want Jim ziet aan Mees dat voetballen leuk is! Mees is heel blij met zijn broertje, en ook al vindt hij Jim heel soms een beetje irritant, het is zijn kleine broertje en die zal hij altijd beschermen!

  De hobby’s van Mees zijn dus skaten en voetballen! Verder nog? Ja hij vergat bijna nog gamen te noemen. Het leukste spel is Fortnite maar hij kan niet zo goed tegen zijn verlies. Dan kan Mees nog wel eens hard gaan schreeuwen of hard slaan op zijn muismat. Verder gaat het allemaal wel goed hoor!

  Mees heeft geen favoriete voetbalclub in Nederland, maar heeft wel een favoriete voetballer. Dat is Virgil van Dijk, dat is zijn grote voorbeeld. Liverpool is een hele mooie club en ze draaien supergoed! Stel dat Mees ontdekt wordt en profvoetballer kan worden, stelt hij zijn carriere als timmerman nog even uit en gaat hij eerst voetballen. Als Liverpool niet lukt, is Barcelona natuurlijk ook goed want dat is een hele mooie club.

  Zaterdag mag Mees dus pupil zijn. Hij wil graag opgehaald worden door Dirk Zwetsloot, dat is een soort neef van Mees. En de uitslag? Mees verwacht dat Teylingen zal winnen met 3-2. Het zou leuk zijn als Dirk dan ook een doelpunt maakt!